Geçtiğimiz aylarda Ali Atay'la hayatını birleştiren Hazal Kaya, Mayıs ayında hamile olduğunu açıklamıştı. Hamilelik pozunu da ilk kez Instagram hesabından paylaşmıştı. Fakat tepkiler çok yoğun oldu.
Hamile Hazal Kaya'nın paylaştığı fotoğrafa yapılan tepkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tasvip etmeyip doğru bulmadığını söyleyebilirsin ama burası Müslüman ülkesi demek.. Müslüman ülkedeyiz deyip faiz indirimi oldu diye sevinip faizin haram olduğunu unuturuz. Genelevlerden alınan vergi ile memurun maaşı ödenir ve kadın sığınma evlerinden çok genelev de var ama müslüman ülkeyiz. "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" sözünü unutup 300 bin dolar saat takarız ama müslüman ülkeyiz. Bunu eleştirdim diye dini karaladığım falan yok. İnsanlardaki müslüman ülkeyiz algısını anlamıyorum sadece. Faiz haram ama ülkenin kendisi bankalarda faiz uyguluyor. Burs paranı geciktir faiziyle parayı alıyor ama faiz haram değil kanımca. Ve isçivre de halkın çoğu ateist olan bir ülkede insanlar çalışsın veya çalışmasın herkes sabit 3 bin euro mydu neydi almalı referandumu yapıldı. Halkın nerdeyse tamamı hayır oyu kullandı. Ama bizim ülkemizde olsa bakalım ne olacaktı. Müslüman olmak başkadır müslümanlığı tamamıyla hayatına entegre etmek başkadır. İnsanlarımız işine geldiği yerde entegre ediyor sadece. Hatta bununla ilgili sanırım Kore veya Japonya idi. Ülkemizden bir iş adamı işte anlaşma için gitmiş oraya ve yemek yiyecekler domuz eti olmasın diyecek kadar bilinçli ama insanı kazıklayıp kul hakkı yiyecek kadar da gözü dönmüş birisidir. Sonra böyle foto paylaştı diye evladının hayırlı olmayacağını düşünenler var ama yanlış ama doğru. Her şeyi bir kenara bırakalım Hz Adem ile Hz Havva'nın oğullarına bakalım. O zaman dünyada bu kadar akıl çelecek şey bile yokken ve ilk insanların çocuğu olan suç nedir bilmeyen Kabil kardeşini öldürüyor. Eee 2 tane hayırlı bir insanın çocuğu nasıl hayırsız olur? Veya Hz Nuh'un oğlu babasına inanmamış. Hayırlı evlat öyle fotoya bakarak falan olunmuyor. Hayırlı evlat başka yaşam başkadır. Bunu ayırt etmeyi bilmek lazım. Yani sözün kısası eğer Hazal Kaya'ya taş atmak isteyen varsa ilk taşı günahsız olan atsın o zaman.
Şöyle böyle diyenlerin alayı Hazal Kaya'yı tenhada yakalasa ondan faydalanacak, taciz veya tecavüz edecek kadar şuursuz ve bir o kadar da aç kurt. Allah diyerek yemedikleri bok yok.
İroni yaparak "Onlar bizi çekmeden ben paylaşayım" demişti magazin kesimi için. Acaba o şekilde fotoğrafı paylaşılsaydı ne diyeceklerdi. Ayrıca olayın ahlaki boyutunu vurguluyorsunuz madem, güzel dille söyleyip ikna ediciliğinizi neden kullanmıyorsunuz? Ne yani siz şimdi ezberci ahlak öğreticileri misiniz?
Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almasını diliyorum. Ama ben olsam bunu tercih etmezdim. Ve her zaman dediğim; kişilerin niyeti önemli. Hazal Kaya'nın nasıl biri olduğunu çoğumuz biliyoruz. Niyeti safi olsa da en azından doğru olmadığını sevgi diliyle açıklamaları lazımdı. Ama sosyal medya işte; çoğu LİNÇten oluşan bir azınlık var maalesef.
"Önüne gelen görüşe bodoslama ne atlıyosun, sen kendini ne zannediyosun, kör müsün olanları görmüyo musun, o kadar açtığım görüşe daha ne dil uzatıyosun?" dersem mi Yoksa "Sevgili üyecan, görüşümü yeteri kadar açtığımı ve buna hitaben başka görüşe gerek olmadığını düşünüyor ve görüşlerime dahil olan ekstra görüşlere artık ılımlı bakmıyorum. Bu kararım rahatsız etmez umarım. Dahil olduğun için teşekkürler" dersem mi ikna olursun? Heh işte ben buna saygı, belki sevgi ve ikna edici dil diyorum.
