Ne düşünüyorsunuz?
Sevgiliye maddi destek olunmalı.
Bence maddi destek olunmamalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sevgili, eş insanların yatırımı mı acaba? Kimse kimse için para harcamak zorunda değil. Bir kadın çalışmalı kesinlikle. Kimse sırtını bir başkasına yaslamamalı. Eski zaman için demiyorum bunu aslında. Eskiden çalışmıyordu kadınlar. Ama şöyle bir bakıyorumda eski kadınlar çalışıyordu aslında. Tarlada çalışıyordu, tezek topluyordu, ateş yakmak için odun topluyordu. Aslında eski kadınlar çalışıyordu. Acaba geçen zaman içinde mi sırtımızı birilerine yaslamak istedik.
Şeyma Subaşı'na gelecek olursak sevgilisinin faturalarını ödememek için ayrılmış. Demek aşk bitince her şey bitiyor. Tahammül bitiyor, anlayış bitiyor aşk bittiği zaman. Onun için kimsenin aşkına güvenmemek lazım, çalışmak, üretimin içinde olmak lazım. Ayrıca kimse asalak olmamalı. Maddiyatın varken, gücün varken kimse senin faturalarını ödemek zorunda değil. Şeyma Hanım belki biraz olsun Acun Ilıcalı'yı anlamıştır. Kendisi sıkıldı, bıktı demi? Ya Acun Ilıcalı ne yapsın? Eski karısına haddinden fazla nafaka veriyor, çocuğunun annesi sonuçta verdiğide gelmiyordur gözüne. İstese allem eder, kallem eder o nafakayı vermez çünkü. Dahası sevgilisiyle tatil yapsın diye para veriyor Acun Bey Şeyma Subaşı'na? Belki Şeyma Hanım anlamıştır. Bazen anlamak için yaşamak gerekiyor çünkü 🌺
Belli bir ölçüde olunabilir tabii ki, ama çizgiyi alana kadar. Birinin ihtiyacını karşılamak, ona sıjıntılı dönemde yardımcı olmak ayrı ama keriz gibi her şeyimi üstlenmek saçma. Ben birinin iyi niyetine inandığım sürece her koşulda yanında olmaya razıyım ama iyi niyetimin suistimal edildiğini en ufak bir şekilde sezersem o zaman herkes kendi yoluna.
Yani bir kadına yüklenmek istemiyorum tabii de, akla şu soru geliyor. Kimin parası ile kimin faturalarını ödüyorsun? Çok yazık, bir kadına böyle şeyleri yakıştıramıyorum.
Diğer yandan halktan insanlar için konuşursak, sürekli maddi destek çirkin ve çıkarcı bir durum. Yapmam, yaptırmam.
Destek olunması lazım. Sürekli faturayı ona ödetip kendisi destek olmuyorsa bu ilişki bitmiş sayılır. Zaten bu devirde hersey para ve hersey çıkara dayalı. Şeyma Subaşı için pekte iyi olmadı. Geçmiş olsun. Karşısına yürekten seven ve destek olan birini bulması dileğiyle.
Cevap
91Cevap
Gerçekten sevdiğini hissediyorsan ve güveniyorsan maddiyat olarak desteklenmeli. Cinsiyet farketmeksizin öbür türlü para için sevgili olmuşsun algısı oluşur. Gerçi bu da para için takılıyor, aşk ve sevgi falan hikaye.
destek olunur lakin sürekli fatura ödemek veya bişeyler almak olmaz
Maddi durumu kötüyse ve benimde durunun iyiyse destek olmak isterdim. Ülkemizde erkekler bunu gurur yapabilir (bazıları yapmıyor bunlar ayrı). Ama birimizin durumu müsaitse, müsait olmayana yardım edilebilir diye düşünüyorum. Tabi bu pahalı hediyeler, lüks yerlerde devamlı yemekler olarak olmamalı.
Bence olunmamalı evler ayrıysa tabi bu zamanda sevgili gibi geçinenler karı koca hayatı yaşıyor o ayrı.. Disarda gezmek hesabı ortak ödemek vs. bunlardan söz etmiyorum sevgilim ne benim evime gelen faturayı ödeyebilir ne de ben onunkini herkes kendi evinin kendi özel ihtiyaçlarının sorumluluğunu bilmeli..
Yalana bak yayesinler. Üzerind eparayı kapıp kaçan kadın imajını atabilmek için öyle söylemiş. Acun'u yedi altı üstü 1 yıllık evlilikle dünya kaç milyon lira aldı her ayda 125k nafaka falan oh. Sonra'da başkasının faturasını ödemekten bıktım de. Yazık gerçekten.
Bu kızla ilgili yorum yapmaktan men ediyorum kendimi. Agzimi acmayim hiç ama kendi adıma konuscak olursam destek olmamalı erkekler çünkü para yemeye kızlar kadar yatkın olmuş sevgilim benden borç almıştı ve6 7 ay oldu geri vermedi ben erkek adamın kadına el açmasını doğru bulmuyorum.. Kuran bile kadına çalışmayı şart koşmamış ama erkek karısına ve çocuklarına bakmakla mükellef. Bir derece üstün yaratılmış ya hani.. Onun sorumluluğu da kadına göre daha fazladır. Şahsen parama tamah eden erkekleri çok itici bulurum. Ben de onunkine etmiyorum ki?
Mantıklı katılıyorum ama her kadın senin gibi düşünmüyor işte.
Öyle erkeğe adam denmez zaten o çok yanlış bir davranış öyle bir dünya olamaz bence.
Hayat Paylaşınca Güzel...
O parasını paylaşır, Guido ise duygularını...
Maddi imkanlar aynı olmamasına rağmen o adamı tercih etmişse bu Şeyma'nın hatası. Mümkünse basit bir faturadan dolayı da bebek gibi ağlamasın😏
Acun'un servetini büyük iştahla yediği o dönemleri bir hatırlayıp, biraz empati yapsın. Guido'ya hak verip, hatta özür bile dileyecektir😏
Olurum hiç problem değil. Zaten azıcık akıllı ve uyanıksan seni yontup yontmadığını anlarsın ama burada şeymadan yola çıkmak yanlışX. Zira kendisi yiyici tarafken para veren taraf olmayı göze alamamış.
Maddi destek olmazsan bu cikar iliskisine doner eger ki onunla bir gelecek planlari yapiyorsan once kendi hayatina sonra onun hayatina yön vermen gerek destek olmak sadece manevi olunmaz yeri gelir maddi bile olursun ama ne demişler azi karar cogu zarar bunuda unutmamak gerek tabi
Ne kadar enteresan değil mi?
Eski kocasından aldığı parayı, yeni sevgilisine yediriyor.
İşte bu sebepten nafakaya karşıyım.
Ortada çocuk varsa, çocuğun her türlü masrafı da "ortak" olmalı.
Kimseyi ayıplamak istemiyorum ama karma denen bir şey var ve bu ilahi adalet demektir. Kişilerden bağımsız olarak şunu diyebilirim ki gold diggerlık ağır şekilde karaktersizliktir, çıkarcılıktır.
Ya maddi destek olursunda bunaldığı için dersen işte o zaman bu süreklilik haline gelen bir durum olduğunu gösterir bir iki kereyle insan niye bunalsın , bence kullanıldığı hissine kapıldığı için ayrılmış olabilir haber içeriği doğruysa
Iliskiyi Acun da bitirmis olabilir 😀
@Bei-jing Demo bak oglan zenginmis etkilendin mi 😅
Ahahaha anladin sen beni 😀Neyse Seymayi dusundugun kadar beni dusunmuyosunnnn☻😀
Ama sana bir sorum olacak 35 ksk... Kardeşim istanbuldan İzmir e gidecek Seferihisar a araba ile fakat sevgilisi o gün izinli İzmir de oturuyor.. Bostanlı da buluşalım demiş kız istanbuldan Seferihisar a gelirken oralarda inmek mümkün mü çünkü benim babam hayatta başka yola girmez onu indirmek için indirir bir yer s... Git buradan der
Nolacak haydan gelen huya gider. Acurun nerden zengin olduğunu bilen biliyor avratlar acuru soyuyor onları da elin gavuru soymus. Ne kadar abes birşey sen kadın ol erkek senden para sızdırmak için birlikte olsun
Maddi destek ayrı bir sey kendini kullandirtmak ayri bir sey bana göre. Bir sorunu olur maddi acidan elbette yardim ederim kendim harcamam ona veririm sorunu ortadan kalkana kadar ama iyi harca harca sen öde de sacmalik bana göre.
Tabiki destek olunur ortada gerçek sevgi ve güven varsa. Ama sürekli fatura ödemekte olmaz. Ama tabiki Şeyma için bu bahane sjsjs. Acun 2 arıyor kendine.
Medya patronunu kaybedince işte zor be gülüm. Diğer zenginlere de alışamıyorsun 😂
Bunu neden olarak sunması hos degil. Anlaşamadık birbirimiz için dogru insan değildik de ayril neden karşı tarafın maddi durumuyla ezmeye çalışıyorsun ki. Ne kadar ucuz bir kadin
Adam da ki keyfe bak :D sevgilisine tüm hesapları kitliyor. Ben kız arkadaşıma borcumu söylemeye utanırım. Söyleyemem. Söylesem bile o verdiği parayı kabul edemem. Ama adam yağlı kapı bulmuş :D
Ne saçma halbuki guido elimi cebime atmama izin bile vermiyor diyordu şu an söylediklerin yalan olsa gerek daha yeni bodrumdalardı ben sıkı takipçisiiyim onların sania guido değil tam tersi
Zamanında o kadar acunun parasını yedi. Şimdi de adam Şeyma'nın parasını yemiş. İlahi adalet. Adam her şeyin farkında galiba. Güzel ders vermiş gibi.
Neden sürekli fatura ödesin ki haklı yani ayrılmakta. Lakiiiiinnn bu kadın Şeyma subaşı ise kesin fatura bahanedir.
Fatura bahane, zengin koca şahane dimi Şeyma.
zengin adam kafesleyip kendine miamide ev aldırmadan boşanmayan kadın sevgilinin faturasını ödemekten usandığı için ayrılmış :) sonra dayak filan yese feminist de kesilir bu :)
İhtiyacı olduğu zamanlar yardımcı olmak gerekir ama süreklilik kazanmışsa bu aşk ilişkisinden çok çıkar ilişkisine dönüşmüş olur. Alan memnun, veren memnunsa diyecek bir şey yok tabi.
Evlilikte bile kadın ekonomik özgürlüğü olsun kimseye muhtaç olmasın ister o yüzden bunlarınki bir çıkar ilişkisiydi ve sözleime bitti ayrılıdılar buda halka bir bahane
Sevgilim çalışıyorsa ve maddi durumu benden düşükse destek olurum ama boş gezenin boş kalfası ise (yani benden geçiniyorsa asalak gibi) o zaman ayrılırdım.
Şahsen nişanlanmadan önce sevgilimin benzinini ben alırdım o kadar gezdiriyor sonuçta sürekli ona yüklenmek olmaz ayrıca dışarda kahvaltı yaparız ya da akşam yemeğe dışarı çıkarız bir gün o bir gün ben öderiz hesabı bu anlaşmayı da ben yaptım nişanlandıktan sonra haliyle biraz sıkıştı ve daha fazla yardım etmeye çalışıyorum.
artık sevgili yapmıyorum herşey bana kitleniyo bıktım yeter ulan, 2ye böleriz diye eve çıktım herşey bana kaldı 2kez , maddi destegi hep ben sagladım bana saglayan olmadı
menfaatçi olmasa canım fedada para yeme peşinde millet
Maddi destek olmak ayrı bir şey faturaları ödetmek ayrı bir şey bazen ihtiyaç olabilir insanlık hali ama abartmamak gerekir
Acunun paralarıyla sevgilisinin faturalarını ödemek mi? Allah düşmanımın başına vermesin, ben Acun a acıyorum asıl
Sevgilinin faturaları ödenebilir de, sürekli enayi yerine konulmak sıkar insanı. Böyle bir ilişki devam etmemeli.
