Gizli Üye(36-45)+1 yılKur'an-ı Kerim
Nur suresi 3ncü ayet
"Zina eden erkek, ancak zina eden ya da Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden ya da Allah'a ortak koşan bir erkek evlenebilir. Bu tür evlilikler, mü'minlere yasaklanmıştır."
Tefsir-i ( Açıklaması )
Şu halde bu suçu işleyenler mü'minken işlemezler. Olsa olsa imandan veya imani duygulardan uzak bir psikolojik durumda olabilirler. Bu suçu işledikten sonra da, mü'min bir nefis, bu iğrenç işi yapmak suretiyle imanın dışına çıkmış bir nefisle nikah bağı ile bir arada bulunmak istemez. Bu bağdan nefret eder, tiksinir. Bu yüzden İmam Ahmed, bu iğrenç pisliği temizleyen tevbe olay gerçekleşmediği sürece zina eden bir erkekle, iffetli bir kadının, aynı şekilde iffetli bir erkekle zina eden bir kadının nikah bağı ile biraraya gelmelerinin haram olduğunu söylemiştir. Her halukârda bu ayet, mü'min bir erkeğin tabiatının zina eden bir kadınla nikahlanmaktan, yine mü'min bir kadının tabiatının da zina eden bir erkekle nikahlanmaktan iğrendiğini ifade etmektedir. Nitekim nikàh bağının gerçekleşmemesi istenirken kullanılan " yasak edilmiştir' kelimesi bu yasağın şiddetini, kesinliğini vurgulamaktadır.
Hz. Peygamber -salât ve selâm üzerine olsun- "Zina eden bir erkek ancak zina eden veya müşrik olan bir kadınla evlenebilir. Onunla evlenme" buyurdu. (Ebu Davud, Nesai ve Tumizi rivayet etmişlerdir. )
Evet artık hepiniz biliyorsunuz ki zina işlediğinizde temiz biriyle evlenmeniz İslam'a göre haram yani evlenseniz bile geçerli olmuyor ( Allah affedicidir elbette ama Kuran ve meal ve tefsir + hadis var ) Tamam şu ana kadar eminim bilmiyordunuz, ama artık biliyorsunuz bende zaten evlenmeme az kala araştırmış ve okumuştum bir çok bilgili hocaya danıştım aldığım cevaplar şu yöndeydi: Kuran'da yazanları bilmemen sana öğretilmemiş olması ve senin takip etmemen elbette suç ama bilmediğinden ötürü tevbe et ve bir daha yapma Allah tevbeni kabul eder.
Evet arkadaşlar artık biliyorsunuz hatta bu yazıyı bir konu altına koyarak herkesin öğrenmesini sağlayacağım. Eh artık !!! dikkat etmek lazım. Ayrıca Bekarken yapılan hata dayak cezası ( Kuran 'dan ) fakat evliyken yapılan ölüm cezasına çarptırılır haberiniz ola...
Zina edenler tövbe etsin ve bir daha sakın yapmasın ( Müslüman olanlar için dileğim bu )05 Yorumla- +1 yıl
Zina etmiş erkekle evlenince günaha mi giricez yani? Her erkek zina yapıyor napalim nerden bulalaim zina etmemiş şaka misiniz aw
- +1 yıl
@sananekızaağm ne biliyon her erkeğin zina ettigini? Ha sanki olsa evlenceniz. ya da inancin yoksa bunu zaten düşünme
Cevap sahibi+1 yıl@sananekızaağm dikkatli okursan zina edenin (erkek veya kadın) samimi şekilde tevbe edip, tevbesine sadık kalarak, aile olabileceği söyleniyor
- +1 yıl
İyi o zaman zina yapabiliriz sonra tobe ederiz hiç günah işlememiş gibi olur.
Cevap sahibi+1 yıl@sananekızaağm yok öyle değil işte, bilmeden veya bilerek uydunaa kötü niyete, tevbe et bir daha yapmaki samimi olsun diyor. Ama anladığım kadarıyla sen alaya alıyorsun, o da senin bileceğin şey. Bu durumda bile bile inkar etmiş kafirden farkın kalmaZ
En İyi Cevaplar
+1 yılErkek yoğun flörtleri oluyorsa. Zamparalık peşinde koşarsa adı çapkın oluyor. Kadın böyle yaparsa toplum kaşa r o... damgasını hemen vuruyor. Sevgilin varsa neden başka kadına ile görüşür flörtleşirsin ki. aldatırsın anlamam veremiyorum. Kadın seni beklesin saf gibi ama sen başkalarıyla oynaş. Karşı tarafta aldatınca Ama vurarım keserim de. Bir erkek önce kıçı başı oynamadan sevmeyi bilecek aldatmayacak. İlişkisine sahip çıkacak sonra kadından aynı sadakati bekleyecek. Sadık olmayan birinin aldatıldıktan sonra gemileri yakmasına gerek yok.