Şu "hasta" tabirine karşılık cevap dahi vermek içimden gelmedi ama yine de açıklama yapma gereği duydum. Daha fazla uzatıp, ortam gerginliğe boğulmaz umarım ✋Çünkü tartışılacak, özellikle uzatılacak mevzu değil.
Kadından ne istiyorlar cidden anlamadım, hayır kendisinin de dediği gibi zaten magazinciler yakalayıp paylaşacak, o da kendi paylaşmış, ha orada olunca sıkıntı yok kendi paylaşınca sorun, geçelim bunları, isteyen istediğini yapar, bu kadar sığ, bu kadar karanlık düşünen insanlarla aynı dünyayı paylaşıyoruz ya çok üzülüyorum. Bu zihniyet o eteği giymeseydi tecavüze uğramazdı diyen zihniyetle aynı bence.
Hazalın paylaşımında bir şey yok normal paylaşım yapmış herkes paylaşıyor Hazalın paylasması yanlışta digerlerinin paylasmasi normal mi Hazala yuklenmisler instagram da dunyaca fotograflar var ben ne fotoğraflar göruyorum bunların böyle yapması normal değil gormek istemiyorlarsa denize plaja havuza da gitmesinler o zaman dısarda bakinca normal sanal alemde bakinca anormal
Öncelikle herkesin kendi hayatı, buna kimse karışamaz. Ama Müslüman ise, bu doğru değil. Zira hamile kadınların göbeğini belli eden bir kıyafet ile dışarı çıkması da dinen doğru değil. Zaten mayo, bikini de günah. Dediğim gibi herkesin kendi hayatı ama. Rahatsız olan takibi bıraksın.
Herkesin hayatına kimseler karışamaz :) Ne güzel bir kız, hayatının en tatlı günlerinden bir kare paylaşmış sevenleri için, bunda bir şey yok. Ayıplanacak olanlar o lafları yazan kişiler bence. Beğenmeyen takip etmez, vereceği en normal tepki budur. Aşırısı o kişilerin problemli psikolojilerinin göstergesidir diye düşünüyorum.
Hadlerini bilmeyen terbiyesizler. Biz de onlari gormek istemiyoruz. Varliklari ziyan cunku. Evet boyle pis dusuncelere sahip olabiliriz de bunu rahatlikla dile getirmekte fazla arsizca. Kendi edepsizliklerine bakmadan, hamile kadina neler yazmislar. Bikinili bir kadin hem de hamile!!! Ne kadar kotu degil mi ulan terbiyesiz, edepsizler. Sizin neye benzediginizi soylesek cok ayip oluyor ama degil mi? Yer yerinden oynar filan.
Hamile olmasa ağzını yaya yaya bakarlardı ne güzel fizik diye hanımlar da bikini modelini süzerlerdi sanki bir tek Hazal Kaya veriyor böyle poz daha beteri ile dolu önce onlara ağızlarını açsınlar sevmedikleri insanlar ne yapsa nafile Alişan'ın eşiyle verdiği pozu başkası verse romantik Alişan verince damacana tutmuş oldu boş insanlar dinini düşünen bebeğin geleceğini düşünen Allah'ım bilmiyorlar sen hidayet nasip et der geçer kalp kırıcı sözler ya za maz
Hamilelik fotoğraflarının açık saçık vücut ile paylaşılmasını doğru bulmasam da yargılamak bana düşmez. Ayrıca, Candice Swanepoel vb. yabancı ünlülerin hamilelik pozları için feminist kesilen tipler aynı şeyi Türk yapınca yobaza bağlamasalar belki daha kaliteli görünebilirler :)
Ben de açıkçası uygun bulmuyorum çünkü kadın dediğin biraz mahremiyeti olacak tamam Allah analı babalı büyütsün Allah sağlıklı doğum yapmak nasip etsin ona itirazım yok ama bunu böyle uluorta paylaşmak bilmiyorum ben şahsen yapmam yaptırmam doğru bulmuyorum
Kimse boş yapmasın yoldan geçen biri eleştirmiyor. Hem bu kadar kişinin olduğu bir platformda resim paylaşacaksın hem de kimse beni eleştiremez diyeceksin. Git özelini yaşa kendi albümüne koy kim karışacak ona zaten. Ama milletin gözüne sokup bir de eleştirmesinler diyenler çok boş yapıyor. Hakaret boyutu işin kötü tarafı o ayrı.
