Cesur ve güzel! Halima Aden, bir ilki gerçekleştiriyor ve Amerika'da bir güzellik yarışmasında ülkesini temsil ediyor. Amerikalıların küçümsediği Somali'den güzel çıkabileceğini tüm dünyaya gösteriyor. Bu cesareti ve güzelliğine ne diyorsunuz? Siz bu güzeli nasıl buldunuz?
Güzellik yarışmalarında tesettürlü güzeller de artık boy gösteriyor. Ne düşünüyorsunuz?
Güzel mi? Ben pek göremedim? Bakın bu söylediklerim türbanlıları aşağılamak için falan değil, istediklerini giyebilirler hepsi, karışamaz kimse.
Ama bir zikimden de eksik kalmayı öğrensinler. bir tek yüz güzelliğine mi bakıyor o yarışma? Yan tarafta taşoz bikinililer varken pardesü türevi her tarafını örten giysilerle ne güzelliğinden bahsediyorsun?
Ayrıca o kıyafeti benimsemiş birinin böyle yarışmalara katılması saçmalığın daniskası, 'Ama o da kadın, o da güzel olmak istiyor' demeyin boşuna, o kadar meraklıysa tesettüre girmeyecek.
Çarpıklıktan başka birşey değil, 'Ne emmeye geliyorsun ne gömmeye' denir ya, aynen bu işte.
Tekrar ediyorum isterseniz örtünebilirsiniz, dininiz neyi emrediyorsa onu yapabilirsiniz ama hem dindar takılıp, hem de hiçbir biçimde ait olmadığınız mecralara bodoslama atlayıp dikkat çekmeye çalışmayınız.
Ki asıl rahatsız edici olan şu ki, bu tiplere laf etmek bile suç oldu son yıllarda.
Bu olayı Müslüman bir ülke olarak ilk biz yapsaydık, gerici, cahil , köhne bir zihniyet olarak içerden dışardan sürüyle eleştiri almıştık. Hele hele mevcut iktidar böyle birşey ile gündeme gelseydi ülkeye şeriat gelmiş bile olabilirdi. Sadece mevcut iktidara da gerek yok, herhangi bir siyasi parti Türkiye'de böyle bir uygulamayı destekleyici tavır takınsa mokoko...
Güya türban ya da tesettür her ne bksa allahın erkeklerin nefsini uyandırmadan için örtünmeleri için kadınlara emredilmiş... Ama kadınlar allah yolu hariç türbanı her yola sokuyorlar... Namuslu görünmek için Dindar görünmek için Süslü görünmek için Erkeklerin dikkatini çekmek için Yaptıklarını örtbas etmek için Her bok için örtünüyorlar İşin daha da kötüsü insanlar her türbanlıyı namuslu dindar ahlaklı zannediyor Gönderilen din kitaplarını kendilerine yontmayı iyi beceriyor bu insanlar
ilk olarak tesettürün ne olduğunu bilmek gerekir ki bilincinde değil galiba bu somalili kardeşimiz. İnsanlara belli bir ülkeyi tanıtırken dini alaşağı etmek bu olsa gerek. Madem güzellik ön planda o zaman tesettürün bir manası kalmıyor zaten... dini kötülemekten başka bir şey değil
Tesettür sakınmaktır, kendi tesetturumun mukemmel oldugunu iddia etmiyorum ama tesetture laf getirenler bunlardır. "O da guzel hissetmek istiyor." demeyin, guzel hissettigimiz icin guzelligimizi ortuyoruz zaten. Ortaya acilip sacilanla bir degiliz. e madem sakinmak, saklanmak icin ortundun, boyle mecralara cikip sokakta donla gezen insanlarla kendini bir hale getirmek niye? basinda tasidigi sey ayettir kardesim, Allah'in emri ve lutfudur. tekrar diyorum, tesetturum mukemmel degil, ama ben benim gibi kapali bir kardesimin boyle kiymetsiz bir mecrada anilmasindan rahatsizlik duydum.
Hepsi de algılarda oynanan ve sosyolojik olarak insanları toplumsal olarak yozlaştırıp yönlendirmeyi kolaylaştırmak amacıyla yapılan operasyonlar. Bunun için de en hassas noktalara parmak basılır ve kan akışını durdurulur. Din ve ahlaki değerler de tam bu damarlardan biridir. Yani hayırlı olsun yeni bir nifak tohumu daha ekmişler toprağa...
