1-Belki de klasik sanata tepki olarak böyle bir şey yapmıştır. 2-Belki bu hayatın anlamını çözememiştir kendi içinde, ya da tam tersi çözmüştür ve o olguyu görmüştür. 3- Ketçap veya benzeri bir madde ile ilgili travma yaşamış olabilir. 4- Birine inat olsun diye almış olabilir. 5- İnsanlar onun sanattan anladığını sansın diye almış olabilir. 6- Yaptığı işi (mesleği) üzerinde ilgili çekmek için almış olabilir. 7- Çağdaş Sanat'ın değerini arttırmak için almış olabilir. ... Bir sanatçı adayı olarak sanat eserinin barındırdığı anlamın (var ise tabiki) daha net olmasını isterim. Bence tamamen duygu yüklü bir tablo ve dikkatinizi çekerim Ketçap '' yenilebilir '' ve '' kana çok benziyor ''. Tablo içindeki negatif pozitif alan dengesi de karmaşık görünen ketçap izlerinin aslında ahenkli ve düzenli olduğunu gösteriyor. Bence günümüz dünyasının duygularını yansıtan çağdaş sanata uygun bir eser olmuş.
Bilmiyorum sanatçıyı da tanımak gerekiyor, görüşünü bilmek. Belki de kandan, vahşetten çok daha fazlasını anlatmak istemiştir. Belki hayatın içindeki kaos belki sadece sanatın sınırlarının olmayışı böyle uzar gider.
Sanat olarak değil de alan kişinin prestij amaçlı aldığını düşünüyorum. Şöyle ki müze ve ressam üzerinden reklam yapmak bunun karşılığı bu adam içim belki de 500 milyon dolar değerinde bir reklam bir pr çalışması o yüzden 46 milyon dolarcık ile bu işi halletmiş bak biz bile konuşuyoruz.
Ne gördüğünü bilmem de ne görmediğini söyleyeyim : O ketçabın rengi hergün katledilen masum çocukların akan kanının rengine ne kadar da benziyor! Suya muhtaç insanların çalınan petrollerinin rengi kadar zifiridir sanatı ticarete d kalplerinin ve iç dünyalarının rengi!
Sanat gözden göze degişir ben öyle şu para eder etmez diyemem birinin çöpü digerinin trilyonlarından kıymetli olabilir kimin için neyin kıymetli olup olmadıgına ancak kişinin iç görüleri ruhu karar werebilir o yüzden sanat uzmanı olmamıza gerek yoktur arkadaslar
Blood “kan” olayına çağrışımlar yapıyor gibi. Kırmızı renginden dolayı ferahlık dinginlik veren bir olay olmadığını söyleyebilirim. Tutku ihtiras olaylarınada çağrışım yapıyor gibi oturup film izler gibi izlemek gerek. Hayal dünyası önemli
Birleşme noktaları ve spiral döngü de bana bütün kaosun birbiri ile bağlantılı olduğu ve sonsuza kadar devam edeceği izlenimini verdi. (Oha lan ne sanatsal bir insan evladıymışım😀 )
En İyi Cevaplar