20 Yorumla
+1 yılÇok mantıklı söylediği şey. Okan akıllı bir adam. Kendisi aldatmaya meyilli bir erkek, cinsellik ön planda ilişkiler kuruyor. Bu da mantıklı düşününce bitmeye zaten mahkum.
Not : aldatmadım, aldatıldım. Karşılığında bitirmeyi ve uzaklaşmayı seçtim.20 Yorumla
Aldatmak büyük bir şerefsizliktir bana göre. Sırf karşıdaki karaktersiz beni aldattı diye kalkıp onu aldatmam o onun seviyesi bu benim seviyem der Allah'a havale eder bol küfreder kendisine yoluma bakarım.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
+1 yılİçi boş bir adamın içi boş kelamlarından biri daha eden bulur züğürt tesellisi istisnai durumlar olsada bu dünyada en çok kötüler galip geliyor kaybeden ise hep iyiler oluyor.
Çapkın erkek her zaman göz bebeği oluyor maalesef sadık olanlar aldatılıyor.
Kadınlar içinde geçerli kadınında k. şarı prim yapıyor temiz düzgün olanlar yalnız kalıyor21 Yorumla- +1 yıl
🙁🙁🙁
+1 yılEdenin bulmasından ziyade senin Ilgın başka bir kişiye kayarsa malum daha önce fazla ilgi gosterdigin kişide azalma olacak haliyle bu durumda bir zaman sonra onu daha iyi dinleyen anlayan ya da akıl veren kişilerin oluşmasına bir etken olur. bilmem anlatabildim mi
00 YorumlaOkan Bayülgen’i hiç sevmem ama doğru söylemiş. Her boku ye ye ye, sonra temiz sadık kız iste. Yok öyle dünya. Kim ne halt yerse, aynısını bulmalı.
80 Yorumla
+1 yılAldatmak karşılık verile bilecek bişey değil bence sen yapıyorsun diye onun yapması gerekmez. Ama sen bunu yapıyorsan sana yapılmasınıda hazmedebilecek karakterde birisindir. yapan elbet karşılığını bulur..
10 Yorumla
+1 yılBen bu olayı daha güzel açıklayanını yazayım o zaman.
Hz Alinin bir sözü vardır başkasının namusuna göz koyanın kendi namusunu korumaya vakti yoktur.40 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes herkesi aldatma potansiyeline sahip doğrudur da çapkın erkek bunu takmaz. Aman alacağımı aldım zaten der başka denizlere açılır 😂😂
22 Yorumla- +1 yıl
Hiç merak etme Oyle insanlar birgün deli gibi aşık olacaklar ve aynı şeyi yaşayacaklar allahin adaleti şaşmaz
Diziler & Filmler konusunda 607 cevap paylaştı. Aldatmasınlar onları da kimse aldatmaz, aldatan erkeği kim ne yapsın gider kadın da aldatır gayet normal, aldatan erkek bir işe yaramaz ki kendi gibilerini bulsunlar ömür boyu boynuz taksınlar birbirlerine.
10 YorumlaÇapkın erkek gönül eğlendirir, sahiplenmez. Umurunda olsa zaten aldatmaz hayatindakini
30 Yorumla
+1 yılEden bulur güzelim kalır sanma yanına, şarkı sözü mü bu, kulağa küpe :D
20 Yorumla
+1 yılBir gün bu adama “helâl olsun doğru söylemiş!” diyeceğim aklıma gelmezdi
20 Yorumla
+1 yılBence çapkınlık bulacağını bulana kadardır. Eğer bir sevgilin varken halen çapkın kelimesini kullanıyorsan, gözün dışarıdaysa sen aldatılmaktan da beter olmalısın... Çapkınlıkla bazı şeyleri karıştırmamak lazım en önemlisi bu!
