Tüm insanlar kendiliğinden kitap okuma alışkanlığı kazanamıyor maalesef. Ama bir insana bile bu alışkanlığı kazandırmanın çok güzel sonuçlar doğuracağının bilincindeyiz. Siz ona alıştırırsınız, o bir başkasını, bir başkası da başka birine bu alışkanlığı kazandırır. Peki bir insana bu alışkanlığı kazandırmak için en etkili yol nedir? #Mavi
Bir insanı kitap okumaya teşvik etmek için en etkili yol hangisidir?
Etkili bir kitap okuma tekniği edinip, biraz da okuduğunuz kitabın vermiş olduğu duyguya bürünüp ona kitap okuyun. Sonrasın da okuduğunuz kısımla alakalı değerlendirme yapıp kendi hayatınız dan örneklendirerek ya da bir ortak nokta ile ilişkilendirmeye çalışın. İnsanoğlu kendi duymak istediği şeyleri duyduğun da okuduğunda mutlu hisseder. O yüzden hangi tarzı sevdiğini bilmek ve ona bir kaç kez bu şekilde seans uygulamak onun da okumasına ve kitap da ki karakterle ortak yönler aramasına merak uyandırır. Umarım bu alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Başarılar
Eskiden kitap okumayı o kadar çok severdimki hatta kütüphanede üyelik verirlerdi bizi tanıdığı için çalışan abi sağolsun eve götürmeme izin verirdi haftada iki kapkalın kitaplar bitirirdim sonradında ne olduda bilmiyorum şimdi elime alıp okumak hiç içimden gelmiyor 😕
Merakını uyandıracak ilgi alanlarını keşfedip can alıcı cümlelerinden bahsedebilirsin vaktim yok falan diyorsa sesli kitap sitelerini önerir ya da hergün kendin ses kaydı yapıp atabilirsin 👍🏻
İlgi duyduğu konularla alakalı kitapları okumasını sağlamak, okuma isteğini arttıracaktır. İlgisi haricinde de hayat hikayesi tarzındaki sosyal roman çeşitleri hoşuna gidebilir. Kişiye göre yani
İlgisini çekecek alanlardan başlamak. Kitap okuma alışkanlığı olmayan birininin eline Anna Karenina verirseniz ömrü billah kazanamaz o alışkanlığı. Hem ergen kitapları da bir işe yarasın değil mi? :D
Ona ona göre bir kitap hediye edilebilir, ilk sayfasına güzel bir not yazılabilir, kitap okumalısın gibi itemlerde bulunulursa insanı daha çok soğutacaktır
Mesela ben lisedeyken bir tane kız vardı kızı ne zaman görsem tenefüslerde okuma saat derse başlamadan önce kitap okurdu. Bende istemeden özenmiştim. Karşında kitap okumaya sürükliyecek biri varsa o kesin teşvik eder.
Güzel yorum, ben bu gün sevgilime en sevdiğim 10 kitabı gönderdim aşk, dram, bilimkurgu, polisiye vb. vb. hiç kitap okumamış daha önce. Ben okuyorum, bir de okuduğum kitapları çocuklarım için saklıyorum bunu duyduğunda ben ısrar etmeden kendisi okumak için benden kitap istedi bende gönderdim. En sevdiğin insan okuyorsa zaten sende ister istemez okumak istiyorsun :)
En İyi Cevaplar