Kitap yazarken hafızan güçlü olmalı, şiir yazarken ise tamamen kendine samimi ve dürüst olmalısın. Duygularını rahatça ifade edebilir olman gerekli. Bir kelimeye kitaplar dolusu sözcüğü sığdırmak zorundasın şiir yazarken. Ama kitap, öykü, roman yazacaksan çok sağlam bir hafıza ve kurgu yeteneğinin olması gerekiyor. Kitapta sağlam bir kafa, şiirde güzel bir kafa gerekli.
Kitap... Çünkü; 1- Olay 2- Kurgu 3- Karakterler 4- Zaman 5- Mekan 6- Karakterler arası bağlantılar 7- Gelişim 8- Sonuç Tüm bunları oluşturmak ve bozmadan uygulamak zor.
Zor iştir şiir yazmak Öyle ha denilince olmuyor işte Ağırdan bir efkâr basacak Duygular hüzünle sarmaş dolaş olacak Kelimeler düşüncelerin derinliğinden Mısralara aheste aheste dökülecek İmgeler, sitemler derken Kelimeler yerine usturuplu oturacak
İçeriğine de bağlı bu :) serbest stil bir şiir mi, dolu dolu roman mı dersen, şiir kolay derim. Aruz vezniyle bir şiir mi, içeriği boş olsa da herhangi bir tarz roman mı dersen, roman kolay derim :)
Kitap yazmak daha zor kesinlikle. Şiir ilham ister bilirim ama kitap derlemek yazım kuralları atıyorum bir romanın gidişatı hikayesine dikkat edilmeli bir sürü nüans var :)
Ben şiir yazan bir insan olaraktan şöyle diyeyim: bence kitap yazmak muhtemelen daha zor çünkü şiir benim aklıma ayda bir yazsam zaten geliyor ama bir kitap yazarken noktalama işaretleri ayrı, hikayelerin anlatımıydı bakış açılarıydı derken 1 kitap yazmak bitmiş 1 yıl da bitmiş. Ben böyle düşünüyorum
Kitap yazmak biraz bilgi biraz okuma ve editor destegi ile halledilir. Ama siir yazmak inanilmaz bir duygu yogunlugu gerektirir. Siir yazmak daha zor..
Kitap yazmak daha zordur :) Şiir yazmak içinde bulunduğun durumu dışarı aktarım ile duygularımızı tekrar kendimize sunmaktır ve başkalarına aktarmaktır :)
Kitap sayfalarca süregelen bir şey iki yazıp işin içinden sıyrılamazsın. O yüzden kitap diyorum fakat her ikisi için de kaliteli bir eser çıkartmak herkesin harcı değil.
En İyi Cevaplar