Bence: www.kizlarsoruyor.com/.../a55179-doctor-who-hayranlari-dizinin-ozel-izleme-sirasi-ile-doctor-who
Liste: www.dizi720p.com/.../doctor-who-dizisinin-izleme-sirasi
Torchwood ve Sarah Janes Adventures spin off serilerdir. Yani asıl seride bulunmuş olan yan karakterlerin kendi hayatlarının, maceralarının ana hikayeden bağımsız olarak anlatıldığı seriler.
Tamamını olmasa da bir kısmını izledim fakat temel konuyla bağlantısı olmayan seriler. Ha, Torchwood'un ne olduğunu, neler yaptıklarını daha ayrıntılı öğrenmek için, ya da Sarah Janes'in doktordan sonraki hayatında oğluyla beraber neler yaptığını öğrenmek için izlenebilir. Ama izlemeyen de bir şey kaybetmez yani.
Yine de Doctor Who'yla ilgili bir bence okumak isterim.
- Evet, o diziler genel itibariyle öyle. Doctor Who evreninde yer alan iki farklı seri konumundalar.
Ciddi ciddi diziyi kafaya takanların izlemesini tavsiye ederim. 2 sebebi var:
1- Çok kritik noktalarda yapılan bazı göndermeler var. Doctor Who'da açıktan açığa söylenmeyen ama sadece Torchwood'u izleyenlerin anlayabileceği şeyler. Sarah Jane nispeten daha az önemli bu açıdan, ama yine birçok yerde yerde önemli bazı şeyler var. Matt Damon'da karşımıza çıkan "Silence" gibi. Clara'ya musallat olmadan çok önce, Sarah Jane'e musallat oluyor Doctor'u yok edebilmek için. (spoiler sayılmaz bu, izlemeden anlaşılmaz zaten)
2- Doctor Who'nun bölüm sıralamasına doğrudan dahil olan bazı bölümler var. Mesela Captan Jack'in, Davit Tennant ile yeniden karşılaşması gibi. Veya Matt Damon'a yardım eden Sontaran'ın kim olduğu gibi.
Normal bir dizi gibi bakılarak izlendiğinde, hikayenin bütünlüğünü bozmaz ama diziden alınan keyfi artırmak için gerekli bence.
Jack'in tekrar gelmesi orijinal seride açıklanmıştı mesela. Öyle hatırlıyorum, ya da Torchwood anımla mı karıştı bilmiyorum...
8 yıl normal bir dizi bakış açısıyla izlemek için uzun bir süre. Dediğim gibi, zaten tamamen bağımsız değiller ancak bunları izlemezsen tat alamazsın, bir şey anlamazsın demek de çok mübalağa kaçıyor. Spin-off'lar işin eğlencesidir, büyük serilerin çoğunun vardır. Biz bunu burda açıklamayalım spin-off izleyen anlasın zihniyetine sahip bir yapımcılar, senaristler yok Doctor Who'nun kadrosunda. :)
sırasımı varmış? ayrıca 2005ten önceki bölmleri de var 1963 ten başla türkçesini bulursan tabi.
Evet, sırası var. Birkaç işimi hallettikten sonra yayınlayacağım.
1963 serisinin eksiksiz altyazısını bulamadım; fazla da araştırmadım gerçi.. Boş bir zamanım olursa ben çevirebilirim. Ama bazıları ondan çok hoşlanmayabilir.
Doctor Who çevirmedim henüz.
www.dizi720p.com'a çeviri yapıyorum. Bu sitede özel bir Doctor Who kısmı açmayı düşünüyoruz.
Hatalı kopyalamışım, yukarıda açıklama kısmında geçerli bağlantı var :)
Ben izliyorum. Klasik seriden bir kaç bölüm izledim. Modern serinin 9. sezonuna kadar hepsini izledim. Torcwood un 4 sezonunun hepsini izledim. Yakında diğer yan dizi class a başlayacağım. Merak etme Doctor-Who Türkiye sayfası klasik seriyi de Türkçe ye çevirmiş. Hatta 2013 te ilk doktor ve matt in filmini izledim. David Tennant ın ve martanın olduğu zamana yolculuk animasyon filmini bile izledim. Tam anlamıyla Whovian ım
- Zaten klasik seriyi çevirmeyi gözüm çok yemiyordu; epey vakit alırdı.
- Ben ilk izlediğimde bunların hiçbirinden haberim yoktu. Sonradan öğrenince çok fena tutuldum diziye. Bizim için diziden fazlası olmuş herhalde :)
- Bizim gibi Doctor Who seven bir arkadaşım Doctor-Who Türkiye sayfasını epey takip ediyor. Altyazı desteği verebilirim oraya, eksikler varmış herhalde.
İddialıyız
Bahsettiğin siteye baktım SiriSeveçen ançak orda bölümlerin hepsi çevrilmemis ve bazı bölümler açılmıyor. Tam anlamıyla eksiksiz bir sekilde özel bölümler dahil bulunan bir site yok henüz.
@afrasiyap64 50 yıllık bir dizinin tüm bölümleri çevirilse dahi belli bir süre sonra linkler kırılır. Facebook sayfasından istekte bulunun bölümleri güncellerler
. Linklerin kırılması mümkndür ançak hiç yüklenmemis zaten. Bos vakitlerinde tamamlayaçaklarmıs yavas yavas.
Su anda beşinci sezonunu izliyorum..
ancak yeni yıl bölümlerini bulamadım yani indirip tv den izledigim için indirecegim uygun bir site bulamadım
onun dışında dizi baya heyacanlı
Evet, maalesef özel bölümlerini bilmiyor siteler. Koymuyorlar o yüzden. Veya koysalar da sıraları karıştırıyorlar.
Arkadaşım sitesine yükleyecek. Eksik bölümlerin linkini atarım, oradan izleyebilirsin. Bütün listeyi de hazırlayacağım zaten, kaçırdığın başka şey olup olmadığına da bakabilirsin oradan.
bahsettiginiz siteye baktım biraz önce
diger izlemek istedigim dizi süpernatural yani doctor who bitince..
ancak ilk sezon linkleri ölü gibi.
birkaç sitedede aynı durum var..
Supernatural'in telif problemi var bildiğim kadarıyla. O yüzden koymuyor birçok site herhalde.
Özel bölümleri bulmak zor değil dizibox da her sezonda Noel bölümü var.
@SiriSevecen - Kardeş, listeyi görünce bana muhtemelen hak vereceksin.
Bu arada dizibox diyince bir bakayım dedim. Eski dizibox'ta bazıları vardı ama şu an hiçbiri yok.
www.dizibox.com/.../
Bu yok:
DW 2.14 : The Runaway Bride
www.dizibox.com/.../
Bunlar yok:
DW 3.10.1 : The Infinite Quest (Animasyon)
DW 3.14 : Time Crash
DW 3.15 : Voyage of the Damned
www.dizibox.com/.../
Bunlar yok:
DW 4.14 : The Next Doctor
DW 4.14.1 : Dreamland (Animasyon)
DW 4.14.2 : Music of the Spheres
DW 4.15 : Planet of the Dead
DW 4.16 : The Waters of Mars
- Şimdi iyice uzayacağı için yazmıyorum, özel bölümlerin hiçbiri yok sitede.
Sadece şunu koymuşlar: DW 8.13 : Last Christmas
- Kaldı ki, izleme sırasını şöyle küçük bir örnekle izah edeyim. Uzun uzun hepsini listede anlatacağım zaten. Sorum şu:
"DW 7.15 : The Day of the Doctor" bölümünün toplamda 3 farklı yerde izlenmesi gerektiğini hangi sitede gördün? Veya biliyor muydun?
3 farklı yerde mi izleyeceğiz? Ben tüm özel bölümleri izledim ama bunu bilmiyordum.
@SiriSevecen
Listede hepsini ayrıntılı olarak açıklayacağım.
Ayrıca, Torchwood, Doctor Who'dan ayrı olarak izlenmemeli. Mesela yine küçük bir örnek vereyim. Doctor Who 3. sezon 10. bölüm'den sonra, Torchwood 1. sezon 13. bölüm izlenmeli. Doctor Who 3. sezon 11.'e geçmeden önce. Sıralama aşağıdaki gibi yani:
DW 3.10 : Blink
DW 3.10.1 : The Infinite Quest (Animasyon)
TW 1.13 : End of Days
DW 3.11 : Utopia
DW 3.12 : The Sound of Drums
İç içe izlenmesi gerekiyor bu dizilerin; ayrı ayrı değil.
@SiriSevecen Hatta sana bir tahminimden bahsedeyim.
"DW 7.15 : The Day of the Doctor" bölümünü muhtemelen 4. defa daha izlememiz gerekecek. Çünkü, son doktorun o bölüme nereden geçtiğini henüz bilmiyoruz. 10. sezonda eğer "DW 7.15 : The Day of the Doctor" bölümüne geçiş yaparsa, orada da izlememiz gerekebilir.
Maaşallah uberime bak. Döktürüyor
@SiriSevecen Ben yazıyorum onları kardeş, Uber olan arkadaş değil :)
Soran bu gün o kadar bildirim aldım ki kimin nereye yazdığını anlayamadım sorry
Cevap
5Cevap
Ben 5-6 bölüm izleyip bırakmıştım. Bana fazla fantastik gelmişti. Ben de daha çok sci-fic beklediğim için devam etmemiştim. Ama şimdi sen birinci sezondan sonra açılıyor yazınca yine merak ettim doğrusu. Çünki çoğu dizide bu oluyor, ilk başlarda sarmıyor sonradan heyecanlı olmaya başlıyor.
- İzleme sırasını hazırlamaya başlıyorum, birkaç güne paylaşacağım. Orada spoilera kaçmadan bazı bilgiler vereceğim. Şöyle bir örnek vereyim: 1. sezonun 1. bölümündeki bir şeyi, 3. kez izlediğimde anladım. Anlayan kişi sayısının da çok olduğunu sanmıyorum.
İlk izlediğinde birinci sezon biraz yavan gelebiliyor ama sezonlarda ilerledikçe geri dönüp tekrar izlemek istiyor insan. Hele 2. ve 3. sezonlar zaten bomba etkisi yaratacaktır.
Sıralamana göre izlemeyi deneyebilirim belki.
klasik seriyi çevirecek bir superman olsa da aslında onları da izlesek... ben orijinal dilden izleyeyim dedim ama o yılların ingilizcesini anlamak kolay değil.
https://giphy.com/gifs/superman-ok-R8MIGe47XWx68
- Ben çevirmeyi düşünüyorum ama motivasyon gerekli. Şöyle birileri 200-300 arkadaşına söylese de, çevirdiklerim izlense iyi bir motivasyon olurdu.
Sıralamayı biliyorum lakin tek bir sitede hepsini bulmak imkansız. Bahsettiğiniz sitede eksiksiz olursa ve bir de ayrıça forum bölümü olursa sadeçe Doççtor Who için çok güzel olur. Çünkü nlılmsı zor ve bazı bölümlerinde fikir alısverisi yapılmsı gereken komplike bir dizi. Aratırmadan üerine düünüp kafa yormadan anlayabilmek neredeyse imkansız. Dizi sıfır hata ile devam ediyor.
Zaten ben de uzun zamandır bundan dert yanıyordum, kendim hazırlamaya karar verdim.
İlk izleyişimde, sıralamadan, özel bölümlerden ve yan dizilerden haberim yoktu. Öğrenince öyle izlemeyi denedim; çok şaşırmıştım.
- Umarım burada hepsi bir arada bulunacak.
- Sitede ayrıca bir forum da açılabilir tartışmalar ve bilgi alışverişi için.
Touchwood bitti ama Sarah Janes Adventures a başlayamadım hala klasik seride çeviri olmadğı için yarı kaldı :( benceyi hazırlamalısın kesinlikle
Peki sıralamaya göre mi izledin yoksa Doctor Who'yu ayrı Torchwood'u ayrı mı?
Bu üç diziyi birbirine karıştırarak izlemek gerekiyor.
- Az kaldı. Sıralamayı tamamladım, açıklama kısımlarıyla uğraşıyorum şu an. Bir de altyazısı olmayan bölümler var, onları çeviriyorum. Listeyi yayınladıktan sonra da çeviriye devam edeceğim; mümkün olduğunca hızlı olmaya çalışacağım artık beklemeyin diye.
- Arkadaşımdan rica ettim sitesinde özel bir Doctor Who sayfası açacak. Bulunması zor olan özel bölümleri de oradan izleyebileceksiniz.
- 40 dakikalık bir bölümü çevirmek 2 - 3 saat arasında bir zamanımı alıyor; Klasik seriyi ileri bir zamanda hazırlayabilirim ancak.
ayrı izledim çünkü sıralama olduğunu bilmiyordum ayrı bir birinnden bağımsız gittiğini biliyordumm ki izlediğim sırada sadece tardisin sesi vardı touchwood da o bölüm haricinde ne doctor u gördüm ne de tardisi bir de kesik olan eli vardı dizide onun haricinde doctor a pek yer verilmemişti hatırladığım kadarıyla :/
valla allah razı olsun öyle bir dizi ki doctor who klasik seriden tut yan dizilerine ve mini bölümllerine bir çoğu ya kayıp ya da çevirisi yok eğer öyle bir şey yaparsan bir sürü whoivan dan hayır duası alırsın özellikle benden :D
orası öyle zaten çeviri yapmak hiç kolay değil :/
- İşte böyle motivasyon verenler (gaz verenler) oldukça uğraşmayı düşünüyorum bu işle :)
Şu an bölümler yükleme aşamasında. Listedeki bölüm isimlerinin yanına izleme linklerini de ekleyeceğiz. Hiç aramadan ulaşılabilecek. Bizim de henüz eklemediğimiz bölüm olursa, en azından arıyor olduğumuzu takip edebilirsiniz oradan.
Bir de, altyazısı mevcut olan bazı bölümleri de baştan çevirmeyi düşünüyorum. Kendi kendine spoiler veren çeviriler var, hoş olmuyor :)
ben sana istediğin kadar motivasyon (gaz) veririm sen yeterki yap :D bir de site linkini atarsan sevinirim hani :D
- www.dizi720p.com 'da özel bir bölüm hazırlıyoruz. 1. ve 2. sezon linkleri yenilendi şu an.
- Özel bölümlerin altyazılarında sıkıntı olduğu için onları ben çevirdikçe atacağız. Şu an "DW 1.15 : The Christmas Invasion" bölümünü çeviriyorum. Normalde bir bölümü 2.5 saate çevirebiliyorum ama kaynak altyazılarda problem olduğu için uzadı biraz. Bir de daha çok özen gösteriyorum tabi :)
- Torchwood ve Sarah Jane Adventures dizilerini Doctor Who tamamlandıktan sonra yükleyecek arkadaş.
- Listeyi, izleme linkleriyle birlikte yarın akşam yüklemeyi planlıyorum. Eksik linkleri de zaman içinde atarım. En azından bölümleri görürseniz başka yerde de arayabilirsiniz. Ama baştan başlayacaksanız, siz ilerlerken ben zaten tamamlamış olurum linkleri :)
sadece yeni doctor who serisini izledim diğer ikisine veya klasik serisine bakmadım
- Hazırlayacağım izleme sırası 2005 serisi için. Belki izlemediğin, eksik kalan bölümler vardır.
şu doctor değişene kadar izliyordum.. ama sonuncuyu sevmedim ve izlemeyi bıraktım
- Benim de David Tennant değişince kafam bozulmuştu. Alıştım sonra.
ama işte ben alışamıyorum ya :)
4-5 kere baştan sonra izleyince alışıyorsun :)
Sayisini hatrlamiorm ama bir suru doctor who gelmiş ben en çok David denen bir doktor who ile izledm ve o adam gerçekten efsane
David Tennant, 10. Doktor.
Benim de en sevdiğim odur.
Diziyi izlemedim, izlemeyi düşünüyorum. İzleme sırasını paylaşırsan iyi olur.
doctorwhotumbolumler. blogspot. com. tr bu sitede klasik seri modern seri mini bölümler DW'ye dair tüm bölümler var tavsiye ederim.
benim babam çok seviyor bu diziyi :D
Şu an hazırlıyorum. Sağda solda bir sürü liste var, hepsini kontrol edip doğru sıralamaya sokmam lazım. Bazı kilit noktalar var; onları falan izliyorum.
En çok uğraştıran da fragmanlar. Bazı fragmanlar gereksiz, onları "İkramlar" başlığı altında vericem. Bazıları çok önemli, onları sıralamaya sokuyorum. Bir de özel balo gösterimleri falan var. Onları da ayırıyorum.
Bazılarının da altyazısı yok, onları çevireceğim.
Liste bittikten sonra linkleri de ekleyeceğim, bulmak için fazla uğraşmayın diye.
İzleme sırasını paylaş bakım :)
Şöyle en az bir 10-15 kişi istesin de motivasyon olsun değil mi :)
(10-15 ile idare edicem artık, yapacak bir şey yok)
Sıralamayı biliyorum.
Bilmiyorum
Diziyi izlemiyorum
doctor candır
Hiç izlemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar