Fedon'un aşk hakkında söylediklerine katılıyor musunuz? Aşk yatağa girince biter mi?
Ne aşkı! Kimse kendini kandırmasın. Bunca yıl sonra aşk mı olur? Aşk acıdır. Aşk finaldir. Ne zannediyorsunuz aşkı? “Aşığınım yanında olamasam da…” Yanında değil, o yüzden aşıksın işte. Sok bakalım Ferhat ile Şirin’i aynı yatağa. O dakika biter aşk. İnsan yanındakine aşık olmaz mı? Olamaz efendim! Palavra. Evlilik falan, bırakın bunları. Doğaya aykırı. Her şey formalite. Ben belki göremeyeceğim belki ama insanoğlu bu evlilik formalitesinden sonunda kurtulacak. Bu kurum ortadan kalkmalı. Adam 1000 lira maaş alıyor. Neymiş efendim, ben bir kadınla sevişmek için gidip ondan izin alacağım da, nikahımızı kıyacak da… Mecbur muyum ben 50 sene aynı kadınla yatıp kalkmaya! Kadın da aynı adamla 50 yıl yatmaya mecbur değil! Sen mecbur musun? Soruyorsun, “Mutlu musun?” diye “Mutluyum” diyor. Has.. ktir oradan. B. k mutlusun" diye konuşmuş. Fed10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, bummmm... Sanırım Fedon severler bu açıklamalardan sonra onu balon gibi patlatacak. Siz de Fedon'un sözlerine katılıyor musunuz?
Fedon'un aşk hakkında söylediklerine katılıyor musunuz? Aşk yatağa girince biter mi?
Aşk nedir ya? Aşk her insanın kullandığı bir kelimedir. Aşk bazılarına oyuncak olmuş. Aşk çocuk işidir bana göre. Aşk bir zaman sonra biter. Aşk o kadar önemli değildir önemli olan Sevdadır sevda. Sevdalı kalmak bazıları için zordur. Bir kadını ömür boyu sevebilmek sadece Baba mesleğidir.
Çoğu insan bu adamın söylediklerini düşünüp sadece böyle cesur davranıp, açıkça söyleyemiyor. Herkes elde ettikten sonra sıradanlaşmıyor mu? İnsanların aşkı bitmiyor mu? ve çoğu insan aldatmıyor mu? Bir bakıma söyledikleri doğru gibi.
O eski heyecanın kalmayacağından bahsetmiş. Gizem kalmıyor, yaşanacak bişey kalmıyor. Bide millet bunu 50 sene çekiyor. Evlilikte zaten neler dönüyor anasını satayım, eşini aldatmayan erkek yok. Fedon dürüst olmuş ama dokuz köyden kovulmuş
Aynı fikirde değilim. Belki erkekler için söylemiştir, çünkü kadınlar bağlanır erkek haremi olsun istediğinden bir kişiye böyle bir bağlılık hissetmez.
Fedonun dediği aşk değil... sevdası. E tabi o yüzden böyle düşünüyor. Gerçekten aşık olan seven sevdiğine mahkum hissetmez. Bırak 50 yılı ebediyen beraber olmak ister.
En İyi Cevaplar