Günümüzde artık her hanede TV bulunmakta... Çoğumuz izlediğimiz bu film, dizi, belgesel ve reality showlardan bir şeyler çıkarıp etkileniriz. Bu bilimsel bir gerçekte olmakla beraber kendimizde farkındayız. Çünkü çok belirgin bir biçimde kendini gösteriyor.
Pedegoglar doğru seçilen çizgi filmlerin çocukların hayal gücünün gelişimi için işe yarayabileceğini söylüyor. Fakat günümüzde şiddet, korku, gerilim gibi içerikli çizgi filmler çocuklara naklediliyor.
Bu da çocuğun karekter yapısında kalıcı değişikliğe neden olabiliyor.

Günümüzde yetişkinler açısından bakacak olursak. Korku filmi izleyip tek başına asansöre binen o yetişkin o filmden geçici de olsa etkilenebiliyor.
Aksiyon filmlerinde bakacak olursak gerçek hayatta şiddete eğilim ve geçici olarak o filme özentilik etkisi var oluyor.
Komedi türü filmlerde; insan gündelik sorunlarından daha uzaklaşmakta onun etkisiyle mutlu olmaktadırlar.
Macera türlerinde; kişi bazen film hayatına özenip değişik hayallere kapılabiliyor.
Trajedi türlerinde; kişi geçici olarak kendini anlam veremediği bir bulanıma sokuyor.
Sonuç; Çoğu film ve dizi kişiye özentilik ve alttan ufakta olsa kalıcı etkiler bırakabilmektedirler. Özellikle günümüz gençlik dizileri aşırı özentilik taşımaktadır. Karakterimizden tutun giyinişimizi bile değiştirmektedirler. Yetişkinlerde bile bu kadar ağır etkiler bırakan TV, çocuğunuzda daha kalıcı etkilere sebep olabilir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ben 4 yıl önce televizyondan kurtuldum. hiç gereği yok artık. haber ve eğlence için interneti kullanıyorum. birbirinin kopyası olan yerli dizileri izlemiyorum. filmleri de ya sinemada ya da bilgisayarda izliyorum.
Filmler karakter uzerinde ciddi kalici tesirler yaratir.
Film izlemekten soğuttun teşekkür ediyorum netflix'e para ödemek zorunda kalmayacağım daha 😂
4 sene önce yazdım bu benceyi hortlatmışsın 😄 Günümüzde karantina zamanları tv, telefonla meşgul oluyoruz mecburi o yüzden sen netflikşe para ödemeye devam
Soğutmayı başardığın için yönlendirebileceğin bir netflix yok ortada. 4 sene sonra hortlattığıma sevindim. Asrın sorusu.
O kadar mı etkili oldu sende inanamadım şu an 😧
Yararlı bir paylaşım