Ünlü Youtuber Duygu Özaslan kilolu haliyle yakalanınca gündeme bomba gibi düşmüştü. Kişisel hesabında paylaştığı fotoğraflarla adından söz ettiren Duygu Özaslan'ın photoshop'suz karelerine yorum yağmıştı.Duygu Özaslan ise bunun üzerine Bulimia Nervoza hastalığına yakalandığını açıklamıştı. Özaslan, "Evet, kilo aldım. Aslında sonra açıklayacaktım ama şimdi söyleyeyim; bulimia nervoza hastalığına yakalandım. İyileşme sürecindeyim" demişti.
Duygu Özaslan hastalığı sürecinde çektiği bir videoyu paylaştı. Klozetin başında kusmaya çalışırken yaşadıklarını paylaşan Duygu Özaslan videoda şunları söylerken görülüyor: "Kusamadığım için kendimi çok kötü hissettiğim için çok kötü hissediyorum. Kendime çok kızgınım. Eating disorder’ımda (yeme bozukluğu) bu kadar progress (ilerleme) göstermişken şu an relapse (nüksetmek) girmek istemiyorum. Bunun bana yaşatılmasını istemezdim.Ünlü olmak, ne kadar çok isterdim.""Kusamadığımı anladığım ve ağladığım an dank etti. Ertesi gün doktora gittim. O gün teşhis konuldu" dedi.(mynet)
Burada yerip hakaret falan etmeyi doğru bulmuyorum. Kimse aslını bilmiyor kimse gerçekten sonuçta Duygu’yu tanımıyor. Ön yargıyla yaklaşmayı hiçbir zaman doğru bulmuyorum. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla düşünüyorum ben sosyal medyada olanları. Kim ne yapıyorsa yapsın herkes kendine yapar bana değil. Sorunun asıl cevabına geleyim. Toplumda oluşan güzellik algısı adına, insanların düşündüğü şeyler adına ben kendi sağlığımı tehlikeye atmam. Kilolu da olsam zayıf da olsam bu beni ilgilendirir başkasını değil. Her haliyle kendini kabul etmeyi bilmek lazım açıkcası. Kendimi kilolu gördüğümde zayıflamak da benim elim de hiçbir şey yapmamak da. Duygu’nun hatası bu bence. Duygu kendiyle barışık olabilseydi ve o sarı bikinisiyle gündeme düştüğü vakit ben böyle olmaktan rahatsızlık duymuyorum, bu benim bedenim ben her zaman kusursuz bir kadın olmak zorunda değilim diyip bu tarz bir açıklama yapsaydı kimse bu denli konuşmazdı. Zor olan kabul etmektir, anlamaktır kolay olansa aksini iddia edip sürekli bir açıklamada bulunmaktır. Her ne olursa olsun beden bizim bedenimiz hayat bizim hayatımız. Ne senin bana bir şey demeye hakkım var ne de benim sana.. İnsanların hayatına müdahale etmemeyi öğrendiğimiz vakit bu kilo olayları gündemden kalkacaktır.
Kimsenin kapalı kapılar ardında ne hissettiğini bilemeyiz ama bana Duygu samimi gelmiyor. Influencer oldukları için hayatları kamera olmuş tamam ama ağlarken kamera açmak ne kadar gerçekçi? Bulimia hikayesini anlatırken de şunu fark ettim, açın bir psikoloji sitesini veya DSM’yi, resmen semptomları okuyup yorumlamış. Kendi hikayesi değil de tıbbi bilgiler üzerine az bir şey yalan deneyimler serpiştirmiş gibi geldi bana. Gerçekse umarım en kısa sürede iyileşir.
Bu insanlar gerçekten ünlü olmak adına ve medya ortamında bulunmak adına her türlü pisliği yapıyorlar kendisini teşhir etmekten erkeklere mastürbasyon malzemesi olmaktan başka bir şeye yaramaz, hepimiz psikolojik olarak bunalıma giriyoruz böyle mi yapmak gerekiyor. ne kadar yazık ki kadınların gururunu böyle yaparak ayaklar altına alıyorlar ama farkında bile değiller.
Ne dertler var be.. kimisi evine ekmek makarna götürmek için karın tokluğuna çalışır kimisi oturduğu yerden para kazanıp aşağılık kompleksine girip sağlıklı yaşamını bozar.. bunlar zoru görmemiş sıkıntıdan saçmalıyor çok yazık, ülke olarak biraz para bulan gösteriş ve klasman çabasına giriyor sosyal medyadan batıyı överler ama kendi hayatlarında zerre uygulamazlar..
Hiç de ağlıyor gibi durmuyordu kendileri. Daha Twitter hesabından "kilom yüzünden haberlere konu alan popoma masaj yaptırıyordum."tarzı üslupsuz ve saygısız bir yorum atmıştı kendisi. Yeri, yurdu belli. Yaşantısı az çok belli. Belli kısım yaş kitlesinden (12-17) para kazanıp birden şöhret hayatına balıklama atlamalarını anlayamıyorum bu youtuberların. Sözde Enes Batur Sungurtekin değişmişti. Çoğu youtuberdan 10 kat fazla kazanmasına rağmen ilgi çekmek için şaçmasapan hareketlerde bulunmuyor. Bir oradan kurtarıyor. Her neyse! Böyleleriyle ilgilenmediğim için videolarını da görmezden geliyorum.
Ya sevgilim beni terkedince ne bulursam yedim, shop yaptığımı ifşaladığınızda da konuyu hemen dağıtmak istedim. Suçluyken masum, hasta durumuna düşmek için böyle bir yalan söylüyorum demek nu kadar mı zor? Herkese kendini sev influencerlığı yaparken kendini güzel göstermek için shop yapan bir kız yani bu. bir de bu acırasyonlarla milletin duygularını istismar ediyor ve buna acıyıp üzülüyorsunuz. Yapmayın bence bu kız hasta evet ama tamamen psikolojik olarak. Kesinlikle bir yeme bozukluluğu yok. Kendini farklı göstermek için türkçeyi de katletmesi ayrı bir konu zaten.
Ya kimse zaten ona buna dış görünüşüyle ilgili yorum yapmadı. Bu ve bunun gibi insancıklar tutup orda burda kendilerini maskara gibi boyayıp sonra da olmadıkları biri gibi kendilerini sosyal medyadan gösterip insanlara güzellik algısının bu olduğunu dayatıyor. Sonra da s. ıctıklari zaman eyvah ben hastayım yok şöyle yok böyle. Kardeşim hastaysan geçmiş olsun ne diyelim. Ama tutupta kendini mükemmel gösteriyorsun kusursuz gösteriyorsun sonra yakalandığın zaman ben hastayım bilmem ne. E hastaysan hastasın insanlar nelerle boğuşuyor. Burda kimse onun tipiyle alay etmedi. Kendi kendini rezil etti. Yaptıgı resmen evrakta sahtecilik. Halada devam ediyor. Insanlarda biraz utanma olmalı.
Geceleri gizli gizli ağladığını düşünüyorum bu kadının. Kesinlikle hasta, iyileşme sürecinde, kendisiyle barışık -ama photoshop'un dibine vuruyor- hatta tüm olanları insanlarla paylaşacaktı fakat hazır olmayı bekledi -kıyamam- magazincileri de tebrik ediyor kendisini o kadar "private" bir yerde nasıl çekmişler diye. İstedikleri gibi paylaşsınlarmış problem yokmuş, güzel olmasa da onun için problem değilmiş falan filan... Demiyor ki adana kebabın, kuzu şişin dibine vurdum o yüzden böyleyim. İsmini dün öğrendiği bir hastalığı bahane ediyor Ben hastayım- chek İyileşiyorum- chek Zaten paylaşacaktım- chek Güzellik görecelidir- chek Kilolarımla barışığım- chek Saçma sapan bir hastalık adı- chek Bu maddeler alt alta sıralandığında otomatik olarak haklı çıkıyorsun zaten
İlk olarak kızın bir rahatsızlığı varmış ve öğrenildikten sonra empati kurulmuş (kurulmuşsa) fakat bu sağlıklı bir empati kurma şekli değil. O kızın neden o halde olabileceğine dair, bir fikir yürütür ve bu konuya "elalem" kişisi olarak hiç yorum yapmaz geçersin.
Ama bizim millet durur mu? Elbette durmaz.
Psikolojik anlamda yaşadığı zorlu süreci sadece tahmin edebilirim. O yüzden bence sağlığı için biraz o sosyal medyayı bıraksın. Yoksa hali harap.
Şahsen böyle şeyler yaşamasına son derce hak veriyorum insanlarımz çok acımasız zayofken çok zayıf kiloluyken kilolu vs diyip kenara çekildiler ve bunlar tetikledi e şimdide diyenler e niz senin shopuna mana bulduk diyp yine sıyrıldı insan gibi sözlerinde dahi durmadı her ünlü tanınmış kişi psikolojik sorun lar yaşıyor ki bu da normal umarım iyileşir
Bir insan ağlamasının videosunu çekip, paylaşıp nasıl samimiyet ve merhamet bekleyebilir ki? Klozetle arka plan yapmış bir de aklınca. Bu şarlatan son sahtekarlığından sonra hala daha nasıl gündemde kalabiliyor o da inanılır gibi değil. Nasıl bir ülkedir arkadaş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabi tabi bizde inandikkkk o goruntuler icin boyle bir video cektogi barizz ortada hayatlari yalan binlarin tek isleri giyinip suslenip yari ciplak foto cekip atmak gecen senede plajda bacaklarini auirip resmen ozel bolgesi gorunuyordu boyle foto atmisti gundeme gelmek icin hocbirseyine inanmiyorum b7nlarin
Bu kizda beyin var mi acip bakmak lazim. bulumia nevrozasi olanlar milletten gizli kusar bu videoya cekmis. bu kiz gunluk rutinlerini youtubedan paylasiyorlar gayet saglikli besleniyordu spor filan yapuyordu boyle bir hayat tarzinda kusma gereksinimi duymasi da sacma. zaten anormal derecede zayif da degildi normal kilodaydi. anca ergen takipci kitlesini kandirir
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
her şeyden öte merak ettiğim bir şey var cümleler arasında neden ingilizce sözcükler kullanmış? kendisi türk değil mi? "Eating disorder’ımda (yeme bozukluğu) bu kadar progress (ilerleme) göstermişken şu an relapse (nüksetmek) girmek istemiyorum." bunu okuyacak olan türk ne diye insanlara eziyet çektiriyorsun be allahın avrupai özentisi. ne hali varsa görsün.
Aralarda ing konuşması çok fazla ing konuştuğundan olsa gerek sosyal medyada görüşmeleri varsa ing elbette konuşuyor ve bir zahmet aralara ing girsin ve bazı şeyler ing olarak daha çok yaygın ve o şekilde hitap ediliyor etrafta dahi çok örnek var dükkanların isimlerinin ing olması mesela ing hayatımızda ama gel görelim ki kusur bulmak için elimizden geleni yapıyorz tek sorun bu demek sanrm insanlar istediği gibi konuşur bizene
Ya m*l! Ya tam Türkçe konuş ya da tam İngilizce. Eminim ne İngilizler nr almanlar vs vs kendi dilleriyle İngilizceyi karıştırarak konuşmuyor. Bu kadının sadece parası güzel. Bizim mahalledeki çingenelere böyle lüks yaşam sunsak adriana limayı da geçer 😜
Neden şu kelimeyi bu kadar çok kullanıyorsunuz? Aramızda emetofobisi olanlar var ve şimdi ben de kusarsam bütün gün ağlayacağım.
Allah aşkına biri şu kadına İngilizce ve Türkçeyi birarada kullanmamayı öğretsin. Ondan da midem bulandı resmen. Çok geçmiş olsun ama lütfen ya Türkçe ya da İngilizce konuşun. İki dili de katlediyorsunuz aksi taktirde.
kız ünsüzlükten ünlü oldu resmen. Haber yapmayın şu kızcağızı eyyy haber siteleri. Ayrıca tosuncuk görmek için kurban bayramını bekleyin değerli milletvekilleri. Hemde kimseyi depresyona sokmamış oluruz. Neyse yine çetrefilli şeyler yazdım. Artık anlayana 😂
Bıktım artık sizden yok egoluymus yok bilmem neymis yeter ya !!! Yeter kızı heryerde linc ettiginiz yetmedi sanki yerden yerlere vurdunuz kızı. ve Şu an ciddi bir hastalıgı var ama sizi haal yok egoluydu yok gorgusuz diye dalga geciyorsunuz!!! İste iki yuzlusunuz bunu yasayan duygu yerine baska tanınmamıs biri olsaydı allahın duyarını kasardınız biraz insan olun insan!!! Yeter artık yeter!!! Kız oyle bir seviyeye gelmis ki artık tuallette aglarken videosunh cekiyor siz dusunun!!! ve buna ragmen hala dalga geciyorlar. Soruyorum keske su kızı konustugunuz kadar kendiniz icin birseyler yapsaydıınız!!! Siz kabul edin ya da etmeyin siz yerinizde sayarken bu kız bir sekilde meshur parasını kazandı. ve evet kabul etsenizde etmesenizde fizigi gayet guzel yuzude gayal guzel guzel bir kadın duygu ozaslan ve herseye ragmen kendi parasını kazanıyor ne kocasının ne sevgilisinin parasını yiyor. En azından kendi emekleriyle bir yerlere geldi. Peki ya siz ne yaptınız?
Abi bakmayın o zmn aqx sanki zorla kafanıza silah dayayıp baktırıyorlar fotolarını size!!! Ergenus derken bile ne oldugun belli sen ancak duygu gibi kızları kıskanıp anca klavye basından bokx atarsın asla onun gibi olamıycaksın kezbancık. Yerden yere vurmaya devam et istedigin kadar ama o yarın bodrumda miamide çayını yudumlamaya devam edicek.
Diyicek hicbirseyin yok. Ben burda duygu yerine x de olsa y de olsa z de olsa savunurdum cunku. Yaptıgınız aşşagılık komplesksi siz hayatta hicbiryere gelemediniz diye hayatta kendi cabasıyla bir yerlere gelmis insanları anca klavye basından onları assagılıyarak kendinizi iyi hissedersiniz cunku bşrer zavallısınız!!! Farkında mısınız bilmiyorum ama bu kız elinde fondoteniyle kamera karsısında yuzune surerek buralara kadar geldi farkında mısınız? ve onu heryerde konusarak onu daha da unlu ve zengin yapıyorsunuz. Ama bunun farkına varamayacak kadar salaksınız ve cahilsiniz ne acı
Bahsettiğin kendi çabasıyla gelen kız bir cacık değil, yaşına veriyorum bu aptal düşüncelerini sen bu donemde 4 yıl okuyup işsiz kalan insanları değil de bu beleşe bu kadar paraya sahip olan kızı savunuyorsan ergenus demekte haklıyımdır
canım biliyor musun bilmiyorum ama duygu dedigin kız bundan taaa yıllar once universteyi kendi elleriyle bırakıp bir seyler yaptı senin o dedigin işsiz kisilerde birseyler yapsalarmıs duygu gibi. Bu kız beleşe bu kadar para kazanmıyor. Bu kız aklını kullanıp birseyler yapmıs evet belki cok zor bir yoldan gitmedi. Ama sonhcta sonuca ulastı. Simdi sana soruyorum kezbancık duygu bundan yıllad once universteye okumaya devam etseydi Şu an burda olabilecek miydi? Hayır!!! İstediginiz kadar onu aşsagılıyın ama Şu an bu kız insanlıgın buyuk bir kısmının istedigi hayatı yasıyor ve bunu kendi elleriyle basardı saniyede bu kadar unlu olmadı bu kız 2013 den beri video cekti. Hersey oyle sandıgınız gibi kolay degil. O işsiz insanları duyguyla kıyaslamak yerine kendin icin birsey yap.
Evet evet kendin icin yaptıgın sey klavye basında insanları assagılayıp bu sekilde kendini iyi hissetmek. Duyguya bir cacık degil diyorsun ama sen nesin!!! Duyguya bir cacık demek icin kızın einstein mi olması lazım. Ya da buyuk sirketlerde ceo mu olması lazım? Sonucta bu kız guzel zengin ünlü sosyal ilişkileri iyi çevresinde sevilen tarzı olan duruşu olan konuşmasını bilen bir kız. Bu kız sosyal medyaya bu kıza alayına sallayan insanların hayallerindeki hayatı bu kadar kolay bir sekilde elde etmesine deliriyor aslında. Ama kolay ya da zor fark etmez kız Şu an bu hala gelebilmis mi? Gelebilmiş. İlla bu konuma gelmesi icinde madende komur mu tasıması lazımdı?
insanlara fiziğine ilgili yorum yapma ve yine bunun üzerinden etkileşim alma peşindeysen ağlamamalısın. birazcık pizzayı az ye yumurtayı sahanda değil de haşlayarak ye sonra işlerin yoluna girer.
ne zaman fire verseniz hemen kadınlık zırhını kuşanıyorsunuz.
İnsanlar onunla kilosu için dalga geçmiyor ki o kadar insan ve ünlülerde dahil kilolu olup bununla barışık veya değil insanlar onla shop yaptığı ve yalan söylediği için konuşuyor yalanı ortaya çıkınca bide utanmadan sanki insanalr kilosuna lâf etmiş gibi egolandı ama geçmiş olsun.
Blumia olmak gerçekten anlasılması güç daha önce hiç yaşamadığınız bir durum aslında. Ben de bir zamanlar bu yola başvurmuştum erken atlatabildim çok şükür ama 2 ya da 3 ayda 8 kilo verebilmiştim kusarak hemde her istediğimi yiyebiliyodum. Ama en kötüsü bu hastalıkta direnciniz düştüğü için sanki kemikleriniz vücudunuzdan ayrılıyor gibi hissetmek. Yaşamış biri olarak sağlık her şeyden önemlidir diyorum : )
40tım zaten kilo almak istiyorum ama yemek yiyemiyorun yiyince kusuryorum artık 39 oldum. Hatta belki şu an 38 bile olabilirim 2 hafta oldu 39 olalı ve daha zayıf hissediyorum. Kime gidicem ki
Sosyql medyanin getirdigi bir ryhsal hastalik gusel gozukmek ugruna sagligindsn olmak normal bir insanin yapacagi is degil ama maalesef sosyal medya ve onun uzerinden kazanilqn icin insanlar herseyi yapiyor asil sorun sadece bunlarda degil bu gibi insanlari takip edenler onlari bu yolda tutuyor yani toplum iyice ruh sagligi bakimindan kotu durumda:))
Kusmak kilo mu verdiriyo? Ben neden kusamadigi için ağlıyor onu anlamadm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kusamadığım için kendimi çok kötü hissettiğim için çok kötü hissediyorum. Kendime çok kızgınım. Eating disorder’ımda bu kadar progress göstermişken şu an relapse girmek istemiyorum. Bunun bana yaşatılmasını istemezdim... Türkçesini ziktigimin sürtügü*... Insanların gözünün önünde yaşamayı sen seçtin çiçek*. Neyden şikayet ediyorsun
Bu kız bunu gerçekten psikolojik sıkıntıdan ötürü mü yapıyor yoksa gündemde kalma pahasına mı çözemedim malum ünlü olma pahasına hertürlü şebekliği yapanlara şahit olduğumuz için masumane gelmiyor
Hayatta böyle bir şey yapmam, geçmişte bir kere yaptım ölümden döndüm. Ben canımı sokakta bulmadım. Beni kabul eden böyle etsin. İnsanları razı edemem ben.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nasıl gündemden düşmeyip, hiçbir şey yapmadan para kazanılır oyunu bu bence allah affetsin ne diyek
Yazık ya hiç tanımadığı birkaç bin takipçi uğruna geldiği hale bak çok üzücü gerçekten fakat şöyle bir gerçek var ki her koyun kendi bacağından asılır, tek ünü parası olan şahısları dikkate almıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bence kendisinin akli dengesi yerinde degil.. psikiyatrise gitmesi lazim.. böyle kişilerin sosyal medyada yayin yapması sakıncalı.. boyle psikolojisi yerinde olmayan insanlari izleyen kişilerde bunları normal ya da olması gereken doğru bunlar zannedip, bu psikolojisi bozuk insanlar gibi hareket etmeye basliyorlar.. bu kisilerin topluma yanlis olan seyleri aksettirmemeleri icin sosyal medya hesaplari kapatilmali.. bye
Acıtasyon yapmasına gerek yok parayı saçma sapan yerlerde yiyeceklerine tedavi olsun. Tedavisi bulunamayan nice hastalıklar varr. Hala Shop yapmaya devamm
Duygu can boğazdan gelir ye ya ye. İnsanlar konuşur her türlü sen zayıfkende konuşuyolardı zaten sahanda yumurta diymediğin için napçan ingilizceyi mi unutcan boş yapma
kimi kandırıyor acaba hayvan gibi yedim diyeceğine bulumiayım diyor dkdkdkd bulumia olanlar ölüm derecesinde zayıf oluyorlar dkdkdkdd
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu kız da aptal ya. Hem o kadar sosyal medyadaki malların yorumlarından etkileniyor hem de kendini milyonlarca insanla paylaymaşaya devam ediyor. Sosyal medya zehir gibi bir şey
@nickimsonick genellikle kilo vermiş oluyorlar ve hiç bir bulimia hastası kalkıp da klozet başında fotoğraf paylaşmio ki bulimia olsa bile gündem olmaya calisio