İyice maymun ettiler şu kundak kafalıları. Ucube gibi gezdikleri yetmiyormuş gibi bir de alakasız alakasız etkinliklere çıkıyorlar. Estetikten bi'haber oldukları halde sanata sızıp oradaki görsel şölenin de içine etmeye çalışıyorlar. Bunları komple Arabistan'a, İran'a, Pakistan'a paketleyeceksin. Bu arada saygı duyuyoruz tabi.
Valla ben de bunu anlamıyorum, ne işi var bu malın burda demekten başka birşey gelmiyor aklıma.
Salaklıkatan başka birşey değil, bu kıza ayrı, bunu oraya çıkarana ayrı küfür etmek lazım ama eminim ki 'Bizi müslüman giyimli olduğumuz için dışlıyorlar' ağlaklığına malzeme olmasın diye çıkarmışlardır onu oraya.
@Ragnar_Lodbrok Ülkenin içine ettiler, tadı tuzu kalmadı ve hala bir yerlerde sırıtma derdindeler. Yani Türkiye burası. Arap değiliz ki. Özgürlük batıyor bunlara.
Olay Türkiye'de olmadı yalnız. Amerika'da da politically correct olma adına özellikle müslümanlara acayip iltimaslar geçiliyor. Yeni nesil zenciler gibi oldular, her konuda bir mağduriyet üretip duruyorlar.
sen ne pislik bir insansin basortululeri elestirmek sana kalmamis ben kapali degilim ama bu sekil yakistirmalari kesinlikle kabul etmiyorum benim annemde kapali, yakin arkdaslarimdanda kapali var ve ben bundan gurur duyuyorum ozgurlukden bahsediyorsun gotunu basini acip gezenlere nasil bir ozgurluk verildiyse dinleri geregi basini kapatanlarada ayni ozgurluk verilmis artik bu ulkede! bence burdaki en buyuk maymun sensin insanliktan dirhem nasibini almamissin cok yazik sen ve senin gibileri asil paketlemeliyiz cunku sizin gibi varlikla oldugu surece insanlar asla birbirlerine sevgiyi saygiyi herkezi oldugu gibi kabul etmeyi ogrenemicekler neyseki sizin gibilere kemikle susturmuslar anca burda hav hav.
Ama şu türbanlı taifesini savunan herkesin 'Götünü başını açanlar' edebiyatı gibi olabilecek en ucuz ad hominem yöntemine hiç şaşmadan sarılması cidden rahatsız edici.
Hakkaten yani, o sahip olduğunu iddia ettiğin saygıyı barındırmadığın ve göstermelik olduğu gayet belli oluyor. Ki insanların bu zihniyetten hoşlanmamasının nedeni de sahte olmaları, din falan hikaye.
@sevgi19941994 değersiz görüşlerin için teşekkür ediyorum. Tartışmaları bu şekilde ayrı bir seviyorum. Mıy mıy konuşmamalıyız, işte böyle devam et şampiyon. Konunun biraz derinine inelim. Ben bir Türk'üm ve araplaşmaya oldukça karşıyım. Din adı altında benim insanımın başında bir bez parçası ile 40 derece sıcakta bayılana kadar zorla yürümesine yani aptallığına tahammül edemiyorum. Başı örtülü olan insan özgür değildir ve herhangi bir özgürlükten yararlandığından bahsedemeyiz. 1500 yıllık din adı altında arap kültür zehirlenmesi ile maymuna dönmüşler. Ben tahrik olmayayım diye onun kapanması kadar saçma bir şey olabilir mi? Ya da senin annene (ellerinden öperim) kim hallenebilir ki o yaşta? Yani biraz mantık arkadaşlar. Bilgiye bile gerek yok. Sadece mantık.
Turkiye musluman bir ulkedir ve insanlar baslarini kendi ozgur iraadesiyle kapatma hakkina sahipdir. bez parcasi diye ifade ettigi insanlarin inanci uzerine baslarini kapatmasiyla dalga geciyorsun bu seni ne kadar alakadar eder basinin kapatmasi neden senin bu kadar gozune batiyor? araplikla bas kapatmanin ne alakasi var? araplarin yarsinin zaten bas lari acik? bu insanin kendi karari ve bunu sevmeyebilirsin ama boyle igrenc cumlelervkurup hakaret ederek ancak kendini kucultuyorsun. Ne kadar rahatsiz olsanda bu senin bu gercegi degistiremezsin:)
@sevgi19941994 Sevgili ayşe, kutsal diye nitelediğin topraklardaki tüm arap kadınları kapalıdır. Araplıkla ilgisi ne demişsin, siyasi sebeplerle o günlerden bu günlere islam kültürünü bize enjekte eden de araplardır. Türkler sadece iç sesine güvenir, Bir tanrı terimi olmuştur ama bunu bir din ritüeline bağlamamışlardır. Beni neden ilgilendiriyor dersen, Milat öncesine dayanan tarihi olan Türkler, böyle bir aşağılanmayı haketmiyor. Türklükte kadın oldukça değerlidir. El üstünde tutulur. Saçları sarılmaz. Erkek kadar eşit ve hürdür. Ayrıca dalga geçmedim ben, düşüncelerimi kibarca belirttim.
Birincisi benim adim ayse degil ikicisi siz anlamiyorsunuz galiba turklukle muslunmanligi ayirt edemiyorsunuz turkuz hepimiz ama muslumanizda veya degilliz. bazi kadinlar dinleri geregi baslarini kapatir cunku oyle gerektirir bu kendi tercihleri kendi hayatlari kimseyi ilgilendirmez bir kadin basini kapatti diye sizi bu kadar rahatsiz ediyorsa sizi bir doktora gorunmeye davet ediyorum cunku rahatsizsiniz bu kadar batan birsey normal olamaz. Ulkemizde nice sorunlar varken kadin tacizileri, fuhus, kadin cinayetleri vs vatken siz kadinin bas ortusundenmi rahatsiz oluyorsun. cok yazik cok nice buyuk sorunlarimizi unuttup nelere takilmissiniz. Madem kadin haklarini bu kadar savunuyorsunuz sizi boyle seylerle ilgilenmeye davet ediyorum kadini asalayan bir insan asla bana kadin essittit ve haklarindan bahsetmesin cunku kadin haklarini savunsaydiniz basi kapali acik diye ayirt edmezdiniz bence burdaki en buyuk cinsellik irkcisi sizsiniz.
@sevgi19941994 Evet, evinde evlilik programı izleyip bu tür haberleri görüp hiçbir eylemde bulunamayan kadınlar yerine toplumda yanımda tacize uğrayan kadınları bir çok kez kolladığımı bilirim. Tacizcilere fiziksel eylemde bulunduğumu bilirim. Aktiviteler düzenlediğimizi ve kadınları sosyalleşmeye çağırdığımızı bilirim. Ben bir erkek olarak feministim. Doğal olarak da bir kadının türbanla hakir görülmesine, kısıtlanmasına ve bir erkeğe göre aşağılanmasına da müdahale ederim. Bu sadece idealist olduğum için geçerli bir durum. Herkes gibi düşünüyor olsam zaten kadınlara bir faydam olmaz. Bir çok kişiye vesile oldum türbanını çıkarması konusunda. Bir kere geldiğin ve neden geldiğini bilmediğin dünyada abuk subuk arap söylentileri ile hayatınızı zindan etmeniz yersiz.
siz gercekten hastasiniz ve acilen bir psikiyatriste gorunmelisinz gecenin bir vakti o fotografi bulmak icin ne kadar ugrastiniz oyle cok yazik ne demisler cagil insan egitimle bile bir yere gelemez cahille tartismayin cunku kimse galip gelmemistir. Sizin gibi isi gucu olmayan insanlar burda atip tuttuyor hemde hic haddine olmayan konularda gecenin olmus bir yarisi ve ben sizinle muhattap oluyorum size belliki sevgi saygi sevkati ne gormus ne ogrenmissiniz ve siz karanlik dunyanizla yalniz birakiyorum ve yatiyorum sizin gibi Faşist insanlarin degersiz gorusleri zaten onemsemesigi icin herkez diledigi gibi yasiyor istedigniz kadar nefret edin kusun rahatsiz olun bir anlam ifade etmiyor hayat devam ediyor ruh hastasi iyi geceler :)
Aklina bir video gelmesi icin cokmu dusundun sizin baska isiniz gucunuz yok mu yazik bir aktivite edinip birazcik insanlari sevmeyi ogrenmeye davet ediyorum sizi belliki sizi kimse sevmemis :)
@sevgi19941994 Evet beni kimse sevmiyor, yapayalnızım. Tek eğlencem türbanlılar. Araplar beni hep dışladılar. Oysa ki ben de çok iyi bir arap olabilirdim. Şaka tabi ki. Oldukça sosyal bir çevrem var. Ancak gece burada sohbet etmek de kafamı dinlendiriyor. Sen gibi değerli arkadaşlar ediniyorum, seven sayan. :D E hali ile motive ediyor.
