Sinema yazarı ve hayvan hakları aktivisti Ömür Gedik sosyal medya hesabından tartışma yaratan bir paylaşım yaparak "İstanbul AVM'lerindeki bazı kızların şortlarının boyu gerçekten ayıp sınırını aşmış durumda..." dedi.Ergen, Gedik'e tepki gösterdiKısa sürede tepki çeken paylaşıma bir sert eleştiri de Gülben Ergen'den geldi.Gedik'in tepki çeken şort tartışmasına katılan Gülben Ergen de şunları söyledi: "Bize ne başka hayatlardan? Herkes kendi yaşamına bakarsa daha iyiye gideriz. Bize ne başkasının ne giydiğinden? Ne yediğinden? Nerede kiminle olduğundan? Kadın kadını neden sorgular? Kıyafet seçimini neye ne kadar anlatır? Neden tene bakar insanlar? Neden bez parçası kadardır 'namus' neden yargılar kadın kadını özellikle? Her gün bir kadın ölüyor bu ülkede. Daha yeni öldü hem de kızının gözleri önünde kanlar içerisinde! Şort ne? Kime göre uygun ya da değil? Kim kimi düzeltecek!" cevabını verdi.(Mynet)
Ömür Gedik'in gayet nahoş kıyafetlerle ortalıkta gezip de, '' gençlerin giyimi de ayıp sınırlarını zorluyor '' demesi çok traji komik bir durum. Gerçekten sadece medya ilgisini çekebilmek adına tavırlarda bulundu kendisi yıllardır. Ne dinlerim, ne izlerim ne de okurum bu tip asla bana bir şey katamayacak kişileri. Söylemi de zaten kendi içinde çelişen bir absrüdlük barındırıyor.
Öte yandan bir başka isim var. Yıllar önce sabah programında; daha neredeyse çocukken ben, '' ev hanımlığına '' dair rezalet söylemleri olan ve kesinlikle yerden yere vuran; yayına tepki gelince reklam arasına giden bir isim. O da mesleğinden emin olamadığım sayın Ergen. Nerede bir toplumsal kredi elde edilecekse kendi orada olur; yarı açık saçla Kuran okumaya kalkar, Semazenleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanır, kafasına göre fetva verir... Ne gündemse ona yönelir, ne işine geliyorsa onu yapar. Evliliğinin, gayri meşru ilişkisinin sayısı olmayan biri ama ne yazık ki böyleleri de halk tarafından ilgi görüyor işte.
Eminim yukarıdaki atışma da planlıdır, işte gündemin iki unsurundan prim elde ediyorlar... Toplumun ahlak ve din eşiğinden faydalananlara ısınamadım ben hiç.
Öff gereksiz tatava yapmış. Artık biliyoruz kızlar olarak kadın namus filan değil! bunu geçelim.
Arkadaşım ben sokakta yürürken, başka şeyler düşünmek istiyorum.. Gözüm anlık bir şunun gibi aşırı açık bişeye takılıpta aklım aşağıya kaysın, bak şimdi abazanın biri gelecek buna bakacak diye düşünmek istemiyorum. Pis abazaların bunun gibi giyinenlere bakışlarını yakalayıp bir kere daha erkeklerden tiksinmekten bıktım. Ortamın durup dururken gözlerin fal taşı gibi mal mal açılıpta fantezi yerine dönmesinden bıktım bunun gibi giyinen kızlar yüzünden.. Ya ortamın extra olarak huzurunu bozuyo bunda anlaşılmicak ne var? Ben insanlık frekansında kalmak istiyorum ya yoldayken. Bırak özelimi odamda düşüneyim. Bende türbanlı filan değilim bu arada açığım.
Ne terbiyesiz bişeysin ya. Zihnim gayette açık valla Medeniyet demek bu değil. Bir şeyin bokunu çıkarmaya gerek yok medeni olucaz diye. Her şeyin bir dozu ayarı var. Batının iyi taraflarını alıcaz diyoruz hep iyi. Özenti olmaya abartmaya gerek yok.
Sanane ayrıca ya? git kendi cevabına. giyen giysin kimseyi ilgilendirmezmişmiş. Bunu bana değil kendi cevabının altına yaz. Sanki karısına kız kardeşine emir veriyo anasını satayım mal mal sen kimsin? Beni ilgilendirmiyo zaten anladın O ortamda oluşumu ve benim o ortamdaki fantezik durumdan rahatsız oluşumu ilgilendiriyor ve bu normalleşmesi rahatsız olunacak bişey, batının pisliğini de biliyoruz yani. Bişeyi de abartmasak, abartmadan örnek alsak her şey çok bilgece olurdu.. <--En çok burasını anla anlayabilirsen tabi. tamam?
Bu noktada tartışmak gerek belki de. Özgürlük demek, yazılı olmayan sosyal normları hiçe saymak demek mi? Ben İzmir'de yaşıyorum ve genç kızlar gerçekten bu şekilde geziyor. Bu özgürlük değil, teşhir bence. Benim söylediğimi muhafazakarlık olarak algılayanlar da olacak eminim ama durum farklı. Terbiye, görgü, nerede nasıl giyinmesini bilmek çok önemli. Yazlıkta, tatilde vb. dikkat bile çekmez. Ama gelip şehrin ortasında gezmek?
Elbise ile namus olmaz ancak gerçekten belli bir sosyal yasam kuralları var. Tahrik edici şeyler var kadınlar bunu biliyor. Bilhassa neresi dikkat çekecekse orasını açmaya çalışıyor tamam buna namussuzluk demek vicdansizlik olur ama namusluluk demek de bir o kadar yanlış olur. Kimseye kara çarşaf giysin demiyorum giyene de saygim var ama bence kadın olsun erkek olsun boyun bitiminden dizinin altına kadar kapalı olmalı aksi durum benim gözümde teshircilige girer. Düşük v yaka kısa kollu almıştım sıcak diye giymeye utandım gece kullanıyorum gogsum az görünüyor diye.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hic sevmedim ve samimi bulmadigim birisi #Gulben Ergen.😬😒😒 Atıp tutmuş saçmalamiş her zaman ki gibi. Özellikle takip ettigim bir insan değil. Takdir edeceğim benim ilgimi ceken yasaminda ailesinde ya da sanatci kimliginde hiçbir sey yok cunku.. Kiyafetler insanin tarzini kisiligini olculerini sınırlarini ve ahlak olcutlerini belirler. Yani tümüyle degilse de Ömür Gedik te haklilik payi var. Avm de veya sokakta o çevrenin çoğunluğunun olculerine uygun giyinmediginiz takdirde dikkat cekersiniz gozlede olsa rahatsiz edilirsiniz. Bu sozlu tacize bile gidebilir. Daha oteye gitmemesi hepimizin temennisi. Ama maalesef Turkiye gercekleri, okur yazarlik ve cehalet duzeyimiz ailelerin cocuklarina buyurken verdikleri egitim de ortada. Buna da gozumuze kapatmamaliyiz.. gormek istedigimiz Türkiye ile gerçekte icinde yasadigimiz Türkiye, cok farkli ulkeler.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kadınlar tacize uğradığı zaman herkes ayağa kalkıyor güzel ama bu kıyafetle gezerlerse de taciz edilmeleri normal değil mi? Demek ki aranıyor bu diyen o kadar erkek var ki kapalılar bile tacize uğrarken ülkemizde böyle giyinen birinin uğramaması düşünülemez... Millet bakacak diye giymeyelim mi giydik diye taciz mi istiyoruz demek oluyor demeyi biliyorsunuz ama biraz da insan kendi gözündeki çöpü görecek Giyim özgürlüğünüzü böyle kullanmanız normal değil açıklığın da kapalılığında dozunda yapılanı makbuldür Gerçi tüm bunlar karışmamıza ruhsat çıkarmıyor evet ama biraz da insan kendini korumalı bela istemiyorsa
Ucuz demagoji yapmış. Mesele bez parçası veya şort değil, mesele; kadının bedenini cinsel bir metaya dönüştürmesini medeniyet olarak lanse etmeye çalışan zihniyet ve buna çanak tutan düşünce sistemidir. Yoksa kim ne giymiş ne çıkarmış tabii ki de kimseyi ilgilendirmez, ilgilendirmemeli de
Gülbencim çıplak ve buna yakın gezmek bir kızın erkek ilgisine baya bir açık olmasına neden olur. Yani bayanların bile dikkatini o kişiye yönlendiriyor. Ha bu durum öyle gezen kızı namussuz yapmaz tabi ama davetkarlığa gerek yok.
@BloodBOSS Elalemin orasına burasına bakmak erkekliktir diye kim dedi sana? Burasının Türkiye olduğunu ve sapıklarla, tecavüzcülere dolu bir ülke olduğunu bilmiyo musun?
Gülben ergen tamamen prim kasmaya çalışmış. Her konuyu kadın ölümlerne başlanılması doğru değil. Ömür gedik bu söylediğinde haklı. Ben kendim de görüyorum cidden bazı kızlar yapancı özentiliğinden yakında tangayla dolaşacak. Açıklığın da bir sınırı var. Gülben bize ne ondan bundan derken keşke şunu da deseymiş “ bana ne ömür gediğin yorumundan “ millet prim peşinde mk
Her zaman belirlemez. Çünkü ‘teşhircilik’ ve ‘açık giyinmek’ farklı kavramlar bence. İkisi de şort giyinmiş ama biri ikonken diğeri teşhirci. Ağırlığı hareketleriyle koyabilir ✩
onu rahatsız eden ne onu anlamadım? kendine bir zararı yok gereksiz bir eleştiri isteyen istediğini giyer, ister kendini beğendiğinden isterse farklı amaçlarla olsun neyin rahatsızlığı bu. sanki kendisine halleniyorlar sanane yani. herkesin yaşam şekli farklıdır
Belirleyemez tabii. Ama sadece nerede ne giyiliri biraz bilmek lazım. Bu ülke özellikle erkekler için cinsel açlığın afrikasi gibi olmuşsa , aç insanin karşısına geçip kuzu çevirme yemek ne kadar hoş oluyorsa 25 - 30 yaşlarına gelip hala düzenli seks hayati olamayan erkeklerin karşısında seks imgesi gibi gezmek ne kadar doğru olur diye de bir düşünmek gerekir. Özgürlüğe evet ama empati eksikliğine, aptalliga hayır.
Gülben’de halt etmiş yani bize ne başkasının hayatından dediği şey toplumumuz ve bizim insanımız.. duyarlı olsun biraz kendi kızı ve kendide çıplakmı gezecekler.. kadın bazıları gerçekten ayıp sınırını aşmış durumda demiş hepsi tüm şort giyenler dememiş.. kusura bakmayın ama arkadaşlar toplumda ve topluluktaysan biraz dikkat etmelisin giyimine ve karşımdaki insanlara.. rahat ve özgür olmak, gevşek olmak değildir. toplum herkesin ortak kullanım alanı ve evidir. o yüzden biraz edep yahu !
Moda sektörünü suçlasınlar trend oluşturmak adına kıyafet denmeyecek ürünleri çeşitli ünlüler reklam amaçlı teşhir ediyorlar. Paylaşımları ile düşünmüyorlar ki kendilerine tapacak kadar hayranlarıda olduğunu ee onlarda bir şekilde alıp giyince. Toplumda normalleşiyor kıyafet denmeyecek şeyler. Burdan kastım şort için değil pek çok ürün var anlayan bilir.
Keşke namus kavramını belirleyebilseydi. Ama işler öyle yürümüyor maalesef."Ne kadar kapalı o kadar namuslu" zihniyetinden ne zaman çıkabileceğiz Türkiye adına merak ediyorum. Ben cafe veya sahil köşelerinde erkeklerle afedersiniz ama cinsel birliktelik yaşayan insanlar gördüm ve bunlar kapalıydı. Yani bir insanın yaptığı ile namus kavramını belirlemek insanları genellemek zaten yanlış. Kapalı açık farketmez namusun giyim unsurlarından çıkması lazım artık.
Söylediklerine katılıyorum (kısmen) . Koluna girdiğin adam önünde yürüyen kadının poposunu nerdeyse gösteren sortuna baktigi zaman da umarim fikrin değişmez.
Al birini vur ötekine ömür gedik gündem oluşturmak için röportaj yaptığı konuğuna göğsünü koymuş resimlerini yayınlatmıştı.. gülben zaten milli... miz etmediği kalmadı. Ahlakı bunlardan öğreneceksek vay halimize
reklamın iyisi kötüsü olmaz. aklı olan zaten bunlatı tiye almaz. Edep , Aklın Tercümanıdır. Herkes Edebi Kadar Akıllı , Aklı Kadar Şerefli , Şerefi Kadar Kıymetlidir. . ! ama bunlarda nerdeeeeeeeee
ikiside kendi çapında haklı ama ömürün bunu dile getirmesi yanlış düşünce olarak kalmalıydı kimse ona fikrini sormadı gündeme gelmek için yapıyorlar bunu unutulmamak adına iyi veya kötü yorumlar bunlar için hep popülerite popüliterlik sadece olumlu yorumlarla değil kötü yorumlarla da artıyor taktik yani hepsi
Gülben'in eleştirmesindense Ömür'ün hadsizliğini yeğlerim. Gülben kimdir ya anne falan oldu hadi herkes unuttu taklidi yaptı da, lütfen o savunmasın rica ediyorum.
Mesele kimin ne giydiği değil kimsenin karışmaya hakkıda değil ama ! ‼️ Teşhir ettiği yeri birinin ellemeye hakkı var mı yOk 🚫 o zaman hiçbir erkek ve ya kadının gözüne et parçasını sokmayada kimsenin hakkı yok azıcık edep ⁉️
Yahu bıraksınlar şu namus ayıp laflarını. Ortada donla geziyorlar resmen, şort mort değil bildiğin kot don. Giyinmenin de bir üslubu olur. İtici leş gibi ortada donla gezmenin ne manası var. Yaz ortası montla gezmek kadar saçma ve abes bir hareket.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben kadınlara değer veren bir adamım hanzo değilim ama Kusura bakmayın namus sadece içi kapsamaz cinsellik ve kıyafette namus acısından çok önemlidir
Namus kafada diyip soyunalım yiyişelim o zaman önümüzle gelenle kusura bakmayın ama namussuzluktur bu
Neden tene bakar mı demiş. Kadınlar şunu istiyor galiba, biz popoyu, göğüsü açalım ama erkekler hiç bakmasın etkilenmesin. Ama dur bitmedi, evlendiğimiz zaman yatak odasında paçalı donumuzdan etkilenip sevişsinler bizimle. Bence bize bir tuş taksınlar istediklerinde kalksın istemediklerinde sabit kalsın.
Bu sene moda bu, iki sene giyilecek ve unutulacak. Birkac sene once sort arasak bulamazdik bu sene her boyda cesit cesit satiyorlar. Ben bile aldim giyiyorum, ilk firsatta avmde de giyecegim, begenmeyenler carsafli araplari seyredebilir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Herkes yorum yapsın da gülben ergen yapmasın ya.. milletin kocasını elinden almak tek işi olan bu kadın nedir? Necidir? Kimdir ki hakkında konuşmaya değsin? yorumsuz..
yıllardır sizin nataşa diye alay ettiğiniz ülkelerdeyim. valla buradaki kadınlar, bizimkilerden daha edepli gelmeye başladı.. burada file çorap ve buna benzer giyenler eskortluk yaptığı için, kim, kimin ne olduğunu biliyor.
Gülben Ergen ilk defa doğru konuşmuş. Size ne insanlardan ya. Ortak bir ahlak yargısı yoktur artık anlayın şunu. Herkes sizin inanışınıza uymak, sizin belirlediğiniz kurallar içersinde yşamak, sizin ahlak kurallarınızı benimsemek zorunda değil.
Ozgurluk her seyi diledigince yapabilmek degildir. Toplum var. Toplum kurallari var. Sort yine giy ama bu kadari fazla. Omur gedik hakli. Her seyin asirisi abestir
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Su gulben aptalı ne sacmaliyor orasini burasini acanlardan namus beklenmez amaclari belli durduk yere niye acsinlar erkekleri tahrik etmek ve etkilemek icin boylelerin ruhu kasarlaşmistir net.
Kısa mesafe koşan cüceler sırtları onaylarken Uzun entari giyen elfler böyle olmaz diyor Orta Dünya karışmış durumda Orglar ve davullar vuruyor Herkes namus derdinde Çiftçi humus😂🤣
Evet Namus kiyafettedir Namus Ahlaktir Namus Kalptedir Simdi herseyi normallestiren bunlar oluyor ve ozentilik burdan basliyor özgur olabilmek icin kiyafetler absurdlesiyor Sonra sapkinliklar ortaya cikiyor Namus giyimden baslae icte biter !
Lükse bak tüm dertlerimiz bitti kadınlarımızın giydiği g-string şortu tartışıyoruz. Keşke tek derdimiz bu olsa. Ülke olarak bu suni gündemlerdem kurtulmak ümidiyle.
Şu hayatta Gülen kadar boş bir insan daha yok. Erkekler bu şekilde giyinse hepsi sosyal medya linci başlatacak kişiler ve gelip burada özgürlükten bahsediyorlar.
sıyaset yalakası ve p*rno yayını cıkmış, evlı adamla ıliskısı ortaya yansımıs gulben bıze ahlak dersı veremez.. o olsa olsa ''modern yasam''ın bayrak tutanıdır:)))
Gülben ergenin prnosu var.. prim için konuşmasın.. böyle gezilir mi yahu bir insanda edep olur.. davetkarlık resmen ! Böyle kadınlar ölse ben üzülmem gerçekten ama böyle nerde bir zavallı varsa onlar ölüyo onlara yemin ederim çok üzülüyorum 😓
Tencere dibin kara seninki benden kara hesabı hepsi çöp 👎
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani ömür haklı bence başka bir tarafınızdan anlamaya gerek yok. O şortu giyeceğine hiç giymese daha iyi. Çıplak birini görsek tepkisiz mi kalicaksiniz ya?
Şuraya bak. Ülke elden gidiyor. Millet halen saçma sapan tartışmalra giriyor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Belirlemez bence ama Ömur Gedik’e bu konuda hak veriyorum, topless gezseler yine kim ne giyerse giysin mi derlerdi merak ettim mesela? Elestirme hakki var sonucta
En İyi Cevaplar