Siz olsanız mevlüte mini elbiseyle gidermiydiniz? Herkesin imanı inancı kalbindedir. Bence yanlış!Özlem Şahin’in eleştirenlere siz ne biliyorsunuz demesi de cabası oldu! #bendeakrebim
Mevlüte mini elbise giyilir mi? Berkay’ın eşine minili mevlüt pozu için giyilmesi günah tepkisi yağdı. Sizce halk haklı mı?
Ben kendim hayatta gidemem bu şekilde. Tabi bu düşünce inançlarımızdan kaynaklı içim el vermez. Ama kimse gidemez diye de bir tepkim yok. Ayıpmış günahmış vs vs. Kime göre neye göre. Tamam doğru bulmuyorum savunmuyorum bu görüşü ama bence yeryüzünde bundan çok daha fazla tepki gösterilecek günah olan şeyler var bunlara ayaklanalım. Tabi ki yeryüzünden bundan çok daha fazla tepki gösterilecek şeyler var diye de oramızı buramızı dağıtmayalım 👌 inançlarımıza saygımızı yitirmeyelim nerden geldiğimizi unutmayalım
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes eleştirmiş bir noktada haklılar ama bir de şu boyutu var kız belki mevlut sırasında üzerine uzun bir şey giymistir, sonrası o kıyafeti cikararak foto çekimine geçmiştir. Sadece mevlut sırasında mini kısa giyinen bu kız değil, bir çok kadın böyle giyiniyor.. instagramlarda görüyoruz
Kıyafet tartışmasız uygun değil tamam anladım da anlamakta direndiğim olay nasıl oluyor da böyle eğitimli, gezmiş görmüş başarılı, ünlü bir kadın böyle duyarsız bir eyleme imza atıyor? Anlam veremediğim başka bir olaysa, kısas olarak olaya uzak kalan "Denize montla girilmez" gibi, bence bal gibi girilir, alakasız bir görüş EİG olarak zirve yapar.
Kuran okunan bir yer için uygun bir kıyafet değildir. Bence konu tartışmaya kapalıdır. İslam dinine inanan her insan bunu böyle kabul eder. Her şeyin bir adabı vardır. Kimse denize montla girmez!
Mevlud istege gore yapilan bir sey ve aslinda daha baska amac icin yapiliyordu lakin devir degistikce amac da degisti. Mevlud gondermedir aslinda. Yani biraz arastirilirsa yapilmasi zorunlu degil. Bunu din siteleri bile yaziyor. Ancak Turk orf ve adetlerinde bu gibi durumlarda giysilere onem verilir yani dikkat cekici ortama uymayan giysi olabilir ama simdi mevlud sadece òlen kisi ardindan okunmuyor. Belki baska bir sey icin olabilir dedgm gibi amac guzel duygular gondermek anmak hatirda kalmasini saglamak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye'nin aşırı derecede ahlaksal muhafazakar bir ülkeye döndüğünü düşünüyorum. Çoğu kişi farkında bile değil ama cinsellik şu an bir çok yönden, dolaylı ve direk yoldan suç kapsamında. Mesela kızlı-erkekli kalmak bir suçtur ve cezası var. Şimdi düşünebilirsiniz, ee ben kaldım bir şey olmadı diyebilirsiniz. Sizin kalıp, kalmamanızın bir önemi yok, yasada bu suç ve cezası var. Mesela kızlı-erkekli yurtlar kapatılabiliyor ve yüksek para cezaları kesiliyor. Erkek kız arkaşına sarıldı diye, lisede disipline gitti. Bununla ilgili paylaşımlar okudum ve gördüm. Yine sokakta öpüşen çiftlere para cezaları kesiliyor ve siciline işliyor. Türkiye'de cinsellik konusunda hiçbir özgürlük yok. Hatta Türkiye'de hiçbir konuda özgürlük yok.
Ne yapsinlar? Millet sokakta banklarda sevişsin, cocuklarda parkta oynarken onlari mi izlesin.. Muz beyinli olmayin ya. Herseyin bir yolu yordamı adabı vardir. Burasi muhafazakar bir ülke kendini buradan hissetmiyor veya beğenmiyorsan gidersin o kadar! Kizli erkekli yurtlarin olmayişindan hayıflanıyor allahım sana geliyorum
@Çikolatalımuzum Muhafazakarlık başka, ahlaksal muhafazakarlık başka. Sevişmek cinsellik demek değildir. İkisi arasındaki farkı da bilmiyorsun sanırım. Cahil biri olduğun açıkça belli oluyor. Sen müslümansın diye herkes müslüman olmak ve senin arzu ettiğin, hayalini kurduğun düzende yaşamak zorunda değil. Sen insanlara, insanların görüşlerine saygı duymuyorsun. İslam yasaklarla dolu bir dindir. Bu arada muhafazakarlık, ahlaksal muhafazakarlık, sosyal muhafazakarlık terimlerinin anlamını da bir öğren araştır derim. :D Zira ben de muhafazakar biriyim ama ahlaksal muhafazakar biri değilim. Değişimin zamana yayılması, ılımlı ve yavaş toplumsal değişimin savunulmasına denir muhafazakarlık. Neyse daha yorumlarına cevap vermek ve tartışmak istemiyorum. Hem ayrıca sen konu sahibi değilsin ki, niye atlıyorsun benim cevabıma. Bildirimleri kapatıp konudan çıkıyorum. Az kitap oku kendini geliştir.
@Çikolatalımuzum Burası muhafazakar bir ülke değil. Muhafazakar olan sensin burası özgür bir ülke. Kimse sokakta parkta sevişsin demiyor. Muhafazakarlıkla bunun alakası yok. Neyin ne olduğunu öğren hiç bir medini ülkede topluma açık yerde sevişilmez yasaktır zaten öğren birşeyleri. Ama demek istediğin öpüşmek , sarılmaş , el ele tutuşmaksa evet gençler bunu sokaklarda yapsın çocuklarda görsün parklarda kadına şiddeti görceklerine. Muhafazakar ülkeleride gçrüyoruz öpüşmek sevişmek yasak tecavüz serbest. Türkiyenin özgür bir ülke olduğunuzu anlayamadız gitti. Öyle bir ülke istiyorsan arap ülkeleri var oraya gidersin. Birinin 7. karısı olursun. Orda kız erkek karışık yurt yoktur evet senin istediğin gibi. Çünkü o yaşta kızlar yurtta değil kocalarının koynunda olur. Dediğim gibi öyle bir ülke istiyosan gidebilirsin
@askimmd Ahlak normları var. Her ülkenin bu normlari değişkendir. Fransada çarşafli olduğunuz için kinanirken, Suudilerde açık olduğunuz icin uyari alirsiniz. Türkiye özgür bir ülke evet. Söylemlerimi örümcek algilarinizda çarptirmaniz cok normal tabii. Türkiye özgür ve muhafazakar nüfusu yüksek bir ülke. O yuzden de toplumun ahlak etiklerine ayak uydurmak, ahlakî bir kuraldir. Arap ulkelerde bir adamin koynunda 4 kadin var ( dinine gore helal) da avrupa ulkelerinde yok değilmi? Aldatmak normalleşmiş.. Neyi neyle savunuyorsun bana? Sığ beğinlerinize sızıntı yaptırmakla uğraşmayacağım.
@askimmd "Muhafazakar ülkeleride gçrüyoruz öpüşmek sevişmek yasak tecavüz serbest." Boş feminist propagandaları yapma sen de ya. Tecavüz dünyanın hiçbir ülkesinde serbest falan değil. Bir şeyi eleştirirken başka bir yalanla propaganda yapma, komik duruma düşüyorsun. Ahlaksal muhafazakarlık konusunu feminist propagandaların için kullanma. Konu kadınlarla alakalı değil, dinle , toplumun eğtimiyle ve genel olarak eğitim seviyesi ile alakalı. Kavramları birbirine karıştırma.
Sence yanlış olması neyi değiştirir? Etrafımızda insan haklarına dokunmadıkça insanların yaşamları ve buna uygun tercihleri hakkında neden susamıyoruz? Bize ne demek çok mu zor? O kadın da senin hayatına baksa belki onlarca “kendince” yanlış bulacak. Bu sadece insanların birbirinden uzaklaşmasına ve kinlenmesine yarar...
Hristiyanlık bile kutsal mekanlarında başı örtmeyi, uzun etek giymeyi emrediyor. Kaldı ki onca turist bizim camilerimizi gezerken bile örtünüyorlar, ayakkabılarını çıkarıp geziyorlar.
ya sizene mk milletin mevlütünede karışmayın. onlar yeni bir inanç icat ettiler belki ona inanıyorlar size ne? önce çocuklara tecavüz eden hocalarınızla ilgilenin.
Böyle olmaz. Tabi bu kadının mevlüt diye kapanması daha sansasyonel olurdu bence. Ayakkabım elbiseme uygun mu diye günlerce düşünen insanlar böyle bir günde ne giyilir düşünemiyor. Enteresan
mevlit okutacak kadar inançlı birisi, kuran okunurken o şekilde durmaz. üzerine bir şey almıştır mutlaka. mantıklı düşünmek lazım. ha bir de, millete ne ya hu...
Kuran okunan bir yer için uygun bir kıyafet değildir. Bence konu tartışmaya kapalıdır. İslam dinine inanan her insan bunu böyle kabul eder. Her şeyin bir adabı vardır. Kimse denize montla girmez!
Giyilmez.. bari ibadet kuran ayetlerin geçtiği yerlerde biraz saygılı olsunlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ulan 3 yaşında ki kıza tecavüz ediliyor kediye köpeğe tecavüz ediliyor ya dünyasında tek derdiniz mini etekle kızın Mevlüt’e gelemesi mi? Eleştirenler eliniz s. kiniz de burda ahlak bekçisi kesilmeyin
Imani olan her Musluman dini konulara karşı hassasiyetle yaklaşır. Islâm da bu denli geniş davranmak hiç ama hiç doğru değil. Allah'tan korkmaz , kuldan utanmaz deyimi bu gibi insanlar vesilesiyle türemiş bence.
İmanı kendisinde elbette ancak böyle bir şey yapılıyorsa en azından bir kaç saatligine saygıdan olsa insan giydiğinde dikkat edebilir yabancılar bile böyle durumlarda ortunuyor çünkü saygı duyuyorlar
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Mevlüte mini elbise giyilir mi? Berkay’ın eşine minili mevlüt pozu için giyilmesi günah tepkisi yağdı. Sizce halk haklı mı?
En İyi Cevaplar