Kitap okumaya nasıl başladınız? İlk hangi kitabı okudunuz?

Profesyonel iş hayatına atınca kendimi, gün içerisinde bazı anlarımı değerlendirmek geldi aklıma. Mesela Kitap okumak. İşe giderken 1 saat gelirken 1 saat toplu taşıma kullanmak zorunda kalıyordum. İlk başta müzik dinleyerek ve etrafı keserek geçirdiğim bu zamanı boşa harcadığımı düşündüm.

Etrafta instagramdan stalk yapan ergenler, Facebooktan Türkmen kızlara yürüyen evli amcalar, candy crush oynayan 35 yaş civarı hanımlar ve Fortçu sapıklar vardı. Bunlar beni bozar bu çocuk kaçar dedim. Bir gün evde gözüme Orhan Kemal'in (Ölümsüz eseri falann 😁😁😁) Bereketli Topraklar Üzerinde kitabı çarptı. Acaba ne anlatıyor deyip bir kaç sayfa okudum hemen gözüme SİVAS çarptı. Aha dedim benim hemşeriler.. Adana'da Üniversite okuyunca kitaba karşı biraz daha sempati duyar oldum. O sıralar manuş baba, can bonomo falan dinliyorum. Patladı gitti...

Orhan Kemal bitince bulduğum ilk kitaba sarıldım. Maxim Gorki'nin Soytarı kitabı. Bu yazarların sol cenaha yakın olduğu benim solcu olup olmadığım sorulunca irkildim. Ben sadece kitap okumak istemiştim ama insalar kitabın arkasında yatan kimliklere bakar olmuş artık.

Daha sonra #bilimkurgu edebiyatına yöneldim.

Kitabın öncesinde ise zaten sürekli takip ettiğim dergiler vardı. Popular science - bilim ve teknik dergileri.

İş yerinde #PopularScience dergisini hem okuyor hem iş arkadaşlarıma okutuyordum.

Devam edecek...

Senşn hikayen nedir?
Kitap okumaya nasıl başladınız? İlk hangi kitabı okudunuz?