Eğer sanatsa, sanatta fayda var mıdır?
evet sanattır
hayır değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence değil. Mimarlık ile psikologluk aynı bence saçma sapan şeyleri birşeye benzetme çabası. Bu resimde ne görüyorsun deyince verdiğin cevaba göre analiz yapıyorlar mimarlar da bir şeyi farklı koyunca farklılık yaptıklarını sanıyorlar. Bence herkes kendinin mimarıdır.
peki psikolojide yaratıcılık var mıdır? sadece mevcut veriler üzerinden hareket edilir benim fikrimce ama mimaride geniş kapsamlı evrensel düşünceler yer alır
Evrensel düşünce mi 😄 karşı duvarın bir renk olması koltuğun ona uyması perdenin rengi evrensellik mi 😄 oturup izlesen düşünsen sende onları yaparsın. Örneğin koyu renkler basar açık renkler açar 3 duvar koyu bir duvar açık renk ise bu genişlik katar.
peki sadece iç tasarım düşünmeden dış tasarımı baz alarak konuşacağım, bir mekan tasarlanırken gölgeler arazinin eğimi kullanıcı profilleri vs etkenler dikkate alınarak yapılar inşa ediliyor ve öyle güzel birşey de var ki kent tasarımında şehrin tümü ele alınarak doluluk boşluk oranları sokaklar boş olarak binalar dolu olarak figure and ground şeklinde ele alınır böyle bir tasarım birleşiminin sanat olmaması mümkün mü?
Bunda haritacıların payını unutmayın mimar çizer haritacı planlamasını yapar
Insan sanattir bu yuzden mimarlikda bir sanattir. Fakat sadece sanatda degildir.
peki başka nedir
Haha oksijen tupu felan al yanina derinlere inebiliriz 😂
Askdir ; saglam temeller atilmadan ayakda duramazdir.
Muzikdir ; ahenk ile zamani dururdur ritim tutar.
Toplumdur ; medeniyetler olusturur ve ayni zamanda yikar. (vs.)
Mimarlik evrenin tamda kendisidir bu yuzden bu yasadigin hayatta her ne olursa olsun o mimarlikla baglantilidir.
Biliyorum cok sacma bir gorus oldu fakat sacmalikda vardir isin icinde biraz sonucda insaniz 😅
çok beğendim bayıldım cidden :)
Hadi ya 😅 peki tesekkurler 😊
Etimolojik kökeni bile inşa etmekten geliyor yani baştan yaratma, creative.. Dolayısıyla bir sanattır.
En basitinden oturduğun sandalye bile bir sanat bacım, toton yer görüyor faydası var mı onu da sen de hele..
:) güzel yaklaşım
Cevap
11Cevap
Nasıl ki nektarin hem erikle hem şeftali ile flört ediyor mimarlıkta hem gereksinimlerle hem de estetikle flört ediyor
Mimarlık meslektir sanat değil
Hem sanat hem de bilimdir.
Mimarlık hem meslek hem sanat hemde bilimdir
Evet sanat olarak kabul ediliyor.
hayır eskidendi o şimdi hazır oluyor
tabikide ciğerim tabiside
Sanat katagorisinde yer aliyor zaten...
O katagoride yer alıyor.
Sanat değildir kız ayool
evet sanattır
peki sanatta fayda var mıdır? somut bir fayda
Tabiki
Olmalı.
henüz degil mi peki sizce degilse neden degil?
Öyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar