
İki hafta önce insanlıktan nasibini almamış kişi veya kişilerin savunmasız bir canlıya neler yaşattığını hep beraber görmüştük. Hayvanlara acımayan zihniyetlere tepkisiz kalınmamıştı. Film önerisi istediğimde bana; ''Hachiko" yanıtını veren değerli insan sayesinde hayvanlara karşı ne kadar merhametli olduğumuzu sorgulayacağız.
Profesör Parker Wilson (Richard Gere) ve Hachi'nin hikayesi, yaşanmış bir hadisenin beyaz perdeye yansımış halidir.

Profesör, Hachi ile tren istasyonunda tanışıyor. Konulduğu kafesten kurtulan minik dostumuz, meşhur olacağından habersiz bir yola girmektedir. Hachi: Japon menşei Akita Uni cinsi bir köpek. Dost canlısı, güçlü görüntüsü ve aşırı sadık bilinen özellikleridir.
Kısa zamanda aralarında güçlü bir bağ kuruluyor.

Profesör ilk başlar ona sahiplenmekte güçlük çekiyor. Evde beslemesi için eşinin onayını beklemek zorunda kalıyor. Eşi, profesörü uzaktan izlemekte ve çok iyi dost olduklarını görmektedir. Hachi, bir an bile profesörü yalnız bırakmamakta, tren sesini duyar duymaz istasyonunda onu bekler olmuştu. Prof. Parker Hachi'yi eğitmeye çalışıyordu ve hep istediği topu getirme görevini bir türlü yaptıramıyordu. O gün ilk defa top profesöre getirilmişti ve bu bir sondu. Hachi, dostunu kaybetmişti. Ölümden ve zamandan habersiz 10 yıl süren bekleyiş başlamıştı. Her gün o istasyonda döneceği anı beklemiştir.
Eşi, profesörün ölümünden sonra şehri terk etti ve yıllar sonra döndüğünde o duygusal bekleyişe tanık oldu.

Sıkıca sarılıp nöbet tutan Hachi ile beraber dramatik anlar yaşadı. Beraber geri dönmeyecek eşini beklemeye başladılar. Ve nihayetinde beklediği o alanda Hachi, yaşamının sonuna gelmiştir.

Hachi'nin bedeni Japonya'da doldurulmuş halde Tokyo Ulusal Bilimler Müzesi'nde sergilenmektedir.

1923-1935 yılları arasında yaşanan bu dram, hala akıllarda kalmıştır. Shibuya istasyonu önünde bronz heykeli yaptırılmıştır.
Bu dünyada sadece insanlar yaşamakta, sebepsiz hiçbir şey yaratılmamıştır. Eğer bir film hayatını değiştirecekse o filmlerden biri 'Hachi' olmalıdır.
@PrettySweetyWoman
@pentin (Unutmadım, vahşice işkence yapılan yavru için açtığın soruyu.)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar