Merhaba.. Medyada sosyetik güzel diye geçen ve araştırdığım kadarıyla varlıklı bir ailenin kızı olan Süreyya Yalçın bir röportajında ortalama günlük harcamasının 35.000 TL olduğunu söylemiş. Kimsenin parçasında gözüm yok ama çalışan bir emekçi olarak acayip bozuldum bu habere. Bir çok zengin insan var ama bunun birazdagörgüsüzlük olduğunu düşünüyorum.
Peki senin ortalama günlük harcanan ne kadar?
20 - 50 TL
50-100 TL
100-200 TL
200-500 TL
Varsa harcarım. Limitin yok
Para mı var limiti olsun
Babam ne verirse o.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sosyetik güzel Süreyya Yalçın günlük harcamasının 35.000 TL olduğunu söylemiş. Senin günlük harcaman ne kadar?
benim yakın bir arkadaşımla çıkıyordu. beraber grupla tatil yapmışlığımız da vardır. inanılmaz para harcayan, harcayamazsa rahatsız olan bir kızdı. hiçbir şey yapamıyorsa, ki mutlaka hergün alışveriş yapardı, inanılmaz yüksek rakamlarla bahşiş, sadaka vs verirdi. bir aksam yemeği için çeşmeden izmire geldiğimizi bilirim. sadece istenen yerde yemek yemek için. bu arada anormal deli araba kullanır. çeşme otobanında 280-300 km hızla giderdi.
Gösterişi sevdiğini ama çok bahşiş verdiğini bende duymuştum. İyi bir insan olarak bakıyorlar. Valelere garsonlara neredeyse bir maaşları kadar bahşiş verirmiş.. Ama işte olan var olmayan var ya bazı sıkıntıda olan insanlarımız bu haberi görüp üzülüyor ve kendini ezilmiş hissediyordum. Ben bile iyi maaş almama rağmen sabah okuyunca kötü hissettim. Asla kıskançlık değil ama adaletsizlik duygusu.. Güzel yorum için teşekkürler..👍
Yani şimdi para var ama her gün de insan sıkılır yahu el insaf olmaz öyle şey onlarca insan aç susuz sen hergün gününü gün edemezsin ki nasıl rahatlık bu tamam param çar kabul ama hergün harcamam şahsen canım sıkılır tamam derim bugün ben para harcayacağım aklıma yatan şeyleri alırım öyle her önüme geleni de değil
Hoş bir beyanat değil bu, tam tabiriyle görgüsüzlük. Hele ki para kazanmanın oldukça zor olduğu, çalışma şartlarının zorluğu hepimiz tarafından bilinen ülkemizde. Gelelim ankete, Türkiye'de sıradan bir çalışan asgari ücret civarı alır ki bu paranın tamamını kendisine harcarsa birinci şık geçerlidir. Ortalamanın biraz üstü bizler gibi çalışanlar için ise ikinci şık geçerlidir ki tekrar ediyorum paranın tamamını kendimiz için harcadığımızı varsayarsak.. Üçüncü ve sonraki şiklar (f ve g hariç) ülke ortalamasının üstüdür. Keşke hepimiz hakkımız olanı kazanabilsek ve keyifle yaşasak ama maalesef durum bu değil.
Güne göre değişiyor aslında. Okul v. s olduğu zaman 50-100 arası gider. Gezmeye çıkacağım zaman 100-150 arası gider. Eğlenmeye çıkacağım zaman yine 150-300 arası gider... Kafama göre, içeceğim şeylere göre, takılacağım yerlere göre hep değişir.. Bazen hiç param olmaz, maddi durumu düşünmem gerekebilir harcamam falan..
Güzel demişsiniz de bu süslü kokoşun neresi güzel. Yüzüne bakınca resmen kibir akıyor. Umarım bir gün fakir olup tüm servetini kaybetmez buna öyle bir koyar ki yukardan bakmayı görür insanlara. 35 bin nedir arkadaş günlük ben bu yaşıma kadar o kadar para harcamış değilim.
Yok. İmrenmek asla değil. Zaten olsa bile o kadar para harcamam. Harcasamda bunu söylemem.. Kendi adıma ve bir çok maaşlı çalışan adına adaletsizlik için üzüldüm. Bu konu hakkında yanlış düşünmüşsün..😊
Varsa tabi harcar ama insanların gözüne şoka şoka yağması hem etik değil, hem dini açıdan günah. Düşünsene benim yemeğin var diye az olan insanın gözü önünde yese sürekli.. Alan en yapsa.. Yemek onun istediği kadar yer mi demeliyiz.. Diye düşünüyorum.
Ekonomik dengesizligin en guzel ornegi bu varligi israf resmen. Bazen hic harcamam disari cikmadiysam. Ciktigimda da 20 de olabilir 200 de ama genelde tutumluyumdur.
ben kiskandim ama 35 bin tl yi bir gunde kesin boktan seylere veriyordur bizde olsa cok daha yararli kullanirdik ama iste zenginin mali zugurdun cenesi olayi hdldkelsgs
En İyi Cevaplar