C-E-M Y-I-L-M-A-Z ne yaptı 9 harf.Komedyen, oyuncu, dublör, seslendirme sanatçısı, yönetmen, yapımcı, senarist, müzisyen, karikatürist ne yaptı 9. Biz bir mesleği kazanmak için ömrümüzü harcıyoruz adam isim ve soy ismindeki toplam harf sayısı kadar meslek sahibi. Ne diyelim maşallahhh!
43 yaşında İstanbul doğumlu
1973 yılının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında İstanbul-Fatih'te dünyaya gelmiştir 43 yaşındadır tam tamına. Boğa burcu, aslen Sivaslı.
Asıl mesleği Turizm
Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirmiştir ama şuanda mesleğini yapmamaktadır. Hatta çoğu skecinde bunu dile getirir.
Kemal isminde bir oğlu var
10 Mart 2012'de ile evlenip 31 Aralık 2013'te boşandığı Ahu Yağtu'dan Kemal adında bir çocuğu vardır.
Hiç dizi yapmamış ender komedyenlerimizden
Kendisi bildiğim kadarıyla sadece Avrupa Yakası'nin final bölümde konuk oyuncu oldu. Onun dışında bir dizi projesinde yer almadı sadece sinema ve tiyatro. Kendisinin senaristliğini yaptığı 8, dublörlüğünü yaptığı 3, yönettiği 4, yapımcılığını üstlendiği 3, toplamda 18 Türk yapımı 1 yabancı filmi vardır.
4.000'den fazla gösteriye çıkmıştır
4000 nedir ya? 4000'den fazla sahneye çıkarak kırılması zor bir rekora imza atmıştır kendisi.
Ozan Güven, en yakın arkadaşıdır
Hatta geçtiğimiz haftalarda sevgili olduklarını açıkladılar :) Yakın arkadaşı Ozan Güven'inde kadrosunda olduğu 4 sinema filmleri vardır.
En fazla takipçisi olan Türk
Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde en çok takipçisi olan Türk'tür. 11.412.744 takipçisi vardır.
3 ödülü vardır
Bu kadar başarılı bir sanatçının 3 ödül alması bana biraz saçma geldi sanatçılığın S'sinin olmadığı onlarca insan yüzlerce ödül alırken. İşte ülkecek sanatçıya verdiğimiz dğer neyse.. Kendisi :
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü 2005 yılında vizyona giren Organize İşler, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü 2006 yılında vizyona giren Hokkabaz, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü 2010 yılında vizyona giren Av Mevsimi, filminden almıştır.
Kim ne derse desin Cem Yılmaz Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük komedyenidir.. Bunun istisnası dahi yok yani.. Boğaziçi mezunu ve italyanca , fransızca , ingilizce iyi şekilde biliyor diye biliyorum ayrıca kelime dağarcığı çok zengin yaptığı espriler kaliteli yüzeysel espri yapsa dahi mimik ve ses tonuyla gayet de güldürebiliyor :D bir de Ata Demirer ile kıyaslıyorlar gülmekten ağlıyorum yemin ederim :D Tamam o da fena bir abimiz değil özellikle Fatih Terim taklidinde usta ama Cem Yılmaz' ın seviyesine gelmesi bence baya zor.. Sinema sektörüne gelecek olursa Stand Up konusunda kendini baya baya geliştirdi çünkü çok tecrübe edindi hayatın yaşıyla beraber getirdiklerini iyice harmanladı fakat sinema da o potansiyeli göremiyorum nedense son zamanlarda çıkardığı filmlerde eskilerin tadı olmuyor.. Pek Yakında filmi bence iyiydi ama sonrakiler çok yapmacık olmaya başladı gidesim gelmiyor
Cem Yılmaz her zaman benim icin cok farkli bir yerde olan ve olacak "tek sanatci" diyebilirim. Turkiye bir daha cok zor gorur boylesini. Kemal Yılmaz belki bir Cem Yılmaz olur. Yok ya, o da olamaz. Yasa Cem Yilmaz sen yasa!
bu adama komedyen diyenin aklına şaşarım , bana göre cübbeli Ahmet hoca bile ondan komik. cem yılmazı magazin medyası abartıyor ve bizim millet inanıyor. arog ve gora gibi filmleri ise abuk subuk ve çok saçma. oyunculuk ise neredeyse hiç yok.
En İyi Cevaplar