Deha olarak da bilinen Albert Einstein tarihin en ünlü ve bilinen düşünürlerindendir. Bir fizikçi ve matematikçi olan Albert Einstein'ın buldukları ya da icat ettikleri şeyler Thomas Edison ya da Alexander Graham Bell'in bulduğu gibi "somut nesneler değildir."
Albert Einstein "uzay, zaman, enerji ve yer çekimi" gibi konulara yeni bakış açısı getiren teoriler ortaya koydu. Albert Einstein tarafından geliştirilen bu teoriler atom enerjisinin kontrolü, uzay araştırmaları ve ışığın uygulama alanları gibi konularda önemli gelişmeler yarattı.
Albert Einstein öğretmenleri tarafından yavaş ve tembel olarak adlandırılıyordu. Fakat 15 yaşında okulu bırakan Albert Einstein için bir öğretmeni ona öğretilebilecek hiçbir şey olmadığını fark etti.
Dünyanın en zeki insanları ne için var olduğunu sorgulayan insanlar olduğunu bilmek gerekir.
Evren sonsuzdur, ilim öğrenmek de sonsuz. İlim öğrenmek seni evren hakkında bilgi edinmeni sağlarken hakikate de yaklaştırmaz mı?
Bazı ilimler sadece bazı insanlara bahşediliyor. Hakikate yaklaştırıp yaklaştırmayacağı da meçhul çünkü hakikat tek bir tane değil. Aslında tek bir tane olmasına rağmen biz şu an bütünlükten tamamen uzakta olduğumuz için herşeyi kavramlara bölüp pörçüp o şekilde algılamaya çalışıyoruz, kapasite genişledikçe de daha geniş algılayabiliyoruz. Ama bir geniş kapasiteli arkadaş bütünün bir kısmını, diğeri öbür kısmını, bir diğeri öteki yanını algıladığından birbirleriyle çelişkili ifadeler veriyorlar. Hiçbirine yanlış diyememekle beraber işte hakikat budur da diyemiyorsun. Ancak insanların yaptığı temel hatalardan biri ilimle meşgul oldukça asıl mahiyetlerini unutmaları, yani acizliklerinin farkına varamamaları. İlim ilimdir, öğrenirsin bilgi sahibi olursun ancak senin bütünün ile harmanlanıp sana fayda sağlamıyorsa zararı bile dokunur o ilmin.
Yaklaştırada bilir uzaklaştırada bilir. Faydalı bilgiler öğrenirsen ve tarafsız olarak olaylara bakarsan ön yargılı olmazsan gerçeğe yaklaşırsın diğer türlü hep bir önyargılı olursan hedeften şaşar ve yanlış yollara girebilirsin. Misalen bilim olarak kabul edilmiş üçtane bilgiyle herşey kendi kendine oldu dersin veyahutta ben bu işi çözdüm dersin lakin aradan 50 yıl geçmiş olur o yüzde yüz dediğin bilginin tam tersinin kanıtlanmasıyla bütün bir ömür körü körüne büyüklük içine girmiş olursun
Hiç birşey sonsuz değildir.. bizim sonsuz dediğimiz şey kapasitemizin algılamadığı noktalara verdiğimiz addır. Ayrıca neden yaşadığımızı veya Yaratıcının var olup olmadığı konusunda da mantık yetersiz kalıyor. Ama dinler hakkında mantık yeterli düzeyde.. algılayabiliyor ve düşünebiliyoruz. Düşünebildiğimiz herşey negatif ve pozitif olarak ikiye ayrılır. Secim yapmak kişinin mantık gelişmişlik seviyesine göre değişir. Buda benim kendi teorim
Güzel düşünüyorsun, ama şunu da ekleyelim mi? Sen neden varsın? Ne için dünyaya geldin? Belirli bir süren var her an ölebilirsin. Eğer yaşadığın dünyaya katlanamayip ne için geldiğini kavramaya gücün yetmezse, intihara kalkisirsin. Ancak psikolojik sorunlar yaşayan insanların intihara kalkıştigi da biliniyor. fakat intihar sonunda ne olduğuna dair bir bilgin var mı? Hakikat hakkında bilgin, hayır yok. Bu dünyaya geliş sebebimiz var. Neden hayvanlara bitkilere gördüğün canlı varlıklara akıl, fikir verilmemiş? Neden sana verilmiş senin buradaki görevin ne olabilir? Şöyle düşünebilirsin.. yeni dogan bir cocuk üzerinde deney yapiliyor, sadece küçücük tek bir ışık yanan 100 metrekarelik odada ona hiç bir şekilde dış dünya gosterilmiyor.
Ara sıra yeni esyalar veriliyor ama kimin verdiğini bilmiyor bazen çok güzel bazen kötü eşyalar veriliyor. Ne olduğunu ne için orada yaşadığını sorgulamak, oradan çıkmak için düşünmesini istiyor, çocuk ne bir dil biliyor ne de bir insan yüzü görüyor. Bu çocuk oradan ne için olduğunu merak edip sorgulayacak bir beyne sahip değil midir? Bu çocuğun hayalleri ne kadar güçlü olabilir sence rüyasında ağaç görebilir mi? ya da bir araba görebilir mi? Bu çocuğu oraya koyan kim? Hayalleri verilen eşyalar doğrultusunda vereni düşünerek geçirecektir.
Hakikati ne olduğunu dusunmek isteyecektir vereni merak edecektir kendisini de merak edecektir.. Ve hakikati gördüğünde hem çok korkacak hem de çok begenecek aslında hiç bir şey bilmediğinin farkina varacaktır. Vs vs. biz öyle ceza cekmemiz için gönderildiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Ama belirli ozgurluklerimiz var. Bu özgürlük çerçevesinde Yaratan düşünmemizi istiyor. Gönderdiği kitap çok büyük bir yol gösterici ibadet edip saygimizi yasadiklarimiz icin sukredip yanına gittigimiz de hesap verebilecek bilgilere sahip olmamizi istiyor. Ya yenilenip ya da elenmemizi istiyor
Yetersiz bilgi ve düşünceler.. sadece dünyasal boyutta bakıyorsun.. Yaratıcı kitap göndermiş diyorsun. O kitabı insanlar yazabilecek kapasitede değiller diyebilirmisin? Albert hiç gitmediği görmediği bilmediği uzay hakkında şu an ki teknolojinin bile doğruladığı desteklediği bilgi ve teorileri var. Bunun yapabilen bir insan yaratıcının gönderdiğini iddaa ettikleri kitabı da yazabilirler.. Yaratıcının yarattığı varlıklar da bizi yaratmış olabilir. Bir yaratıcı var ve yaratıcı bizi bilinmezin içine atıp bize güvensiz bir yerde buna güvenin diye mantıksız birşey söylediğini hiç sanmam.. insanların kötü olanları da var iyi olanları da... ben kötü bir insanın o kitabı sırf kendi gibi diğer insanları kontrol altında tutmak için yazmadıklarını nereden bilicem.. ? Sen bataklıkta üstüm kirlenmesin diyorsun.. ben dinlere inanmıyorum diye yaratıcının bana bir ceza vereceğini hiç sanmam çünkü mantık benim destekçim.. dinlere inananlar da bataklığın içinde kirlenmediklerini iddaa ediyorlar
Ve neden yaşadığımızı hiç bir insanoğlu bilemez.. bilmediğimiz bir duruma kılıf uydurup rahatlamışız.. Neden yaşadığımızın açıklamasını yapanların%100 de kitabı kanıt gösteriyorlar.. bende diyorum ki o kitap olmasa aynı şekilde neden yaşadığımız hakkında bilgi verebilecekler mi? asla veremezler.. kitabında insanların yazabileceği düzeyde olması kitabın tamamen kurgu olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.. hiç bir olağanüstü birşey yok. Kitaba inananlar büyüye de inanıyor.. çünkü kitapta büyüden de bahsediliyor.. madem büyü var da neden bilim bunu araştırmıyor? Kitap da çok komik mantıksızlıklar var. Ve bizim gibi mükemmel varlıkları yaratan kişi böyle çok komik hatalar yapmaz.. bu hataları komik hikâyeleri yazanlar insanlardır.. daha çok tutarsız şeyler var da yazmayla bitmez
Ek olarak dünyanın en zeki varlıkları dediğin albert de deist ti.. sen kendinden üstün gördüğün birini senin dinini reddettiği zaman tanımamazlıktan geliyorsun. İnsanlar dünyaya sorgulama yetenekleri kilitli gelirler. Sen sorgulayabiliyorsun sanıyorsun kendini ama henüz uyanmamışsın daha ilk aşamadasın.. ince çizgiyi kaçıranlar ateist olur.. ince çizgiyide geçmesini bilenler yaratıcının saf varlığının net bir şekilde farkına varır. Ki Albert bunu başaranlardan biri.. çok farklı konular sen iyisimi araştırmaya devam et sana yardımcı olup doğal hayata müdahale etmek istemem 😂
O ince çizgiyi yakalayip yakalayamadığımi bu kadar küçük bir sohbette anlayamazsın, ki ben o kadar derin dusunen bir insanım, arastirmami Kur'an ve Hz. Muhammed rotasından şaşmadan belirledim çünkü benim yaratıcım var ve boş yere yaratılmış biri degilim sebebim var Herşeyin bir ölçü doğrultusunda yaratıldığını biliyorsan. Ne kadar ogrenirsen ne kadar bilirsen o kadar hakikate yaklasirsin ama öyle bir beyne sahipsin ki seni hakikate yaklaştırır hakikati göstermez hakikati goremeycek hayal edemeyecek kadar zeki bir varlık değilsin. "Bütün bilgiler senin dunyandir. Kendi dunyanda kendi beyninde yaşıyorsun, beynin evren, evrenin beynin içinde olduğunu ispat edemezsin." bu cümlemi bile anlayabileceğini zannetmiyorum.
Bütün bilgiler senin dunyandir. Kendi dunyanda kendi beyninde yaşıyorsun, beynin evren, evrenin beynin içinde olduğunu ispat edemezsin Yani şu o kadar basit olan bir cümleyi anlamayacağımı sandıysan hiç birşey bilmediği halde birşey bildiğini sanan tiplerdensin.. sen insanların yazdığı kuran a inanmaya devam et. Çok ayrı yollardayız..
İnsanlar 4 e ayrılır Ölümlü otomatlar Ölümlüler Uyanmış bilinçler Işıksal varlıklar. Yani sen burda ölümlüler kategorisindesin. Sorguluyorsun ama yetmiyor.. kıramıyorsun zincirlerini. Ben ölçü olarak değil seviye olarak düşünüyorum. Senin daha çooook yolun var.
O bir önce ki yazdığım anlayacağını sanmam cümlesini yazmamış olsaydın tartışırdım seninle ama belli bir seviyeye gelmeden karşında ki insana bunu söylemen benim seninle zaman kaybedeceğimi gösterir. Sorularım karşısında kitabın veya senin cevaplayamayacağın o kadar çok soru var ki...
Tabiki her şeyin başıdır ilim hakikat (doğru , doğru olduğu kabul edilen ) ile ilim birçok yolda çakışırlar yalnız kime göre hakikat kime göre hakikat? İlim somut tur. Hakikat farklı kişilerin kendi çerçevesi içinde (kalıbı ) kabul ettiği doğru yoldur yani kişiden kişiye degisebilir.
Hayatinizi bos gecirmeyin bir isiniz var isede en iyi sekilde yapin ne alaka diyorsaniz bu deha dedigimiz insanlar sadece iqden basarili olmamistir isinde en iyi kisiler olmak icinde rekabet etmislerdir edison ornegin daha dun bir veteriner dernekteki bir kopege enfeksiyon icin tedavi yapiyordu gozundeki samanlari unutmus adam suanda isini yapanlar boyle dehalardan bahsederken kendinizi imrendirmek icin degil moti kaynagi olmasiicin kullanim isinizi para icin yapmayin
evren hakkında bilgi edindikçe insanın ne kadar vahşi bir yaratık olduğunu öğreniyosun ve insandaki ego sanki evrenin sahibiymiş gibi geliyo bana... carl sagan'nın dediği gibi evrenimiz samanyolu galaksisinde mavi soluk bir nokta ve biz birer hiçiz o şaşaşlı lüks hayatlar ya da sabahtan akşama kadar yapılan ibadet ve kurtuluşa ermek için yapılan bencillik ve topluma olan saygısızlık... hakikate ulaşamıyosun bu düzen yüzünden acı çekiyosun...
Yaklaştıra bilir fakat butun insanlarda ayni etkiyi birakmaz yani butun ilim sahibi insanlar ve örenmeye devam edenler hakikate yani yaraticiya ulaşmazlar ve böyle bişeyde var ki tamami zaten hakikati senin veya benim aldigim gibi yani yaratici olarak almazlar yani soruna cevap olarakta hakikatin kendisi kişiden kişiye ve inançtan inanca deyişir kessin olarak bir cevabi yoktur bence
Yıllar öncesinde kuranda bahsi geçmiş fakat yıllar sonra bilim adamlarının, Newton un buluşlarıyla da Kur'an'a inanmayan insanlar tarafından kanitlanmaya çalışılmış oysa ki asırlar öncesinde Kuran'da bu konu hakkında değinilmişti.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Evren sonsuzdur, ilim öğrenmek de sonsuz. İlim öğrenmek seni evren hakkında bilgi edinmeni sağlarken hakikate de yaklaştırmaz mı?
En İyi Cevaplar