maalesef çok acemice ve çocukça hazırlanmış bir görsel.
necip memili nusayridir (arap alevisi), kürt değil.
cihangir ceyhanın anası diyarbakırlı kürt, babası elazığlı türktür.
muhammed cangören nasıl afgan asıllı kürt oluyor tam olarak? adam afganistanın meymene kasabasında özbek ve türkmen kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, türkiyeye ilk geldiğinde de urfa ve antep yörelerinde bulunduğu için oranın şivesine ağzı alışmış. kürtlük ne alaka bu durumda?
geri kalan oyuncular için de sanırım ardahanlıları silme kürt zannettiğin, berkay ateş'in annesinin malatyalı olduğunu bilmediğin ve ek olarak sanatçıların kendilerinden herhangi bir beyan gelmemesine rağmen kendi başına etnik köken atadığın için çok absürd bir duruma düşmüşsün.
muhittin abi karakterini oynayan oyuncu nebil sayın da mesela mardinli ama arap kökenli. arap olduğunu bilmesen ona da sırf mardinli olduğu için kürt diyecek misin?
ayrıca listede ersoy'u oynayan mehmet yılmaz ak niye yok? diyarbakırlı ve gayet kürtçe de biliyor. mahsunun babasını oynayan menderes samancılar da aynı şekil. ya da murtazayı oynayan ferit kaya da diyarbakırlı bir zaza ya da yamaçın bardaki patronu yüceli oynayan bülent polat da tuncelili zaza. siz canınız sıkıldığında zazaları da yok sayıp direkt kürtlere dahil ediyorsunuz o yüzden onu da sayabilirsin :D
neyse umarım başkaları bu yazdıklarımı görür de bilgi kirliliğinden uzak durur
Mahsun Yani Berkay Ateş rolünün hakkını her yapım da fazlasıyla veriyor kişilik karakter olarak olumlu bir adam Necip Memili ve Erkan Avcı yı da izlerim
Diyarbekir yoluna le diyarbekir yoluna
Toydum düştüm toruna le toydum düştüm toruna...
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?