Son yıllarda yapılan eşitlikçi adımların gerisinde kalan Victoria's Secret, bu nedenle itibar kaybı yaşamaya başlamıştı. Dünyaca ünlü marka, bünyesine ilk kez trans bir model kattı22 yaşındaki mankenin, Instagram'da 198 bin takipçisi bulunuyorBrezilyalı trans model Valentina Sampaio, Victoria's Secret'ın yeni modeli olduğunu duyurdu.Valentina SampaioGenç modeli, Victoria’s Secret mankenleri de tebrik etti. Brezilyalı genç, daha önce Vogue Paris dergisi kapağında yer alan ilk trans model olarak da tarihe geçti. (Milliyet)
Bir markanın trans manken kullanmamasından dolayı itibar kaybetmesi? Transları savunanların bile onları normal olarak kabul etmediğinin göstergesidir bence. trans kimlikleri herzaman ön planda kalıyo lady gaga dışında daha kimseyi görmedim. Hepsinin adından önce trans olması geliyo. Vs a başvuru yapar değerlendirilir ve alınır veya alınmaz bunun translıkla ne alakası var anlamış değilim. Herkesin alındığı biryer değil sonuçta , transda bulundurmamız gerekiyo, cilt hastalığı olan birini bulundurmamız gerekiyo, albino birini bulundurmamız gerekiyo derken fiziği victoria secrets standartlarına tam olarak uymayan insanları almakla kendi çizgilernden kayacaklar bu gidişle. herkesi memnun edemeyiz diyip kendi çizgilerni korumaları gerektiğini düşünüyorum. Birey bireydir neden trans yok diye sormak onları dışlamaktır. kim olduğunun önemi yok başvursun fiziği o standarttaysa değerlendirmeye alınır zaten, insanların niye trans birey yok diye sorgulanmasındaki yobazlık?
Reklam olduğu çok belli victoria secretın asla kendi alacağı bir karar değil tabii kaliteyi çok düşürdüler zarara uğradılar bella gigi kendall gibi dandik yürüme bilmeyenleri doluşturdular melek diye marka da iyice kalitesini kaybetti şimdi de reklam olsun diye duyarlıyız ayakları hiç samimi değil
İnsanların gözüne sokmaya çalıştıkça ters tepecek saçma sapan kararlardan biri.
Aynısını James Bond gibi maskülenliğin, maçoluğun sembolü bir karaktere bile yapacaklarını açıkladılar. Neymiş efendim, Bond'un yerine bir siyahi kadın geçecekmiş Daniel Craig'den sonra.
Batı dünyasının aklını başına alması lazım.
Fotoğraflarında omuzları fazla geniş, doğuştan kadın olsa o firmanın modelliğine orantısızlıktan seçilmeyecek biri sırf trans olduğu için Victoria's Secret'a alınıyor.
Göstermelik olduğunu inkar dahi etmiyorlar.
Hayır bunların bu utanmazlığını eleştirsen ayrımcı oluyorsun, bu saçmalığa alkış tutanlar da eşitlikçi.
Bazı translar kadından çok daha güzel trans demeye bin şahit ister o derece. Yani çıksın hem böylece kişisel tercihlere saygı duyan kişi sayısı artır belki. Benim ilgi alanıma girmiyorlar ama kişisel tercihlere saygı duymak lazım kimse cinsiyetini doğmadan önce seçmiyor.
İnsanların tercihlerine saygı duymamız gerek gayet bakımlı hoş birisi tabikide insanlar bir açık arıyacak ama çirkin kalpli insanlara rağmen kendi olmaktan kaçınmayan güzel kişilikleri çok seviyorum dünyaya nasıl gelmiş olursak olalım biz kimiz ve kim olarak daha mutlu oluruz bunu bilmemiz gerek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
valla manken olmanın olayı güzel olmaksa ne bileyim görsel olarak dikkat çekmekse bu trans birey kendini cinsiyetini cinsel eğilimini aşalı çok olmuş resmen kadın olmak için doğmuş bir kadın olmuş çok doğal kaldı ki söylenmese kimse bilemez ayırt edemez :) şahsen imkanı yok ben buna tepe takla düşerim bilsemde yani yuuuh... bu kadar mı kadın doğulur sonradan değil ya bu doğma büyüme yerli bu bence hala :)
Sara Sampaio ile bağlantılı mı acaba🤔 Vücut ölçüleri kriteri sağladığı sürece her türlü kendince farkındalığı yaratıyor VS ama bu çok küçük yaşta cinsiyet değiştirmiş.. Sonradan dönenler gibi bir erkek ifadesi yok çok güzel bişi.
Trans ya da değil bu benim için hiçbir şey ifade etmiyor kendi tercihi hesabını Allah'a kendisi verecek Bence markada tercih olarak doğru bir tercihte bulunmuş insanları dışlamak bizim haddimize değil bizim gibi onların da yaşamaya hakkı var
Bunda bir sorun oldugunu dusunmuyorum oda bir insan ve insanlarin tercihlerini sorgulamak bize dusmez umarim basarili olur😌 ve degisiliklik herzaman iyidir😉
O değil de bunu sırf markanın vizyonunu koruyabilmek için yapmaları çok ikiyüzlü bir hareket doğrusu destek verdikleri yok bu insanları kullanarak gündem olma peşindeler
gayet de güzel çıksın bence trans olması neyi değiştircek sonuçta o da insan heteromuş homoymuş insanları ayırmamak lazım markanın böyle bir şey yapması açıkçası hoşuma gitti (bir lgbti bireyi olarak).
Yahu bu nasil trans kadindan farki yok ya. Abi benden sonra kız olmus ama benden daha guzel 😂 trans demeseniz ayirt edemem yahu gerci yine ayirt edilmiyor bunun erkek halini merak ettim şimdi
Her ne kadar bazı stratejilerin iyi niyetli olduğunu düşünmesem de özgürlük, üst stratejilerden her zaman daha öncelikli. O yüzden; "Victoria's Secret"ın bu kararını desteklerim, sadece.
İyi yani marka imajı için. Gerekli. Renk katar. Olay dişiliği satmak değilmi. Bedeni erkeksimi değil. İşini yapabiliyorsa bikini giyebiliyordur herhalde.
Kadının trans olması problem değilde artık alınan mankenler eskileri gibi gzüel değil sıradan insan tipleri ya da ünlü olmuş insanaların bir benzerioluyor
Trans mrans Kayarım Yani düşünsene gitmişim Uludağ a Döşenmiş giyinmiş kuşanmışım takım taklavadı alet edevatı Yanımda partner yok O güzelim dağda tek kaymak can sıkıcı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
para konusur bu nasıl trans diyenler bir de tarlabaşındaki translara bakın ikisi aynı mı? fazla özenmeyin yani
Erkek olarak doğmuş ama şu bedeni elde etmek için ne kadar uğraşmış acı çekmiştir kim bilir helal olsun baya güzel olmuş e Podyum da hakkı doğal olarak
Benim bildiğim bu marka dünya çapında müthiş bir marka fakat son yıllarda değerini kaybetmeye yaklaşıyor yakın zamanda pazar malindan daha değersiz olduğunu kanitlayabilir.
En İyi Cevaplar