Sanki adam fakir. Bunca faturayı ödeyemiyorsa neden kıza ödetiyor? Gitsin bankaya, kredi çeksin ödesin. Kız fatura ödemekten bıkmış, sıkılmıştır.
Merhabalar 🍁
Eğer durumu çok kötü değilse
Sevginin faturalarını ödemek bana göre doğru değil
İki taraf için de söylüyorum bunu
Sanki o da kendi parasıyla ödüyor onun faturaları da Acun ödüyor.
Destek oluna bilir ara sıra ihtiyacı vardir destek olursun nasıl ki manevi olarak daim yanindaysak sirasi gelince maddi destek de olunur ama sürükli her gün her gün değil tabi
Sevgiliye maddi destek olunur da fazlası iyi değil. Şayet bir de çalışıyorsa bu doyumsuzluğa neden olur ki işsiz kaldığında daha büyük psikolojik çöküntüye uğrar.
Paylaşılan bir ev varsa onun giderleri ortak ödenebilir fakat kişisel harcamalar, evlilik dışında, kimin harcaması ise o karşılamalı.
Kim kimin faturasını ödüyor devrik cümle oldu acunun parası bitmez kimse dert etmesin keriziyle bol bir ülke cennet acun için cennnet
maddiyat için mi beraber oluyoruz. ohh ne ala elbette ödemem belli bir seviye aşılana kadar olmaz yani
Herkes faturasını kendi ödemeli...
Fakat Eski sevgilisi için böyle küçük düşürücü bir açıklama yapması.. adamı yerin dibine gömmüş.. resmen..
Şöyle bir gün olsun hesabı ödeyen sevgilimiz olmadı ya la. Hep it gibi çalış yaz kış ona harca. Bir gün olsun ödeyen sevgilim olmadı ya la.
Herkes yaptığını bulur acunu o kullanıyordu bunuda sevgilisi kullandı
Bir yere kadar destek olunur tabi. Ama faturaları ödemek nedir ya?
destek olunabilir, illa erkek kadına destek olacak diye bir sey yok kadın da erkeğe destek olabilir.
Acun ona destek olurken iyi 🤦🏽♀️😂 hayır olunmamalı bence.
Niye bunalmış ki harcadığı parayı kendi mi kazanıyor? Eski kocasının parasıyla sevgilisini besliyor
Sadece bunun için sevmiş demekki parada huzur vermiyor
Maddiyata dayalı ilişkiler yürümez zaten. Kimse kimsenin faturasını bibisini ödememeli.
Para bahane. Acun gibi birini arıyordur ama zor bulur.
Vay şeyma vay seni böyle görmek tuhaf sen ödeten taraf olurdun shsgsf
Her zaman hep bana olmaz. Aynı yemek her zaman yenilmez
Şöyle bir tane kız bulsam, her akşam eve gittiğimde çiçek alırım.
Acun sana o paralari veriyo ama, impati kurmuşsundur umarim
yazım hatası varsnaırım buradan şeymanın adamın faturalarını ödemekten bunalfığı anlaşılıyor?
Şeyma subaşı neciydi önceden?
Cidden merak ettim 😀
Desene şeyma parayı bol bulunca İtalya jigolo tutmuş sağa solada sevgilim diye yutturmuş
Cidden gündem bu mu bunu konuşmaya yazık bu kadın hayattaki tek başarısı zengin bir adamla evlenip çocuk yapmış olması başka bir meziyeti de yok
Kendisi Acunun paralarıni catır çatır yiyor bir de sevgilisiyle kalkiyor sevgilisine mi laf ediyor
Nişanlılık neyse de
Tabi bizim gibi insanlar için
Boylelerinde öyle kavramlar yok
Acun paralarini bari elin adamina yedirmeseydin sana mı düştü adamın faturalarını ödemek
Saçma yani neden fatura ödüyorsun anne misin bana msn? ,😂😂😂😂
Taşı sıksa suyunu çıkartır çalışması gerekirdi iyi yapmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?