Vikings'de hala benim gibi Ragnarın geri döneceğine inanlar var mı?
Ben hala bir beklenti içerisindeyim bence hala ölmedi :D
Ben hala bir beklenti içerisindeyim bence hala ölmedi :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Salak mızınız nesiniz mk?
Nerenizle izliyorsunuz diziyi, Vampire Diaries mi bu da geri dönecek ölen herkes? Adamın hikayesi zaten bitmişti, Paris Kuşatması'ndan sonra o raddeye göt zoruyla getirdi Michael Hirst napsam da öldürsem diyerekten.
Adama bir gün boyunca ölümüne işkence edip sonra yılanlarla dolu bir kuyuya attılar. Ne dönmesi?
Dönüp ne yapacak? Lagertha'ya 'Kalk la tahtımdan' mı diyecek? Zaten bıkmıştı herif o etrafındaki bar bar bar her bokta maraz çıkaran dangalaklar güruhundan.
Dizi zaten o çinli karı Ragnar'ı eroinman yaptığında komple bitmişti.
Michael Hirst bütün bölümleri kendi yazıyor, ve ne zaman konuyu dallandırıp budaklandırması gerekse saçmalıyor. Tudors'da falan da aynı burdaki gibi zaman atlamaları, birbiriyle lineer ilerlemeyen olaylar, ard arda oluşan çok mühim olayların getirdiği 'noluyo yaa' hissinin üstüne bir de izleyiciyi oyalamalar eklendi.
Buffy'de Spike karakterinin karizması yazarların elini kolunu bağlıyordu bir dönem, burda da Hirst Ragnar'ı Odin ile özdeşleştirip bilgeliği, çakallığı komple ona verip, geri kalanlarını Freya, Loki temalarıyla süsleyince Ragnar'dan sonra tüm karakterler havada kaldı.
Sorun Ragnar'ın gitmesi değil, Lagertha, Floki, Rollo gibi dinozor karakterlerin kalması çünkü hepsinin hikayesi Ragnar üzerinden ilerliyordu.
Adam birşey yapıyordu, hepsi de buna göre edindikleri konum üzerinden işleniyorlardı şimdi o yok.
Lagertha ölüme gitmeden önce o yüzden Ragnar'ı anıyor zaten.
Hirst'ün aklı olaydı, yeni getirilen genç oyunculara itimad eder, Ubbe, Hvitserk ve Ivar'a adam gibi hikayeler yazar, Sigurd'u mal gibi öldürtmez ve izleyiciyle dalga geçer gibi Ragnar Lothbrok'un oğlunu öylecene geçip gitmezdi.
Ama özellikle Katheryn Winnick (ki taparım kendisine) dizide kalsın diye bir türlü bir yere bağlanmayan boş beleş mal davaları, Britanya'da işi yokmuş gibi halen daha kıçıkırık bir balıkçı kasabası uğruna birbirini yiyen ordular falan baygınlık geçirtiyor artık bize.
Hayır bir de documentary özelliğini de yitirdi iyice. İlk başlarda viking kültürü ile karanlık çağ katoliklerinin arasındaki farkları, bu insanların doğalarını ve dünyalarını falan yansıtmaya da çalışıyordu, insanları entrikaya falan boğmuyordu.
Ecbert Athelstan'a 'Bu romalılar putperesttiler, lakin inandıkları tanrılar onlara cihanın hakimiyetini verdi, şimdi sorulması gereken soru şu, biz bu durumdan nasıl bir anlam çıkarmalıyız' türevi felsefi sorular soruyordu.
Mesela dizi o kadar uyuz ki, extended edition'da Ragnar kahinin hayalini görürken adama
'Senin kehanetlerin de tehlikeli. Lagertha'ya bir evladı olmayacağını söyledin, o da sırf bunu duyduğu için zaten çocuktan ümidi kesti ve en nihayetinde yavrusunu kaybetti. Sen ona geleceğini söylemedin, ona bir gelecek verdin ve o da bu geleceği kabul etti, gerçekleştirdi.'
şeklinde bir laf ediyor ve bu zik kafalı japon askerleri bunu normal yayında kesip atmışlar.
İlk başta History Channel'da yayınlandığı için çok çok farklı olan ve klasik klişelere bulaşmayan dizi, çok tutup Perşembe günü amerikan televizyonlarında çok sükse yapınca mala bağlattılar zorla.
Cevap
1Cevap
İzlemiyorum diziyi
Yorumsuz kalmasın paylaşımın diye :)
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar