+1 yıl@takamataaaa
Biri ne güzel demiş, gerçekten saçma sapan bir gerginlik !!! Askere bile sessiz bir şekilde gidip geldim hatta 200 şafaktan düşerken bile üzerimdeki elbiseleri yırttırmadım. Mantıksız çünkü, Dul bir kadınla bile evlenebilirim bana saçma geliyor böyle şeyler ha 4 yıl önce özel bir şeyler hissettiğim biri olsaydı o zaman için konuşuyorum katlanırdım ama bundan sonra ne kadar ilgi duyarsam duyayim taviz vermem belli konularda, açık açık söylerim buna buna karşıyım saçma geliyor bana diye..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kız istemek Türk kültürünün en nadide parçalarından bir tanesi. Tabi gidicez isticez vermezse kaçırıcaz :D
13 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ana baba rızası da önemli :D kaçırmaya kaçır da rıza olsa daha güzel olur. ^^
Kız isteme törenini kendımde yaptım. Karşı değilim lakin herkes bunları yapacak dıye bısey yok, eski bulanlarda olabilir. Ünlülerin yapması doğru olduğu veya herkesın yapması gerektiğini göstermıyor bana göre. Ona bakılırsa ünlüler evlenmeden cocuk sahıbıde oluyor onuda yapıyor musunuz? veya onlar yaptıysa doğrudur kesin mi dıyoruz?
Herkesin kendı hayatı, bu tür seyler kişilere göre değişir. Ünlüler bile yapıyor gibi bir örnek saçmalıktan ibaret.11 Yorumla
Soran+1 yılÜnlülerin marjinal olduklarını düşünür ya insanlar o yüzden öyle bir örnek verdim. Herkes yapsın, yapmalı, yapacak diye ifadelerde kullanmadım. Ünlülerin her yaptığını doğru bulduğumu nereden çıkarttın onuda hiç anlamadım bak.
Teşekkürler yorumun için.
Bir zahmet gelip istesinler, sonra babam vermesin falan filan 😂
14 Yorumla
Soran+1 yıl:D Bir de öyle bir adet var 1. de vermez bazılar :D :D
Soran+1 yılEvet var. Birincide vermem diyen var :D
2,3 kez gelsin diyen var. :D
Vicdansızlık :D :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Ben isterim. Tuzlu muzlu kahveyide fondip yaparım. Kalkar kapıya bir de at getiririm.
www.yeniisfikirleri.net/.../at-yetistiriciligi.jpg
Ata bindirir gezeriz söfksdöskfsödkd.10 Yorumla
+1 yılBenim oldukça saçma bulduğum bir şey. Tabii ki aileler tanışıp usulen de olsa izin almak gerekir ama insanları geren, telaşlı bir gün olmaması gerek. Bu yüzden eğer ailem de kabul ederse ben tanışma yemeği gibi bir şey istiyorum. İnsanların birbirini süzüp laf soktuğu bir gün yaşamak istemem.
10 Yorumla
+1 yılKahveye tuz atmak ne kadar düşmancıl bir hareket sözde sevdiği adama yapıyor bunu ilk günden ağzının tadını bozmak nasıl bir düşünce burdan kadınlara tavsiye veriyorum bu gibi bir adeti sakın uygulamayın evli bulunduğunuz süre içinde kahveye tuzun intikamı pahasına aldatılma olasılığınız %90'dır.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdet gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak güzel ama eskimemesinin kanıtı neden bir ünlü olsun daha modern olduklarını mı düşünüyoruz onlar yaptığına göre bakın eskimemiş demek yanlış gibi tabiki eskimedi yani zaten
12 Yorumla
Soran+1 yılHayır onların yaşantıları daha marjinal diye yansıtılır ya hep. O yüzden böyle bir örnek verdim. Modernlikle alakası yok yani. Ben çevrem de hep duyup, görüyorum o yüzden öyle giriş yaptım. Eskide kaldı o adetler diyen çok. Sizin çevrenizde pek yok demek ki öylesi.:)
Cevap sahibi+1 yılAynen yok 😊 gördüğünüz gibi diye başlayınca cümleye öyle anlaşılıyor. Anladım.:)
Tuzlu kahve saçmalığı kim tarafından ne zaman uyduruldu bilen var mı? Çok hastaca. Cahilliğin daniskası.
15 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum nasıl adetleşmiş :D
Ama herkes yapmıyor yani oda bir gerçek.
+1 yılKız istemek güzel bir adetimiz bizim.
Ayrıca o tuzlu kahve önceden yapıldığında güzel bir anlamı varmış.
Kız kahveyi tuzlu getirirse eğer damadı beğenmediğini belli eder, damat ise kalkar gidermiş. :)
Aslında tuzlu kahvenin amacı bu imiş.20 Yorumla
+1 yılarkadaslar bir bir yakisiklilarin başi baglaniyor. ilk kivancti şimdi burak :D sira kimde yaaa
24 Yorumla
Soran+1 yılDoğru kişiyi bulan evleniyor. ^^
- +1 yıl
baglanmasa sana bakacaklardi sanki
- +1 yıl
hahaha bana baksinlar demedim ki komiklik olsun diye yaziyom :D sende ciddiye alma.
- +1 yıl
he valla ya dogru kisiyi bulan harbi harbi evleniyo.
karşı değilim ama kalabalığa karşıyım. o ne öyle amca teyze dayı kardeş çoluk çombalak hıncahınç üf yazarken bile gerildim. anne baba kardeşler tamam ama yok illa o sülale olacak orada.
22 Yorumla
+1 yılÇok sevdiğim geleneksel adetlerimizden biridir kız istemek ama Burak ile Fahirye çiftinin samimiyetine oldum olası güvenmiyorum nedense.
20 Yorumla
+1 yılsen olayi cok yanlis anlamissin kiz isteme eski dönemde flörtlesip sevgili olup daha sonra ailelerin tanismasiyla gelisen birsey degildi.
daha cok hayatinda hic görmedigi adama rizasi sorulmadan verilme durumuyla alakliydi hatta birbirni ilk defa gerdek gecesinde gören nine dedelerimiz var ülkede.
bu tür kiz istemeye karsinda verilen tepkiyi alakasiz bir sekilde genellemissin.06 Yorumla
Soran+1 yılBizim aile de öyle bir şey hiç olmamış bilemiyorum ☺
Kıza niyeti Sorulmadan verilmez. 3 kuşağa kadar biliyorum öncesi nasıldı bilmem 😂
Kız oğlan birbirini sever öyle evlenir yani bizde kız isteme bu ☺
Kadına söz hakkı tanınmayanların yaptığı eylemde n bahsetmiyorum ben. Ne gerek var zaten kız oğlan anlaşmış istemeye gerek mi var düşüncesi için yazdım. Yani çevremde böyle Şu an . Genelleme falan yaptigim yok 😁 çevremde olana göre değerlendirdim.- +1 yıl
yok ben normal türkiyeli insanlarin verdigi tepkiyi göz önüne alarak seyettim sonucta türkiye sizin üc kusaktan ibaret degil hala günümüzde kizina ogluna sormadan görücü usulu ile evlendirmeye calisan yiginla cehalet var
ayrica cevreniz de türkiyeli degil gibi geldi bana 😂
Soran+1 yılBen sorumu kendi çevreme göre soruyorum. Her insana göre değerlendirip yazamam ki :D
Bizde görücü usulü de olur ama bu senin bahsettiğin gibi değil yani. Örneğin aileler birbirlerini tanır çocuklarını evlendirmek ister bir araya getirir. Çocuklarda anlaşırsa evlenir. Anlaşamazlarsa kimse illa ki evleneceksiniz demez.
Senin bahsettiğin şey maalesef cehaletten ve kadına değer vermemekten kaynaklı. :/
- +1 yıl
ve maalesef trde bu kesim azinsanamayacak kadar cok, ben de cevremden degil trnin genel sorunundan bahsettim, hala cocuk gelin problemi yasayan bir ülkeyiz sonucta üstelik bu cocuklara rizasi da sorulmuyor genelde ( hos cocugun rizasindan ne olur).
ama sonucta senin bahsettihin cevre trnin bu sorunundan dolayi degil anlasmis gencler istemeye ne gerek var diyen tiplermis.
peki gözlemleme sansin oldu mu? bunu savunan tipler ciddi anlamda kendi kizlari veya ogullari evlenecegi zaman isteme merasimini es gectiler mi?
hayir avrupanin göbeginde discoda tanisan hatra ayni evi paylasmis kisiler bile evlenme karari aldiginda usulem isteme merasimi yapilir ea geceni görmedim henüz, topyekün kültürlü ailelerde dahi vardir bu gelenek.
Soran+1 yılEs geçen var mı bilmiyorum ama benle yaşıt herkes eskidenmiş onlar düşüncesinde çok denk geliyorum böyle söylemlere yani. ^^
- +1 yıl
ha o zaten apayri bir konu düsünceden öteye gidememistir 😂
kız istemek dunyada olan bir durum turkıyeye has bişey değil. kız istemek mi kaldı diyen arkadaşlarıda anlamıs degılım
10 Yorumla
+1 yılkiz isteme olayi bittimi saniyordun sen anlamadimki yane :D bizim buralarda var ve bence gayette guzel bir gelenek
10 Yorumla
+1 yılSu istemeye karsi olanlar ne tuhaf yahu. Ulkemin en guzel gelenek goreneklerinden biri. Ne kadar da Avrupai yasiyor olduk.. 😏
10 Yorumlabanada yaptı benım kız varya acı lımon tuz ogun eve geldim kustum resmen :D :D haha ama bunlar geleneksel guzel seyler :)
10 YorumlaBen de yapmıştım tuzlu karabiberli limonlu 😇kolay vazgeçilecek bir gelenek değil
20 Yorumla
+1 yılben yurek yiyip de cayina tuz falan atamam valla gider babasi anasi icer falan rezil olurum :D
20 YorumlaOlması gereken adetlerimizden.
O tuzlu kahvede içilmeli. 😁20 Yorumla
+1 yılBence hiçbir zaman eskimemesi gereken çok hoş bir adet
20 Yorumla
+1 yılAbi çok iyi ya benim akranlarımın tanışma kız isteme olaylarını ben video kaydına alıyorum arşiv yaptım baya baya arada izliyorum 😅😅😅
10 Yorumla
+1 yıle istenilcek tabiki isterse burak özcivit olsun isterse miami de ünlü manken olsun
türk se türk gelenekler uygulanacaktir nokta10 YorumlaBöyle adetlerimizin devamı kültürümüzün devamı için önemli
hem bence çok ta eğlenceli30 YorumlaNiye eskide kalsın yahu! Tuzlu kahveye gelince ben kıyamamıştım. Ama bir dahakine kıyarım. 😂
10 Yorumla
+1 yılya o kahve zaten bir dünya acı niye acıya acıya katıyorlar :(
10 Yorumla
+1 yılOlması gereken şey birde gitmeseydi millet istemeye 😏😏😏
10 Yorumla
+1 yılKarşı değilim gayet eğlenceli ve yaşanması gereken bişey bence
10 Yorumla
+1 yılYok ya bir kız tarafı olarak gelsin istesin beni babamdan 😃
10 Yorumla
+1 yılTabikide isteyecek tuzluk mu bu tövbeestağfirullahh yaaa !
10 Yorumla
+1 yılKarşı çıkanda mı varmış. Kız isteme olmalı ha vermezse kaçırırım o ayrı 😂
Tuzlu kahve yaparsa yaktım onu10 Yorumla
+1 yılBen severim bu tarz adetleri tabiki kız isteme adeti yerine getirilmeli😌 Ayrıca Burak Özçivit'e de yakışır😏😀
20 Yorumla
+1 yılKarşı değilim aksine güzel bir anı bence😄 özellikle şu tuzlu kahve olayı muhteşem 😂 damadın yüzündeki o yıkılmadım ayaktayım ifadesi 😄
10 Yorumlabu kadar gelenekler nefret ederim ama kız isteme olayı olmalı büyüklerin tavırlarını yaklaşımlarını çözmem için önemli bir etkinlik benim için.
10 Yorumla
+1 yılSonucunda bizimde örf ve adetlerimiz var böyle şeyle hayata tat verir. Unutulmaz unutulmaması lazım.
10 Yorumla
+1 yılİsteme törenleri vs yapılır ama ben tuzlu kahveye karşıyım
20 Yorumla
+1 yılbir zahmet kızı da istesinler onlara gerek yok gerçi ama neyse.
10 Yorumla
+1 yılkız isteme kesinlikle olması gereken bir adettir doğru yoldasin Burak Özçivit
20 Yorumlakizin ailesi benim icin onemli annesinde babasinda gonlu olacak
10 Yorumla
+1 yılbizim buralarda var ve bende görücü usulü ile evlenmek istiyorum
10 Yorumla
+1 yılBu insanların hayatları neden bana bu kadar sahte geliyo
10 Yorumla
+1 yılÖnce Rüzgar, sonra Burak.. Bir an önce taliplerimi aramaya başlamalıyım.
10 Yorumla
+1 yılBu normal bişey niye sanki eski bişeymiş gibi sordun ki
10 Yorumla
+1 yılBurak Özçivit'de olsan o kız istenecek :D
22 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir adet bence ^^
- +1 yıl
Eğlenceli oluyor, sevdiğim nadir geleneksel şeylerden biri :))
+1 yılBizde isteme töreni olmadan kız vermiyorlar 😊
16 Yorumla
Soran+1 yılTuzlu kahve?
- +1 yıl
Onsuz hiç olmaz 😊
Soran+1 yılSıkıntı 😂😂
- +1 yıl
Ee o kadarına da katlanacaksınız mecburen 😄
Soran+1 yılAsagida ki olum haberini okuyunca tuza razi oldum zaten 😂😂😂
- +1 yıl
Bende baktım şimdi o habere...
O kadar da yapılmaz yani. Tuz yeterli sadece 😄
+1 yılYok, istesinler beni..
Bekliyorum.13 Yorumla
Soran+1 yılHahaha gel beni al :D :D
Soran+1 yılAyda bir gündeme geliyor :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=flV25Uf9yxg- +1 yıl
Video efsane.
Gizli Üye(25-29)1 yılTaş devrinde cahiliye devrinde ortaçağ da yaşamıyoruz 2024 de yaşıyoruz Kız istemek kız almak kız vermek tabiri ne ya Hayırdır lan manavdan sebze meyve mi istiyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılYaşadığım çevreden ötürü mü bilmiyorum ama kız isteme olayının olmadığı bir evlilik görmedim henüz.
10 Yorumla
+1 yılYaşadığın kültür ne olursa olsun yaparsın bunu. Aileden istemeye değil niyet bildirmeye gitmişler.
01 Yorumla
Soran+1 yılBizde buna kız isteme deniyor zaten. Oğlan, kız anlaşır. Gelir adettendir diye kızı ister, alır gider. :)
+1 yılsacma sapan bir gerginlik
21 Yorumla- +1 yıl
mesaj atamıyorum bana atsana bşy dcem
Gizli Üye(30-35)+1 yılTuzda yapilir ama ben Kiyamam 🙃🙈
212 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@I-Romanson-I
Soran+1 yılTuz gene iyi sayılır. Öldüren olmuş kahve ile ^^ www.aksam.com.tr/.../haber-306185
- +1 yıl
yok artık
Cevap sahibi+1 yılAnam bunu yapmıcaktın kısmeti resmen kapadın bende bir Konyalı olarak utandım Şu an 😁😂😂😂😂😂 şaka tabi kardeş her yerde vardir böyle geri kafalı insanlar
Soran+1 yılKonya'da yaşadığım için alındım ben. :D Konyalı olarak alınman normal. ^^
Cevap sahibi+1 yıl@Yıldırıım Konya'nın neresinden?
Soran+1 yılşu an Akşehir 😬
Cevap sahibi+1 yılYazan ben degilim kardesim
Soran+1 yılDoğrudur olabilir.
Cevap sahibi+1 yılyazan benimde bu cümleyi başka yere yazacaktım :) akşehirde güzel yerdir :)
Soran+1 yılEvet açık ara En güzel ilçesi. ☺
Cevap sahibi+1 yılAkşehir'de mi oturuyorsun :)
+1 yılKız isteme olmalı tabiki isteyin erkekler 😂😂
20 Yorumla
+1 yılMilletin. hayatina taktiniz iyice
10 Yorumla
+1 yılİstenmeden evlenmedim evlenmezdim de
10 Yorumla
+1 yılKarşı değilim. Mutluluklar.
10 Yorumla
+1 yılBen bu tür adetleri sevmiyorum
10 Yorumla
+1 yılniye eskide kalsın süper bir adet
20 Yorumladamat yakışıklıymış :D
10 Yorumlaeski falan değil tuzlu kahvede yapılır.
10 YorumlaKız isteme hala var kim karşı buna
10 Yorumla
+1 yılO tuzlu kahve olayını yanlış biliyorlar
10 Yorumlakız isteme güzel bir adet ya bende severim
10 Yorumla
+1 yılYapmam yazıktır sevdiceğime
10 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026