Bugün denk geldim bu videoya. Sanki böylede bitebilirmiş aslında.
Sizin düşünceniz nedir bu konuda?

Bugün denk geldim bu videoya. Sanki böylede bitebilirmiş aslında.
Sizin düşünceniz nedir bu konuda?

Yillardir her persembe buyuk finali oturur izlerim. Hepsini izlemesem bile. Adnanin odaya girip sen benim oglumdun derken bihterin kendine sıkmasından sonra behlul o evden nasil cıktı? Kapida adnan, merdivenlerde nihal, kapinin önünde evin calisanlari var nasil cıktı o evden?, firdevse sen biliyor muydun diye soran olmadi mi acilen esyalarini toplayip gitmeye calisiyor cunku, bihterin cenazesi nasil kaldirildi, beşir ne ara öldü adnanin bastigindan vs haberi var miydi ya da bihrerin silah sesini duydu mu mesela, o kadar yillarca sakladi bu sirri cunku bunlari görmeden, bilmeden gitmeyeydi bari, firdevs ne ara o hale geldi... yani bunlar acik bırakılmış bence.
Cok fazla ve hizli bir geçiş var finalde. Bu detaylara yer verilebilirdi çekilirken. Ya da sonradan oyuncular dagilmadan ve yaşlanmadan tekrar detaylı bir final cekilebilirdi. Final guzel ama sanki aceleyle cekilmis gibi.
Yani behlulun takma sakallari bile hos degil. sakala uysun diye sari olan saci kumral yapmislar bildigin. Yani sakal dedigin 2-3 gune cikmaya basliyor zaten. O donem biraz daha bekleyip gercek sakalla cekilebilirdi. Guzel bir yapım cunku, etkisi, büyüsü var tuhaf sekilde bu yuzden final daha dikkatli ve detayli cekilebilirdi.
Finali her sene izlerken kafama takilanlar bunlar. Keske yeniden sadece finali cekseler ya da kamera arkasi görüntülerini paylaşsalar surpriz olarak. Guzel olurdu.
Aynn mukemmel yorumlamissin bravo sacma sapan hizli gecit cokkk
Güzel bi alternatif final değil. Böylesi daha çarpıcı ve sarsıcı olduğu için insanların ruhuna daha çok işliyor. Akılda kalıcı ve bir efsane olmasını sağlayan finali oldu bence zaten. Aslında hırsın, ihtirasın sonuçlarını da anlatan bir final oldu. Zaten dizi boyunca verilen mesajlar gayet dokunuyor insana ama anlayabilene işte...
Bence güzel bitti herkes hak ettiğini buldu. Bihter kendini öldürerek hepsini cezalandırmış oldu aslında. Behlül’ü ömür boyu vicdan azabı yaşamaya mahkum etti. Annesinin tüm o zenginlik hayalleri bitti felç geçirdi. Nihal ve Adnan hiç unutamayacakları büyük bir travma yaşadılar.
Kitabını da dizisini de birden fazla kez bitirmiş biriyim.
Bu final böyle olmasa idi, kitabı da dizisi de bu kadar mükemmel bir şekilde ses getirmez, asla akıllarda böyle kalmazdı.
Ayrıca, eserler finalleriyle de yaşıyor olduğu için müdahale kabul etmezler.
Bu esere kim nasıl bir finalleme yaparsa yapsın, bir süre sonra orijinal finali gözler arayacak, en güzelinin yine öyle olduğunu görecektir.
En azından esere saygı, anlatılana verdiğim değerden ötürü benim için öyle.
Cevap
11Cevap
Evet bitebilirdi
Gayet yaratıcı olmuş ama o zaman da nihali severdi herkes, toplum olarak mazluma acıyan bir yanımız var ya böylesi iyi herkes bihteri seviyor şu an
beren saat filmin sonunda beni ziyaret etmeliydi.
ara bulucu olarak...
ne kadar fesatsınız yahu.
Güzel bir şekilde tadında kaldı.
Yeni bir dizi var ‘Gelsin hayat Bildiği Gibi’ tavsiye ederim bak internetten.
Kötü bitti şimdiki gibi hatırlıyorum sene 2010du arka sıradakiler tek Türkiye aşkı memnu güzeldi hepsi.
nası bitecekdi ki başka. adnan falan mı kendini öldürcekti dksooağ
Ensest-ı Memnu adnan bey alıcaktı elektrikli testereyi giricekti bunlara son
😁😁😁
Ayyyy ne diziymiş arkadaş... her sene bu dizinin bölümlerini izleyen insanlar o değerli zamanı başka şeye harcasalardı bambaşka olurduk şu an... şahsen ben hiç izlemedim bu diziyi şiştim çünkü artık yeter
Böyle bitse bu kadar akılda kalıcı olmazdı kötü biten şeyler daha çok akılda kalıcı oluyor
Çok güzel diziydi oyuncuların hepsi çok başarılı.
Sadece ozetlerini izledim ama bence guzel bitmis, akilda kalici. Zaten kitaptan uyarlama dizi.
Berbat bi dizi kusucam artıkk her yerde tekrar tekrar görmekten
Kitabını okuyun arkadaşlar, çok güzel. Aslolan Nihslin hikayesi. Dizide Behlül ve Bihter önde.
Bihter'in ölmesi daha iyi :))
Izlemedim dksjshshshd ama tahminen hayir 😅
çok iyi olurdu
Olması gereken şekilde bitti
Bu şekilde kalıcı oldu
Bihter yerine Behlül ölebilirdi
Hiç izlemedim ki nasıl bitti
1 bölümünü dahi izlemedim..
Behlülle kaçmalıydılar
Her son mutlu bitmemeli
Kitabin sonu nasil bitmis okuyan vqrmi
Hayır