Bırakın babayı sevgi ve şevkat te zirve yapmış bir annenin dahi kızını evladını dudağından öpmesi kabül edilemez. Ama kendimce bir şartla bunu yaparım kızım olsa öperim. Eğerki ciddi anlamda yüzü yanmış estetikler yapılmış toparlanamamış çirkin bir görüntüden kendini kurtaramamış ve bu durumdan ciddi anlamda psikolojisi bozulmuş ağlayan bunu sorun eden dışarı dahi çıkamayan bir çocuğumu kızımı ona özgüven vermek çirkin olmadığını güzel bir kız olduğunu hissettirmek adına ona moral vermek çirkin olmadığını hissettirip moralini motivesini zirve yapmak adına bir kereliğine Sen Benim Prensesimsin der yüzünün iğrenç olmadığını ve kendisini çık sevdiğimi bilmesi adına bir kereliğine sevgi ve yaşama bağlama adına yaparım kimsede kusuruma bakmasın böyle durum için🧿💐🌺🌹
Yani demem o ki dudakları yüzü yanmış erimiş bir sürü operasyon geçirmiş bir evladımı deyim ama Rabbim kimseye böyle bir durumunda yaşatmasın benimkisi olaki üzere🌺💐🌸
Ülke geleneğine göre değişir ve genel kabule göre bu konu değişir.. Örneğin bizde misafire dil çıkarmak terbiyesizliktir.. Ama Tibetliler'de saygı ifadesidir.. Ya da Amerika'nın bazı güney eyaletlerinde ve de Rusya ile Gürcistan'ın bazı bölümlerinde insanlar ya da akrabalar birbirlerini selamlamak için dudaktan öpüşür.. Hatta bir seferin iki farklı ülkenin devlet adamı birbirlerini öpüşerek selamlamıştı, olay olmuştu.. Ama sorun şu ki. Beckham bir ingiliz ve ingilizlerde böyle bir gelenek yok.. Zaten tepkilerin sebebi de bu.. Bu durum ingilizlere bile doğru gelmemiş ki tepki göstermişler..
Öpücük yani bu, çok da büyütmeye gerek yok. Bu soru da babası tarafından yıllarca tecavüz edilen bir çocuğun yaşadığı ülkede, yüzlerce kadının tecavüze uğrayıp öldürüldüğü bir ülkede tartışılıyor yani... Bence önce dönüp en yakinimizdakilere bakmamız gerekmiyor mu sizce? Beckham çocuklarını taciz ediyor olsa emin olun yakalanirdi, orası Türkiye mi?
Çoğu anne baba eskilerden beri yapardı bunu. Ne zaman sapkınlıklar arttı o zamandan beri tepki görmeye başladı. Aralarındaki sevgi bağına bağlı. Sonuçta o onun babası. Sevgiyle yapılan bir hareketin doğru büyütüldüğü takdirde çocuğa olumsuz etkisi olacağını düşünmüyorum.
Beckham dudaktan öper, bunu milyonlar görür bir kısmı taklit eder, bu hareket yaygınlaşır ve normalleşir, zamanla farklı hareket ve davranışlarla büyüyerek ilerler atıyorum 10 yıl sonra babalarından hamile kalan kızları hatta baba kız evliliklerine izin veren ülkeleri görebilirsiniz... Olmaz demeyin geçmişten günümüze herşey bu şekilde başlayarak büyümüştür normalleşmiştir.
Aşşağıda bir sürü arkadaş kabul edilemez, mahremiyet falan yazmış. Yahu 5 yaşındaki çocugun babasıyla olan sevgisinde ne mahremiyetinden bahsediyorsunuz siz? Gerçi burası 10 yaşında çocuklara hallenen hacıların ülkesi değil mi?
Çok yanlış. Çocuk cinsel kimliğini 3-5 yaşlarında kazanıyor. Bu dönemde çocuğa ''ört üzerini, heryerde herkesi öpme, ayip''gibi vs. cümleler kurulmalı. Böylelikle cocuk bedenini sahipleniyor ve de kendini korumayı öğreniyor ama bu çocuğa öğretilmezse çocuk bunu normal karşılar ve bu da cocuk istismarına sebebiyet veriri.
Bunun kültürle, farklı yetişmek, böyle görmüş gibi düşüncelerle alakalı olduğunu sanmıyorum saçma bir bahane bu sadece. Mantık çerçevesinde düşünürseniz hiç bir çocuk bu şekil yetiştirilmez bu sapmaya girer normal karşılanacak bir şey değil kesinlikle.
Size mi düştü babası kızını öpüyor die kıskandınızmı o değil de orası avrupa siz türkiye ile karıştırdınız herhalde aile konusuna biz yorum yapamayız orada sevgi öyle öpmek bir bağlantıya getirmez backham haklı annesi bişey demiyor çocuğu bişey demiyor sizene ayrıca unutmayin çocuğuna siz bakmiyosunuz babası bakiyor
Ne alaka kardeşim avrupa da herşey yapıyolar çocuğunu öpmüş ne olmuş yani backham evlatlıktan reddetse daha mı iyi olur çocuklar bağı kopar bir daha kızım derim düşün
Ne işi yapıyosun kardeşim insanlarin kötü ye mi bir birine mi düşürmeye çalışıyorsun terörist gibi ne yapma ya çalışıyorsun bilmiyorum ama kendi görüşün kendinde kalsın kimseye müdahele edemezsin git kendi çocuğun ile ilgilen
işine bak kardeş ahahaha güldüm bak sana gece gece backham görseydi kesin dediği şu olurdu hayırdır kardeşim sanane benim kızım dan işine bak yürü git canımı sıkma derdi
Pedagoji ile terörizm arasında bağlantı kuran biri, teröristlerin dağa kaçırıp istismar ettiği çocukları da bilmelidir.. senin beyin tümörü, uykusuzluk gibi bir sorunun varsa susabilirsin. bencevtek derdin galip gelme isteğin.. bir tane mantıklı cümlen yok, bir yandan uykusuzum diye ağlıyorsun, öte yandan cevap yetiştiriyorsun. sadece susacaksin... çocuğa sevgi göstermenin tek yolu dudağını öpmek diyorsan artık ben senin zihniyetin ifşa oldu derim. hadi bir yiğitlik yap ve sus
Çocuğunun dudağını öpmesi ona karşı bir şeyler hissedeceğinden yanlış değil tabi ki baba kız ama çocuğun vücudunda mahrem bölgeler vardır ve bu bölgelerin ona özel olduğu öğretilmelidir ilerde kötü niyetli birisi çocuğun dudağından öpmeye çalışsa çocuk bunun yanlış olduğunu anlayamayabilir bu açıdan belli bir yaşa geldikten sonra doğru bulmuyorum
Bir babanın çocuğuna sevgi göstermesi kadar doğal bişey yok, buna sapkınlık, pedofil ensest falan diyenlerin de içi pistir çünkü çocukları eşi ve kendisinden bir parça ve David Beckham'ı çocuklarına olan ilgisiyle biliriz. Yadırgamadım, yargılamadım.
Bence yapmasa daha hoş olur. Çocuk böyle alışırsa ileride büyüdüğünde bunu yapmayı hangi yaşta bırakacaklarını şaşırabilir ve bu normal gelip başka yabancılarla da yapmak isteyebilir. Amaç kötü olmasa bile gerek yok bence. En iyisi alından öpmek. Saf ve masumca.
@Lautzen Psikologlar ve alından öpmenin ister çocuk, ister eş, ister arkadaş olsun her kim olursa olsun en iyi sevgi gösterme yollarından olduğunu savunuyor. Çocuk gelişimciler özellikle bunu belirtiyor. Alındaki hassasiyet vücudun diğer bölgelerinden bazı özellikler bakımdan farklılık gösterdiği için psikolojiye daha faydalı. Ama tabi sen böyle konuştuğuna göre eminim bağnaz birisindir. Ahaha!
Bilmiyorum ya ben çocuklarımı dudaktan kızımı da oğlumu da asla öpmem hafiften duygusal cinsel bişey.. ama ne yalan söyliyim annem daha yeni bıraktı beni dudaktan öpmeyi 😏 bir garip bişey yani bu işler anlık neşenin dozu çok artıyo çok seviyo insan öpüyo ama yanlış yani
Yurt dışında bu çocuğunuzu yanağından öpmek gibi utanılacak ya da akla kötü şeyler getirebilecek bir husus değil. Bizim ülkemizde ne yazık ki cinsellik bir hastalık haline geldiği için kafalar öyle karışık ki inek memesinden tahrik olan adam var.
Bebeklik evresinde çok tatlı oluyorlar. Art niyet aramam kendi çocuğu sevebilir. Yanlış bir şey yok. Çocuğunu sevmeden büyüten babalar daha büyük problem.
Çok saçma. Çocukların ahlakını bozarak neslin bozuk bireyler yetişmesine sebep oluyorlar. Biz bu yaşlardayken kur-an kurslarına gidiyorduk. Ne kadar içler acısı bir durum
Sizin gözleriniz kapalı olsa ve biriyle öpüşseniz aileden biri olduğunu bilebilir misiniz? Bu sadece bir eğitim... Bu yüzden onlarda yabancı ile öpüşmek, ya da ilişki yaşamak sorun teşkil etmiyor... Ahlaki eğitim tercihi...
bu davranış bazı kültürlerde çok normal. herkes sizin doğru bildiğinize göre yaşamak zorunda değil, beckham buraya gelse o da sizin yere tükürmenize hayretle bakar.
bence yanlış. Çocuğuna tabi ki sapıkça yaklaşmıyor bunu yaparken ama çocukların bu şekilde öpülmemesi gerektiğini anlamaları gerekiyor. Yine de çocuk kendilerinin onların bileceği iş. Ben babamı ya da annemi böyle öpmek istemem
El gün ne yapar bilmem ama ben asla yapmam hele de şu sapkın çağda benden görecek normal zannedecek başkasıyla da yapacak çocuklsrımızı tacizlerden tecavüzlerden korumaya çalışırken ateşe atmak demek olur bu
Yabancilarda bu cok normal bir durum aslinda neden tepki almis ki yasi kac olursa olsun oyle öperler anneleri de babalari da bence insanlarin ici pislik dolu hemen başka manalar aramislar demek🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Yorumları okudum da ülkem hala mallar içinde. . ANNE BABA ÇOCUĞUNU İSTEDİĞİ YERDEN ÖPER BUNDA ARTIK NİYET ARAMAK NEYİN NESİ NİYE BU HALE GELDİK! Bende annemle dudaktan öpüşüyorum ne var bunda
İyide dudaktan öpme in, beyinde cinsel merkezle bir bağlantısı var Hatta sırf bu yüzden bebekleri bile dudaklarından öpmeyin diyorlar Ama yine de saygılıyım, adam çocuğunu belki böyle seviyor..
yani 'modern' olmaya çalıştım ama yanlış geliyor. sonuçta karısı kocasının başkasının dudağından öpmesini istemez çünkü dudaktan öpmek sevgiden ziyade şehvet duygusunu da temsil eder.
Çocuklara sevgilim aşkım gibi sözlerle hitap etmek psikolojilerini etkilerken dudağından öpmek? Dudağından niye öpüyorsunuz amacınız ne anlamadım. Şimdi bir dahi çıkar da medeniyet der.
Ne alaka cinsellikle siradan kisilerden bahsetmiyoruz evlat-annebaba soz konusu burada. mahrem bir yerde degil ustelik. evlat bu tabikide opulur nasil bir kirli zihniyetiniz var.
Onlara gore normal bisey zihniyetleri bizim ulkemiz gibi degil. Ki bana gore de normal. Tabi ulkemizde kizina tecavuz eden sapik babalar gordugumuz icin bunlara sacma bakiyoruz.
Öpebilir ne var bunda. Döven babaları gündem yapın. En çok sevgisiz büyüyen çocukların psikolojisini düşünmeniz lazım. Sevgiyle, ilgiyle, öpücükle buyuyenlerin değil.
sizene milletin çocuğunu sevme şeklinden bir kere babası tanınmış biri bişey yapsa herkes duyardı ki böyle srven Türkiye de bir çok aile var sizde yapilmiyor diye abartmayin herşeyi
Ben hakli bulmuyorum dudaktan opmeyi cocuk masum bir sevgi gostergesi olarak algilamamali babasi o seklde opebilir artniyetsiz ama ilerdeki yasamini etkiler diye dsünyorum
Bebekken olabilir.. ama kocaman kız olmuş artık olmaz o yaştada... cinselliğin farkına varabileceği, kendi cinsiyetini fark ettiği yaştan itibaren yapmam asla böyle şeyler...
Ya şöyle bir şey var. Kimse bir doğruyu söylerken kendine bakmaz. Ama yanlışı söyler. Eğri oturalım doğru konuşalım ama dimi. Burdaki doğru bu arada. Onda bir şey yok.
Lan ne alaka ya. Çocuk sence anne babasının ona yaptığı her şeyi bir başkasının da yapmasına müsaade edecek mi? Ha olursa bir kere olur zaten. Ondan sonra da aldığı hisle bunu yapmaması gerektiğini anlar. Ayrıca ne alaka ya. Toplumda neyin doğru neyin yanlış karşılandığını herkes biliyor. Bunu ilkokulda da biliyorsun. Annem de beni dudağımdan öperdi çok küçükken ve gidip de kimsenin dudağını öpmeye çalışmadım. Ha 5 yaşındayken 3 yaşlarında bir tane kızın zorla dudağını öpmüştüm orası ayrı bak. XD Sonuç olarak gitse sınıftaki arkadaşlarının dudağını öpmeye çalışsa da bir şey olmaz. Ergenlikte bunun yanlış olduğunun farkına varır. İlkokulda da en fazla öğretmenin kulağına gidince uyarır. Anlar doğru olmadığını. Karşı taraf ses etmiyorsa da sıkıntı çıkmaz.
En İyi Cevaplar