Güzel ülkemin yetiştirdiği en nadide insanlardan biri kendisi😍Herseyiyle olay adam İlber Ortaylı hakkında neler düsünüyorsunuz? Lütfen sevgi ve saygı çercevesinde yorumlarınızı bekliyorum😊
İlber Ortaylı bir Türk tarihçi lakin fazla şişirildiğini düşünüyorum. Geçmişten günümüze çok daha iyi tarihçiler olmuştur hatta tarihi başlatanlar, bizzat İlber Ortaylı'nın o kişilerden öğrendiği şahıslar...
Mesela rahmetli Prof. Dr. Halil İnalcık. Osmanlı yönünde araştırmaları vardır. Günümüzde hâlâ yaşayan ve Osmanlı yönünde araştırmaları olan, kitaplarında verdiği bilgileri kaynağa dayandıran Prof. Dr. Feridun Emecen de oldukça bilgilidir.
Selçuklu tarihni başlatan ve bu yönde detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Osman Turan'dan eski Türkleri anlatan Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu'na kadar.
Günümüzde de çok bilgili tarihçiler vardır lakin onlar, İlber Ortaylı gibi sık sık televizyona çıkmadıkları için tanınmıyorlar. Falancı üniversitelerdeki bazı tarihçilerin bilgileri de o kadar fazla ki, adamları 30 dakika dinle kendini aydın bir kimse olarak görmeye başlarsın.
İlber Ortaylı da bunlar arasındadır lakin en iyi tarihçi değildir.
Ülkenin yetiştirdiği en önemli tarihçilerden birisi. Kendisinden çok şey öğrendim ve kitaplarından. Bütün tarih programlarını da severek izlemişimdir. Bazı konularda kendisini eleştiriyorum ve onla aynı fikirleri paylaşmıyorum. Kibir ve egosu var doğrudur ama hoşgörülebilir olduğunu düşünüyorum. Celal Şengör gibi çapsız bir adamla arkadaş olması ve onla program yapması bana göre yanlış.
En İyi Cevaplar