tek eglencesi turbanlilar olan bir insanin ruh sagligi yerinde olmasindan suphe ederim ben gucunu ve degersiz goruslerini anca burda rahatca beyan edebiliyorsun tabi sizin sosyal bir cevreniz olmasida mechul bu kadar negatif ve Faşist bir insanin cevresiniz genis olmasi normal degil sonucta kimse boyle bir zihniyet ve dusunceye sahip bir varlikla arkadaslik kurmaz ayrica motive ediyor demissin boyle seyler motive edicegine insanlik motive etsin seni belliki hic nasibini almamissin :)
@sevgi19941994 oww çok sert olmuş bu. Ama daha sertini yazabileceğine inanıyorum. Benim gibi bir kafir bundan daha fazlasını hakediyor. Yaşadığım yerde benden oldukça fazla var. O yüzden pek çevre sorunum olmuyor. 15 temmuzda sürekli sela okuyan imamı dövdüler bu memlekette. Huzur önemli tabi, ellerine sağlık.
Yasadigim yerde benden cok fazla var demissin o yasadigim yer dedigin sosyal medyami evet haklisin sosyal medyada atip tutan cok yalniz bir insanin her duyguya sahip olan bir varligin kaosla beslenmeside ayri bir uzucu tabi neyseki sizi kimse kaale almiyor, cok gec oldu sizi sosyal medya ve karanlik dunyanizla artik yalniz birakiyorum ve yatiyorum buralarda atip tutmuyorum isim gucum var nefretle beslenmiyorum insanlari seviyorum saygi duyuyorum Faşizmle uzaktan yakindan alakam yok ama gercekten bu dedigme kulak asin ve acillen bir psikoterapi gorun denge ve ruh sagliginiz yerinde olmadigi kesinlesti ben sizi dusundugum icin soyluyorum gercekten biraz daha kalip sohbet etmek isterdim cunku sizin sohbetinize doyulmiyor ama dedigim gibi malesef benim bir hayatim mutluyum huzurluyum buralarda takilip nefret kusmaya ihtiyacim yok ve uyumaliyim artik iyi geceler:)
@sevgi19941994 Başımı öne eğdim acıyla. Ben ne kadar müşkül durumdaymışım da haberim yokmuş. Dediklerinizi ciddiye alamamamdaki yegane sebep aslında bu konu değil. Sadece türkçenizin kötü olması. O kadar akıcı bir anlatımda gözüm o kelimelere takıldığında bahsettiğiniz kavramlar bir anda önemini yitiriyor. Siz de haklısınız bir araptan güzel bir türkçe beklemek haksızlık olur. Görüldüğü gibi anlayışı da biriyim. İzmirli birine asosyal demeniz de gecenin esprisi olsa gerek. Sizin çekirdekten yetişme cümlelerinize çiğdem diyorum sadece.
arap diyorsunuz ama canim ben sizden daha egitimliymisim ya cunku ben dogma buyume londraliyim hem iki dil biliyorum ya ben biri ingilizce biride turkce ama malesef arapca bilmiyorum canim ya ben 13 yasimda ailemle turkiyeye tasindim simdi ben ingilizim ya londra gormuslugum var sizden daha cok cevren vardir sonucta babam orada yazdan yaza gidip geliyorum yani bir izmirliden cok daha sosyalim:)
@sevgi19941994 Sen ne kültürlü şeysin böyle :D Londra görünce kültürlü ve sosyal mi olunuyor? Bizim burada izmir'e gavur İzmir derler. Londra için herhangi bir terim duymadım. Babası ordaymış burdaymış, babanın gezmesi seni kültürlü yapmaz ki. İki dil biliyorum diyorsun biri zaten anadilin. İngilizce bilmeyeni de döverler bizim burada. Şuna bak ya gece gece sidik yarıştırtıyor. Bir anda olgunluk çizgimden çıktım lanet olsun sana :)
arapmisin ya ben simdi o yuzden soylemk istedim londra gormekle kulturlu olunmuyor demissin canimda basini acincami kulturlu olunuyor iste buna gulerim ben babamin gezmesinden bahsetmedim zaten egitimimi hem turkiyede hem londrada yaptim kulturum gayet yerinde ana dile gelince ana dil zaten ingilizce oluyor dogal olarak orada evde ingilizce buraya tasininca turkce ogrendim ayrica sasirmadim sizin boyle terbiyessizlesmenize boyle saygisiz bir insandan boyle igrenc kelimeler beklenirdi zaten:)
@sevgi19941994 Terbiyesizleşmedim ki, durum tespiti yaptım. Sanırım aşağılık kompleksiniz var ki türban eleştirimi kültüre bağlamışsınız. Sizin eğitiminizi merak ettiğimi de sanmıyorum. Sadece türkçe bilginiz sohbetten biraz itmişti beni. Konuya cevap yazarken yazdıklarınızın bir kısmını okudum, bir de şunu diyecektim boşlukları doldurun lütfen, orada burada okumanızı ayrıca destekliyorum. Okuyan bir insana asla muhalefet olmak adına kötü bir şey söylemem. Okuyan insan değerlidir. Şu videoda olduğu gibi. Penceredeki arkadaşa dikkat ediniz. https://youtu.be/AXTCQqtZtLA?t=1m9s
Turbani kulture baglayan sizdiniz ben degil, gec cevap vermeninizide gece gece video aramanizdandi sanirim tiklamadim bile aksi taktirde bende sizin asagali kompleksli oldugnu dusunuyorum. sizi sadece insanlari yargilamayip oldugu gibi sevmeye davet ediyorum cok uzadi gercekten bu mesele cokta gec oldu iyi geceler
@sevgi19941994 Zannediyorum kültürün kelime anlamını bilgi ve donanım olarak düşünüyorsunuz. Kısaca bir milletin değerlerine ve yaşadıkları sosyal hayatın belirli sabitlerine kültür denir. Sosyal hayat ve çevreye oldukça duyarlı olup, bir çok kavrama hakim kişiye kültürlü denir. Okula gitmiş kişiye denmez. Örneğin sizin matematik bilginiz sizi kültürlü yapmaz. Ancak İbn-i Sina'nın hayatı ile ilgili bir bilgi kültürünüzden bir kesit olabilir. Araplar gibi yaşamak sizin arap kültürüne hakim olduğunuzu gösterir. Bu gibi örnekler çeşitlendirilebilir.
Resimdeki bayan güzel. Ama böyle birşey yaparak bence somalinin adını duyurmuştur ama tüm kapalıları küçümsemiş bence. Kapalı olmak kendini kapatmak, görünmemesi gereken yerleri kapatmaktır. Burda her ne kadar kapalı giyinip güzelliğini ispatlasada islam kendini millete göster, güzelliğini göster demiyor. Kapalılara büyük bir leke bence...
Güzellik yarışmasına zaten karsıyım insanları belirli bedene ona buna sokmaya calısmak sacma sismanda güzel olabilir esmerde sarısında güzellik görecelidir yani ben toptan karısıyım ayrıca müslümanların en güzeli olmak gibi bir ideali olmamalı müslüman yaratılan her şeyin en güzel şekilde yaratıldığını bilmelidir.
Açık veya kapalı farketmez bir kadının kendi güzelliğini kanıtlamaya çalışması cesaret olamaz zaten. Kendini sergilemek cesaret işi değil yani. Normalde açık bir insan dahi olsa bir kadın kendini sergilememeli. A evet güzel kadın o ayrı. Belki karakteri de cok güzeldir. Allah la arasını da bilemem. Ben genel konuştum. kapalı açık değil herhangi bir kadın hakkında da düşüncem baki.
Tesettürlü birinin yarışmaya katılıp güzelliğini gösterme çabasına girmesi saçma.
Hoş kadın da benim dikkatimi çeken başörtüsü gerçekten yakışmış yüzüne. Bana yakışmıyor ama yapacak bir şey yok, çok güzel olma amacında değilim de gene de mesela bu kadının yüzüne yakışmış yani. Yalnız makyaj yapmayaydı iyiydi. Ha bir de boydan fotoğrafı çok kötü. Berbat giyinmiş. Doğru düzgün güzel bir elbise giyemedi mi sanki.
tesettür güzelliğe mani değil tamam insanlar inançları gereği kapanmak isteyebilir herşeye saygım var ama olayda paradoks yaratıyorsunuz. kapanmanın amacı dikkatten kaçmak diğer erkeklerin dikizlemesini önlemek kuranda da bu anlama gelen bir ayet okumuştum hani böyle podyumda boy göstericekseniz hepten açılın daha iyi
Somali'ler çok ince ve güzel çizgilere sahipler. Ben 2 yıl önce birini gördüm ve o hayran kaldım. Kendisine yaklaşıp çoook güzel olduğunu söyledim, gülümseyip teşekkür etti. Hemde bu fotodakı kızdan daha güzeldi. Yani her milletin içinden çıka biliyor
@EvcilÖküz evet. Zaten İsveç'te 1 milyondan fazla Somalili var. Oradan gelen göçmenlere hemen otrum veriyorlar. Ama geneli modern değil ve belli kokuları var. Nereye gitseler o kokuyu bırakıyorlar. Apartman, otobüs falan fark etmez. Ha desen ne kokusu söyleyim ağır çörek otu yağı kokarlar. Yani hepsinde bu kokudan var ve hemen o kokudan onların 5 dakika önce o mekanda bulunup bulunmadığını bile bilirsin. Ama çok azı modern kapalı ve daha modern kokuyor
@EvcilÖküz Zaten nüfusun yarısından çoğu göçmen. Bazı yerler var, orada İsveçli görmen mümkün değil. Uzak köylerde ve uçlarda yaşıyor çoğunlukla İsveçliler. Gelmeler çok fazla ve her geçen gün artıyorlar
@EvcilÖküz otrum izni zor. Vize almakta zor. İllada vize alıp geleyim diyorsan, Şengen ülkelerinin birinden alıp gelecen buraya vizeyi. İsveç konsolosluğu çok nadir vize veriyor
@EvcilÖküz bekliyorum, daha doğrusu 4 aralık müracaat yaptım. Evraklarımı aldılar, en çabuk 6 aya, en geç 2 yıla cevap vericez dediler. Ama bu bekleme Arefesinde hastane, avukat, yemek, para, giyim, Eğtim, kalmaya yer gibi konuların harcını devlet kendisi karşılayacak ve karşılıyorda
@EvcilÖküz evet. Daha önce delete müracaat yapmamıştan önce kaçak çalışıyordum, paraya ihtiyacım vardı açıkcası. Ama hastane yine ücretsizdi. Sonra bu aralık 4 ü müracaat yaptım, hemen kayıt yaptılar ve banka kartı verdiler. Hatta bir müddet Sonra bana ayırdıkları parayı çektim. Ama hafta sonu çalıştığım parayı harcadığım için, bu paramnın bir kısmını birikim için koydum bir kenara. İrelide Lazım olur belki diye.
@EvcilÖküz hafta sonları kuaför salonunda çalışıyorum iki günü. Eskiden o para anca yetiyordu, defalarca dönmek istesemde bilet paramı biriktiremedim diye dönmedim. Ama şimdi devlet yardım etmeye başladı bana. Artık sıkıntım Yok. Şimdi o salonda yine çalışıyorum. Artık devletten iş izni çoksa bana, bu işte çalışmayı planlıyorum, ama bu defa iznli. Ama iş bulduğumuzda devlet bize verdiği yardımı kesiyor, artık ayakta kaldığımıza göre
ne manası var ki kapanmanın eğer güzellik bilmem ne gösterilip yarıştırılacaksa? yani açık olanlara sözüm yok, ya da kapanıp kendini hiç belli etmeyenlere de. ancak süslenip püslenip dış görünüşünü öne çıkarmaya çalışan kapalı kadınlar iki yüzlü ve sahtekar. başka da bir şey değiller. madem dış görünüşünle dikkat çekmek istiyorsun, niye kapanıyorsun o zaman? kapanmanın amacı kendini dikkatlerden saklamak değil miydi?
Onlar tesettür degil asla cunku kapanmak baska tesettür baska tesettür sadece giyinip tenlni kaptmak degildir aynı zamnda baskalarının bakış onun üzerine çekmek dikkat cekmemektir. Allahın emrettiği gibi giyinmektir. Teswtturde moda olmaz.
güzellik yarışmaları saçma geliyor bana. dinde kendini yabancılara göstermemek amacı ile kullanılan bir kıyafetin böyle boy göstermesi apayrı bir saçmalık zaten.
Tesettürün amacı nedir? Bu kadar kendini "benim ben buradayım" diye gösterme amacı var ise tesettüre girmemeli zaten. Saçma, gereksiz, lüzumsuz ve haddi olmayan bir şey olmuş.
Peygamber efendimiz tesettürlü olan veya olmayan bir kadın sadece eşi için makyaj yapmalı diyor. Şimdiki tesettürlü insanlar tesettürü cinsiyet yönünü düşünerek giyiyor bence. hepsi değil tabi. allah sonumuzu hayretsin.
Tesettür sakınma dır arınmadır yoksa üstü minare altı kerhane olmaz Allah İnananlara dinime uyun diyor bizim insanlarımız dini kendilerine uydurmaya çalışıyorlar
kesinlikle bu konu çok farklı, güzellik yarışmasında sadece güzelliğe bakılmıyor, sahne ışıltısı, kıyafeti taşıması, kültürü, kapalı bayanlara asla lafım yok ama bu konuda olmamış, derseniz ki kapalı bayanlara özel yarışma olsun, kesinlikle olur
Gerçekten saçma. Tesettürün amacının çok dışındalar. Neden giyiyorlar anlamıyorum. Hadislere baktığımızda böyle bir kullanımın hiç bir anlamı yok. Giymemekle eş değer. Böyle yapacağına giymesin tesettürün anlamını da kirletmesin.
kapalıların her şeyde çok daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Buraya çıkması saçma daha çok göze batıyor bence gereksiz :P açıl o zaman manken ol ne işin var kapalı olunca bir şey mi temsil ediceksin bu ne ya komik 😄
Ben kapalı insanlara karşı biriyim ama sonuçta kapanmak insanın özgür iradesidir. Bayanlar kapalı açık olarak ayrılmamalı ve böyle bir programa kapalının katılması doğal olarak görülmeli.. Hakkıdır. 😊
Güzelmiş Ama doğru bulmuyorum. tesettürün amacı güzelliği kapatmak iken , tesettürlü bayanın güzelliğini sergilemek için yarışmaya katılması büyük çelişki
b.. k gibi buldum madem sen müslümansın insanları tahrik etmemek için kapanıyorsun (kendini gizlemek için) güzellik yarışmasında, tüm dünyanın önünde işin ne
mesele başörtüsü değil. modern esir pazarı olarak görüyorum bu tip şeyleri. eskiden biraz vahşiydi tırnaklar dişler gizlenmiyordu. şimdi dişsiz tırnaksız bir ortamda sunuluyor esirler.
Günümüzde bu kapalılar çok. Genç kızlarda böyle bazı yetişkinlerde. Türban takıyorlar ama alt taraf dap dar giyiniyorlar yok tanga giyiyorlar yok başka birşey. Bunlara göre kafalarına türbanı taktılar mı tamam. Din bunlara göre böyle. İsterlerse dap daracık giyinsin alt tarafları açık olsun o türbanı taksınlar istedikleri kadar podyuma çıksınlar erkeklerin arasında ama yok kafada türban takıyorlar o günahı alıyor :D
Yarışmaya katılsalar bile dünyada dereceye giremezler güzellik yarışmalarında fiziğe de bakıyorlar hatta bikinili geçiş oluyo yarışma esnasında. Tesettürlülerin fiziği bile görünmeyecek saçma bence
ya abi insanlara dinsiz işte bu müslümanmiki gibi şeyler söylemekten vazgeçin. O insanin Allahla arasında olup biteni bilemessiniz her şey tessettürde bitmiyo
Güzellik yarışması adı altında götü açık gezenler de dahil olmak üzere tüm jüri üyeleri ve tüm izleyenlerin gözleri güzel görsün güzel kadın böyle olur
Kız çok güzel maşallah ama tesettürün amacı güzelliği ispat etmmek değil zaten konunun saptırılmasından başka bişey değil hep amerikanın oyunu bunlar :D
Zamanında Bikini İle Şov Yapan ve Onun içinde Türkiyeye Madalya Getirmiş Kişilerden Sonuncu Olan Tesettürlü Bayan Kat Kat Hatta Kıyaslanmayacak Kadar Değerlidir Bence !!
İyi olmuş ona birşey diyemem ama bu yarışmaların geneli aptalca geliyor bana güzelik yarismasinda bir kisiyi güzel seçmek ne kadar doğru bana ters geliyor hep
somaliden elbette güzel cıkar her ülkeden cıkar ama tesettürün ne amacla takıldıgını bimiyorsa reklam yapmasına gerek yok sonra kapalılar şöyle böyle diye ön yargı cıkıyor
En İyi Cevaplar