00 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılDoğrudur ama aldatılmayan çok var, hele eşi, sade sıradan kadınsa onların çoğu aldatmıyor, çalışan kadın ya da çalışan kadınlar gibi bakımlı ya da eğitümli kadınsa o ihtimal yükselir. Birde aldattığını anlayıp çaktırmayıp, bir şey demeyen de çok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes nasılsa öyle birini bulur. Dengi dengine yani. O yüzden çapkın erkeğe çapkın kadın gelmesi çok normal.
30 Yorumlaİlahi adalet eden bulur.. Bu röportajında nasıl karaktersiz bir adam olduğunu itiraf etti.
10 Yorumla
+1 yılTeorik olarak mümkün değil çünkü çapkın zaten birine bağlı olamaz :) dolayısıyla da aldatılmış sayılmaz..
21 Yorumla- +1 yıl
Sayilir onlar da seviyo bigun
+1 yılÇapkın erkekler genelde çapkın kadınlara gitmezler temiz , sadık kız isterler kendileri çok iyi gibi
43 Yorumla- +1 yıl
Evet ama sonra cetin bir cevize rastlarlar ebesini bile s...
- +1 yıl
@RomantikYagmur hepsi rastlasin zaten.😁
- +1 yıl
Haha aynen😂
Eden bulur, ne yasatirsan birgun yasarsin, cunku insanlari üzüyorsun ve ah aliyorsun, ve hic bir ictenlikle yapilan dua geri cevrilmez. Ben inaniyorum Okan hakli
00 Yorumla
+1 yılMahkumdur dan kastı onun da aldatılması an meselesidir demek se haklı yoksa alakası bile yok mk bir ton insan var karşılıksız aldatıyor geçiyor saf insan çok ülkemizde
00 Yorumla
+1 yılDogruda... Ben hic kiskanmiyom aldatabilir sadece cevremdeki kadinlarla olmasin herkez Kocami becermis olmaz yani
10 YorumlaBu dünya da başkasına yaşattığımız kötü şeyleri yaşamadan ölmeyeceğiz. Buna göre yaşayıp ADAM olmalıyız. Doğru söylemiş.
10 YorumlaÇapkınlık zaten karakteriyse aldatacaktırda söylemde sıkıntı var çapkınsam aldatmamda sıkıntı yok meşrudur diyor sanki midesizlik nedim
10 YorumlaÇapkın erkek çapkın bayana rastlar da ondan👍 yani iki tarafında kategorisi aynı kendi ile yarışmak sayıyı artırmak daldan dala konmaktır😊💐✋
10 Yorumla
+1 yılGavatlığın kibar halini açıklamış yani.
Aldatmayı, aldatılmayı midesizlikle hoş gören de ne bileyim...
20 Yorumla
+1 yılHiç kimse aldatılmayı haketmez. Çapkınlığından rahatsız olduğun sevgilin veya eşin varsa, ayrılırsın olur biter.
00 YorumlaÇapkın erkek önune gelenle düşüpkalktığı için zate kendine benzer bulur benzemeyenide kendine benzetir karşılıklı boynuz uzar gider tavana değer
00 YorumlaBu adamdan haz etmiyorum ancak bu dediği şey %90 doğru benim fikrimce de.
10 Yorumla
+1 yılAyrılmayı düşünmeyenler için haklı. Kısasa kısas! Ama ayrılıktan yanayım. Herkes bu düşüncede olsa ohoo.
20 Yorumlaöff salak mı bu şahıs asdfx. iki tarafın da haberi var, iki taraf da birbirini aldatıyor...
Bunun adı aldatma değil09 Yorumla- +1 yıl
Masumun ahı alma diyor bunu anlamayacak ne var soruyu anla önce öyle yorumla
- +1 yıl
Aldatılan eğer aldatıldığını bilmiyorsa ahini almış oluyor
- +1 yıl
Yok ben adama göre yorum yapmıyorum genel olarak aldatan aldatilir
- +1 yıl
Eden bulur bizaat benim arkadaşım yaşadı
+1 yılİlk kez Okan'la aynı görüşteyim.
%100 haklı...😊00 YorumlaEttiğini bulur tabiki yaaa öyle boş beleş aldatmami olur canım
00 Yorumla
+1 yılBence çapkın erkekler aldatılıyor ama ruhları duymuyor.
00 Yorumla
+1 yılGüzel demis helal olsun 😂
Eden bulur mu bilmem de eden bulmalı evet00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇapkınim defalarca aldattım evlenmedim düşünmüyorum ayrıca birlikte olduğum kadın benden sonra ne halt ederse etsin umrumda değil zaten 1 ay takılıyorum sonra kaçıyorum
07 Yorumla- +1 yıl
Merak etme canım aynisini sende çok fena yasayacaksin
Cevap sahibi+1 yıl@Zeliha_kilic evlilik düşünmüyorum cankus kısa süreli ilişkiler ve ne yaptıkları umrumda değil acukkcaseee
- +1 yıl
İlişki kurduğun kişiler ciddi düşünüyor mu peki? Yani ilişki başlangıcında uzun süreli isteyerek mi ise girişiyor
Cevap sahibi+1 yıl@smartengineer yok hacı hepsi günübirlik laylay tipler zaten kendileri diyor evlilik ile gelme bize diye e tabı buda işime geliyor
- +1 yıl
Reis bu tipleri nerede buluyorsun.. barlarda falan mı denk geliyor
Cevap sahibi+1 yıl@smartengineer nargile Cafeler var ve diskolar
- +1 yıl
Hmm.. nargile cafe.. 👍
+1 yılErkek karktersizse kadın da karaktersiz olacak diye bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılEvet, eden bulur.. Birşeyler olduğunda, canımız yandığında, aynaya bakıp, kendimize nasıl bir insan olduğumuzu sormamız, büyük fayda sağlayacaktır.. Ve tabii ki, İstisnalar kaideyi bozmaz...
00 Yorumla
+1 yılAldatmak çözüm değildir.
Aldatan kim olursa olsun karaktersiz pisliğin tekidir.10 Yorumla
+1 yılBen kötüye bir şey olmaz düşüncesindeyim. Eden her zaman ettiğini bulmuyor bu dünya da.
00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 960 cevap paylaştı. Marifetmiş gibi bir de söylüyorlar. Ünlülerin ilişkisi gerçek değil de, sıradan insanları d biliyoruz yani...
00 Yorumla
+1 yılTabiki hep gördüm çevremde aldatipta aldatilani ve mutlu olamıyorlar bir türlü
00 Yorumla
+1 yılaldatmaya meyilli.. o kadar çok aranan var ki...
kadın erkek farketmeksizin. insani evlilikten soğutuyor.10 YorumlaÇapkınlık denen şey aç gözlülüktür. Kadın ya da erkek karakter, yetiştirilme ile ilgilidir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılbence de eden bulur ya illa ki bir güven zaafı varsa iki taraf içinde geçerli.
00 YorumlaKadınlar intikamı sever , Okan'da kadınlara yönelik konuşmuş hepsi bu 😃
10 Yorumla
+1 yılYani mantıken düşünürsen seni aldatanı sende aldatma hırsına bürünürsün
00 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılEden bulur bu dogru da masumun günahı nedir çözemedim gitti
00 Yorumla
+1 yılve işin kötü tarafı kendi aldattığı için bunu göremez..
00 Yorumla
+1 yılHerkes yaşattığını yaşar. Fazlası olur ama eksiği olmaz. Bu kural asla sekmez.
10 Yorumla
+1 yılO çapkın erkekler aldatılmayi hak ediyorlar. Aslında ama çapkın diye aldatmam ayrılırım daha rahat capkinligina devam et derim..
00 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılKendisi aldatılıncada aynı şeyi diyebilecekmi merak ettim
00 Yorumla - Diziler & Filmler konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılOkan saçmalamış burada. Aldatan güvensiz biridir ve güvenilmezdir!
00 Yorumla Diziler & Filmler konusunda 899 cevap paylaştı. Edenin bulduğunu hiç görmedim ama bu adam diyorsa doğru söylüyor olabilir.
00 YorumlaEdenin yanına kalıyor hep, olan iyilere oluyor...
20 Yorumla
+1 yılkarma işte. ya da bir başka tabirle. ilahi adalet. ne ettiysen onu çekersin bu kadar net
00 YorumlaCapkin olmayan erkegin kadini aldatir genelde hayat tecrubem bunu gosterdi...
00 YorumlaDoğru. Yarına kalır ama yanına kalmaz. O veya bu şekilde.
00 Yorumla
+1 yılHaklı ne ekersen onu biçersin
10 YorumlaBence dürüst sadık insanlar daha çok aldatılıyor
10 YorumlaDoğru eden bulur aldatan aldatılır
10 Yorumla
+1 yılher şeref yoksunu aldatmaya mahkumdur.
10 Yorumla
+1 yılKarma diye bir olay var. Defalarca bunu gördüm.
10 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne