Bu kızı bir sure takip ettim. Ilk baslarda iyiydi. Masumdu. Sonra isleri iyi gittikce havalanmaya basladi bence. Kendisini belli noktaya getiren takipcilerine yorumlarda cevap verme geregi bile duymuyordu. Zaten yorumlarda da takipcileri bizi hic dinlemiyorsun, yorumlari okumuyorsun, bir sey sordugumuzda cevap vermiyorsun, bizim alamayacagimiz cok pahali ürünler deniyorsun gibi bir sürü eleştiri alıyordu. Sonra biraktim takip etmeyi. Iyice itici gelmeye başladı. Videolarinda dikkat ettigim şey. Zaten normalde de turkceyi kullanirken araya yabanci kelimeler kullanan birisiydi. Rahatsiz olurdum bundan. Tamam turkcede karşılığı yoktur kullanamazsin ama karşılığı varken kulaga iyi ve havali geliyor diye turkceyi yabancilastirmanin hicbir anlami yok. Zaten türkçe farsca ve arapcadan bolca kelime bulundururken zaten cok saf bir türkçemiz yokken bunu daha da kirletmek bir turk vatandasi olarak hoşuma gitmiyor. Onun dışında bu kız bana şu izlenimi de veriyordu izlerken. Turkiyeyi sevmiyorum, türk olmaktan hoşnut değilim imaji. Yabanci hayranligi cok fazla bu kızda. Bazen sinirlendirirdi beni türkiye karsitligini fazla yaptikca. Bazen tutan mi git cok sevdigin abd ye, ingiltere derdim. Burda rize cok kotu havasi kapali diyen kişi gidip londraya hayran oluyor. Anlamiyorum abi. Ikisininde havası ayni. Hatta londranin havasi daha kasvetli. Londrayi havali yapan sey yabanci ulke ve dilinin ingilizce olmasi mi? Bizim ulkemizde anlamadigim sekilde yabanci hayranligi var. Azıcık sevin ulkenizi. Sahip cikin. Dilinize sahip çıkın. Baska bir turkiye yok. Multecileri goruyorsunuz perisan oluyorlar. Bizim en azindan yasayip, nefes aldigimiz bir ulkemiz var. Ulke elden giderse o cok beğendiğin ingiltere mi alacak saniyorsun seni?
Türkiye hakkında dediklerine o kadar katılıyorum ki.. Şu gençler malca ingilizce sözleri söyleyip dilimizi kirletiyorlar. Güya cool gözüktüklerini sanıyorlar.. Ne dilimize ne tarihimize ne de coğrafyamıza sahip çıkıyoruz. Halbuki dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz haberleri yok.
Üçüncü dünya ülkelerinin insanlarında yabancı olan şeylere hayranlık ve özellikle batıya karşı bir aşağılık kompleksi var. Bu ülkelerin alt ve orta gelirli kişilerinden bir şekilde erasmus'a gidebilen olursa (o da kendi parasıyla değil tabii ki) ispanya'da, italya'da çekildiği fotoğrafları instagram'da "aman ha bir kişi bile kaçırmasın avrupa'da gezebildiğimi" diye düşünüp neredeyse koordinat vererek etiketleyip paylaşırlar. Starbucks'tan kahve alıp içmek, netflix'ten dizi izlemek gibi basit şeylere bile yabancı olduğu için saçma sapan anlamlar yüklerler. Bu kızda basit bir örneği işte.
Ben de bilmiyordum mesela ya egg diyordum ya da ei. Sağ olsun ülkemizin kanayan yarasına bastı da Türkçesini öğrendik!!! Linç edenleri de anlamıyorum, evde kal demek yerine stay home diyenler mi desem, kahve zamanına coffe time yazanları mı anlatsam, yoksa dinlenme zamanına chillen yazanları mı söylesem bilemedim. Türkçe bilmek artık banal oldu, ne kadar ingilizce o kadar elitizm. :)
linc yiyecegim büyük ihtimalle ama ilk olarak o da insan ve ingilizce yazılar yazıyor, yabancı uyruklu arkadaşlarıyla yabancı bir dil ile sohbet ediyor bazı şeylerin türkçesini unutması aşırı normal bir durum üstelik neden insanların estetik yaptırmış olması size bu kadar batıyor anlamıyorum adı üstünde "estetik" üzel bir görünüme sahip olmak için yapılıyor kız neredeyse 6 yıldır bu işin içinde ve gayet başarılı ki ekmeğini de yiyor. yani kudurmayin bir a. yav
Selin Ciğerci öyle bir yanıt vermiş ki cidden çok hoşuma gitti. İnsanların kendisini farklı bir havada görmesi çok üzücü. Parayı bulan yumurtayı da unutuyo demek. Şımarıklıktan ne yapacağını şaşırdı. Keşke herkes yaşına göre davransa.
Sunny Side Up'ın zaten Türkçesi yoktur :) Var ise de; herhalde '' ortasında sarısı dağılmayan, yağda orta karar pişirilmiş yumurta '' gibi komik bir şeyler çıkar ortaya. Türkçesi olmayan bir yabancı kelimenin Türkçesini aramakla zaten komik duruma düşüyor insanlar. Öte yandan; sahip olunan ana dilin içerisinde yabancı kelimeler katılarak havalı görünme çabaları, ancak acizlik olarak addedilebilir. En azından, bir dilci ve eğitimci olarak benim gözümde nazarı bu denlidir.
ingilizce bir kelimeyi birebir türkçe ye çevirmeye çalışmak en büyük hatalardan biridir zaten o yüzden sahanda yumurta olarak çevrilir. yani sunny side up ın türkçe karşılığı var.
@masumcukcadı Şey, o zaman sahanda yumurta ile; '' göz yumurta ''nın farkını açıklama imkanınız var mıdır? Zira ikisi de sahanda yumurta genellemesine girebilecek durumdalar ama göz yumurtaya, sunny side up diyorlar; sahan ise bize özgüdür.
türkçede sen göz yumurta diye bir kelime kullanıyorsan öyle çevirmen doğru ama ben şahsen öyle bir çeviri görmedim ve bize özgü veya olmaması olay değil burada çeviri yapıyorsun sunny side up tam olarak sahanda yumurtadır ama sanırım senin yabancı dilin yok bu durumları bilmiyorsun
Ah pardon me! Can you check the video to understand I * not alone in the same opinion? :)))) I has just took a few minutes to reach that video, I hope you may learn in some time '' to behave ''. See you.
Anca toto gösterip teşhir yapıp insanların dikkatini çekmeye çalışırlar başka da bir cacık olmaz bunlardan. Ama bunlarda suç yok bunlar ve bunlar gibileri takip edip prim kazandıranlarda kabahat. Keyifli geceler.
Sizler sağolsun bunu ve bunun gibi boşları ünlü yaptığınız için bir de Aleynaya konuşurlar bu boş youtuberlara asıl ne demeli neymiş makyaj yapıyormuş neymiş kıyafet çekiyormuş ondan sonra türk kızına güzel değil boya güzeli vs diyince de sen suçlu oluyorsun nedense hem ünlü yapıyorsunuz hem de ceplerine para sokuyorsunuz gidin adam akıllı youtuberları izleyin
Bu kadının gündem olması hala ona para kazandırıyor farkındasınız değil mi :D insanımızı aşağılayarak para kazanan bir kadın var insanlar onun hakkında yorum yaptıkça daha da tepeden bakmaya çalışıyor :D komiğiz milletçe
Ya bu kızın üstüne gereksiz bir şekilde gelindiğini düşünüyorum. Sevmiyorsunuz diye eleştiri yağmuruna tutmak çok saçma. Olabilir bizler çok mu kusursuzuz ki kaç gündür bu kızın yumurtanın Türkçesini bilip bilmemesini gündemde tutuyoruz, abartıyoruz. Olabilir ya normal olabilir yani.
Bu kadının bu hale gelmesini takipçileri sağlıyor, aynı zamanda eleştirisini de aynı kişiler yapıyor. Bırakın kendi haline bakın nasıl Türkçe konuşuyor
ben tamamen hak veriyorum en çok kelimenin hangi halini kullanıyorsan o aklında kalıyor şahsen ben okuduğum bölümden kaynaklı aynı sorunu yaşıyorum gereksiz bir linç olayıydı bu abartılıyor kızı linç edenler ne kadar türkçe ve türkçe kuralları biliyor acaba merak içerisindeyim
Eee böyle insanları fenomen ederlerse olacağı bu. Yok kerimcan yok danla yok enes. 10 tane koyunu versen bakamayacak insanlar ülkede doktordan daha çok kazanıp saygı görüyor
Şu olayı gereksiz abarttınız. Tamam anladık bir çoğunuz kızı çekemiyor hayalinizde ki gibi hayatı yaşıyor ve gayet alımlı diye fakat b*kunu da çıkartmayın. Ne var yani bilmiyorsa , sanki siz çok kusursuz birisiniz
derdimki:abla biz sana evde kal dedik, nefes alma demedik hatta nefesde alma beyninin korona gelmesin diye kafanı suya sok böyle biraz zor olacak titreme olacak ama sen aldırma gene de beyaz ışığı görene kadar devam
İnsanlar alışmış biri bir yanlış yapsa da üstüne yüklensek. Bırakın bu arkadaş yumurtaya ne derse desin. Bence bu konunun bu kadar fazla konuşulması onun hoşuna gitmiştir.
Saçmalamış işte tamamen tavada yumurta de gec yani yok Türkcesini bilmiyorum falan 28 yildir Türkiye de yaşiyosun bir kac dil ögrendin yurt dısina gityin hemen unuttun tabi saçmalik tamamen
Bu kızdan tiksiniyorum ya.. Makyaj bloggerı iken takibe almıştım, sayfasında alenen teşhirciliğe başlayınca mide bulantısı ile takipten çıktım. Seksi olduğunu düşünüyor ama bence tam bir kezban. Danla Bilic bunun içinden geçer! 💜
Birden fazla dil konuşan insanlarda çok normal bir şey bu. Bazen en basit kelimenin bile Türkçesi akla gelmeyebilir yani. Neden bu kadar abartıldığını anlamadım.
Kavram karmaşası olması normal yabancı dillerin bombardımanına tutulan gençler önce türkçesine hakim olmadan yabancı dil öğrenirse sonuç bu olur yazık bir yurttaşı daha kaybetmişiz kesinlikle netfilex izliyordur bu😏😕