Ben yadirgamiyorum bizim insanimiz lanet bir insan o kadar kötü ülke oldukki anlatamam... modern cağ isterler birde ne var hamile olmasa atsa kimse birsey demicek hamile kadin yazdin mi google da yığınla cikar laf etmez kimse biri paylaştımi agzina geleni söylerler
Off türkiye de yaşıyor diye müslüman olup müslümanların dinine uyma zorunluluğu yok kimsenin, müslümanlığı bu kadar çok önemsiyorlarsa hamile kadına bu kadar hakaret etmesinler kendi içlerinde çelişiyorlar resmen terbiyesizler
Bu gibi kişiler gözümde bir gram mülüman demeyi hak etmiyorlar. Zaten değil bile olabilirler, umrumda değil. Ama şu yorumlara hemen yok arabistan a git, yok suriye ye git diyenler var ya, işte asıl şeytan onların içinde... Asıl onlar yobazlar.
Bence fotoğraf çok güzel. Tepkilerin amacı ne? Hamilelik neden utanılacak bir şey. Biz seviştik anlamına geldiği için ise herkesin varlığı utanılması gereken bir durum. Çünkü herkes bir sevişmenin ürünü değil mi :D Neyin tribinde bu insanlar.
Bence haklılar tamam eleştiirmek belki hadlerine değil ama neden böyle göbeklerini ortaya atıpta fotoğraf paylaşırlar bilmiyorum bazı şeyler saklı kalmalı
Benim görüşüm öyle benim annem biz hamile kaldığımızda babalarımızın bile yanına karnımızı saklayarak çıkardık diyor tamam diyelim bu aşırı olarak gözükebilir ama düşünsenize o zamandan gelinen noktaya bak insanın biraz empati yapması lazım bence mesela yılardır çocouklaru olmayan anneler var v. s
Çok saçma yorumlar gerçekten. Gayet güzel bir fotoğraf bence. 😌🌸 İsteyen istediği fotoğrafı atar yani böyle polemik yaratacak yobazlar yallah arabistana.
Toplumsal olarak yanlış görülen bir şeye verilen tepkiler ama kimsenin kimseyi yargılamaya da hakkı yok. Yargıyı Allah yapar. Ayrıca herkesin hayatına kimse karışamazsa herkes te o kimselerin arasında olmasın. :D En uyuz olduğum sözlerden biri
Elbette doğru değil Müslüman bir kadın için. Ama şu da var böyle tepkiler vererek kimse bir şey elde edemez saygı duymaları lazım akıl baliğ insanlar kendi tercihlerini yapabiliyorlar o zaman yaptıkları tercihe saygı duyulmalı
Bu ülkede mümin kesim ''İslam düşmanlığı'' ile suçluyor herkesi.
Ama bu muhafazakar kitlenin hakikaten elinden internet haklarının falan alınması lazım, bu kadar leş, bu kadar insanlıktan uzak bir kitle daha olamaz.
Hazal Kaya denen yeteneksiz alık suratlıyı sevmem. Ama muhtemelen ne güzel tatil, dinleniyorum, manzara güzel, bir fotoğraf atayım diyerek attığı posta gelen yorumlara bak.
Ulan Allah varsa ve şu orspuçocuklarını cehenneme atmayacaksa mikmişim öyle ahireti.
Tamam size göre yanlış olabilir bir şey ama hakaret etmek çok iğrenç ve aşağılık bir hareket daha farklı şekillerde söylenebilirdi ki ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez
Yorumları hem haklı hem haksız buluyorum. Bu poz gerçekten gereksiz bir poz ama rahatsız olanlar da keşke yorum yapmak yerine takipten çıksalar klavye delikanlılığına hiiiiiç gerek yok😀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kötü eleştiriler çok acımasız olmuş. o bir kadın öncelikle ve bebeğini taşıyor. size ne giymişse giymiş fotoğraf da çekilir isterse de paylaşır. onun hakkı hayatı. kime ne
Ülke gittikçe yobazlaşıyor bu cidden tehlikeli bir hal almaya başladı. 1 ay önce nazlı çelik'i şort giydi diye linç etmişlerdi. Buna bir çözüm bulunması gerek
En İyi Cevaplar