Günaydın.. Herkese çok güzel bir hafta sonu diliyorum..Oyuncu Bade İşçil bir röportajında muhabirin kendisine sorduğu 'Neden hep zengin kadın rollerini oynuyorsunuz' sorusuna soru başlığındaki yanıtı vermiş.
Demiş ki; 'Fakir kadın rollerine tipin müsait değil..'
İnsan ilk önce bir tepki gösterecek gibi olsa da kadını düşününce hak veriyor.. Bade İşçil'i mesela Emrah filmlerinde temizlikçi anne (Oya Aydoğan) olarak düşünemiyorum mesela.. Zaten oynasa da inandırıcı olmaz..
Peki sence fakirliğin/ zenginliğin fiziksel görüntüyle bağlantısı var mı? Bu işin şekli şemali, tipi olur mu?
Oyuncu demek girdiği karaktere kendisi inanan kişi demek. O ağlamadan seyirci ağlamalı ve canı yanan rolünü yaparken bizim cidden canımız yanmalı. Mutlu rolü oynamak gayet kolay. Bir insanın gerçek acılarını içselleştiremeyen birinin bu rolleri oynaması mümkün değildir. Bade hanım en azından açık yüreklilikle bunu ifade etmiş. Hakkını veremeyeceği rolü oynamaya çalışan ve bu sebeple filmi/diziyi yok edenleri de bu çizgiye davet ediyorum. Rolün hakkını veremeyecek iseniz lütfen oynamayın.
sanatçı dediğin topluma örnek olmalıdır ama bizde ki sanatçıyım diye geçinenler topluma ancak kötü örnek oluyor... Ha bizim toplumumuz bunun gibileri hakediyor çünkü bizim insanımız bunlara prim verip bir taraflarını pohpohluyor... Gerçi benim santaçıyım, oyuncuyum , tiyatrocuyum diyen yeni nesil tayfayla işim yok.. hiçbirini de sevmem zaten... Benim sviğim TGürk sanatçisinin büyük bir kesimi bu dünyadan göçtü gitti... Bknz Kemal Sunal , Barış Manço ,
Tip ile oyunculuğun bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Gerekli kostüm ve makyajla fakir veya zengin oynanabilir. Tipinin güzel olduğunu düşünüyor olabilir ve bu onu zengin yapmıyor maalesef. Bu ablamızın ikinci Eyşan rolünde oynadığını var sayarsak fakir rolünü de oynar. Genelde zengin oğlan fakir kız dizilerinde hep kız güzel oluyor. Tiple fakirliğin veya zenginliğin bir alakası yok çoğu oyuncunun tip standartı birbirine yakın zaten.
Bade İşcil Demek ki Sanatçı değil miş Şimdiki nesilde bunları sanatçı sanıyor Ah be nerde Türkan Şoray Ablamız hem matmazel oluyordu hemde bir fakir köylü kadını ne kadın oyuncular vardı bir zengin matmazel bir köylü kızı ya da büyük şehirler de yoksullukla mücadele eden fakir kızları
Olmaz ne fakir insanlar vardır senden benden temiz her haliyle bile bizden güzel olan ne zenginler gördüm üstünde kıyafet var ama kişilik bozuk pislik fesat tam tersi de olabiliyor yani farkı Zengin olmak tiple alakalı birşey değil
tipi olmaz olmuyor ama maskeleri var zengin görünüşlerin altında ne fakirler ya da fakir görünüşlerin altında ne zenginler var hazineler harabelerde gizli
Kadın bana göre hiçte güzel değil. Kaldıki fakir kadın rolünü oynayacak? Dilenci rolü bile yakışır. Bukadar kendini büyütmesi evrensellik olarak pekde müsait değil:)
Tepki yemeyi kesinlikle hak ediyor bence, burada dış görünüşü açısından insanlara bir ayrım yapmaktadır. Siber zorbalığa maruz kalsa bunun gibi ünlü kadınlar için hiç üzülmem.
Bu aslında o tür rolleri oynamak istemiyorum demenin kibar yolu olmuş. Oyuncu her rolü oynayabilmeli. O seçimi kendi değil cast ekibi, senarist, görüntü yönetmeni birlikte karar vermeli.
Yo ne alaka gayet iyi olur fakir rolü. Ama dediğinde epey haklılık payı var ama tabi fakirlerde de her tipten görüyorum hele süslü, püslü makyajlı, boyalı kızları.
tabiiki bunun bir tipi sekli olur demeyecegim:) ama bade de haksız diyemem :) zaten bir ayrımcılık dusunerek soyledigini de dusunmedim :) tamamen kisisel bir cevap
Saçmalamış tip değilde estekiğe ve makyaja harcadığı paraya dayanarak böyle söylemiş olabilir. Mesela ben kendisini tuvalet bekçisi veya son derece düşkün bir rolde hayal edebiliyorum..
Bulunduğu sektörün gerçeğini söylemiş. Neden bayıla bayıla izlediğimiz bir gerçeği söyledi diye tepki göstereyim ki. Yerli dizilerde görsellik çok ön planda, yabancı dizilerde yok bu durum
Ama ben yanlış bulmadım. Gerçektende fakir kadın oynayamaz.. Bu belki de oyunculuğuyla da ilgili olabilir. Yeterince iyi bir oyuncu bunun üstesinden gelebilir.. Ama Bade İşçil gelemez.. O yüzden soruyu farklı sormak istedim.. 👍
Bunu Nebahat Çehre’de söylemişti bana falir rolü gelmiyor oynamak isterim diye Bade İşçil kim ki tipim müsait değil diyor. İsterse oynar ne demek tipim müsait değil geçsin onu😌
Olabilir zengin insanlarin yasamiyla fakir ya da orta gelirli bir insanin yasadiklari ayni degil bu yasananlar insanin psikolojisini ve ideolojisini mutlu bir insan olup olmiycagini belirler benim dusuncrme gore
Bir oyuncu olarak yorum yapmış. Gerçekten de yüz hatları fakir bir kişi için uygun değil. Ha onun yüz hatlarına sahip olupta fakir olan insanlar var mı? Evet, var. Bu arada Bade İşçil'i çok seviyorum 😘💛