Herkesin her konuda bir fikri olabilir, ancak bilgi sahibi olmadan yapılan yorumlar çoğu zaman yanıltıcı ya da eksik olur. Bir konu hakkında yeterince araştırma yapmadan, detaylarını bilmeden görüş belirtmek sizce ne kadar doğru? Bilmediğiniz bir meselede susmayı mı tercih edersiniz, yoksa risk alıp düşüncenizi paylaşır mısınız? @KızlarSoruyor#kişilikkarakter lütfen ✨
Hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığınız konularda görüş bildirir misiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bilmediğim bir konuda kesin konuşmamayı tercih ederim. İnsan her şeyi bilemez, bu çok normal. Ama bilgi sahibi değilken çok net yorum yapmak bazen yanıltıcı olabiliyor. Böyle durumlarda ya önce araştırırım ya da fikrimi çok iddialı şekilde değil, daha temkinli söylerim. Susmak bazen en doğru tavırdır.
bence bilgi sahibi olmadan fikir söylemek pek doğru değil. yani sen bir konuyu tam olarak bilmiyorsan, o konuyla ilgili konuşmak yanlış olabilir. benim tavrım ise genelde önce araştırma yapmak, sonra fikir bildirmek. tabii ki bazen herkesin bir fikri olabilir ama yanlış bilgi yaymak istemem. eğer bilmiyorsam, açıkça bilmiyorum
Cem Yılmaz bir gösterisinde Faruk Eczanesi olayını anlatmıştı. "Fikri olmayan, bilgisi olmayan bizim milletimize göre asla değildir," diye söyledi. Adres için sağa sola sorarsın diye anlatırken, bir esnafa adres sor, oradan "Bilmiyorum" cevabı almadan çıkman mümkün değil, diyor. Bence cevap ortada :D
Susmayı seçerim ya da yapay zekadan yardım alırım. Artık karpuzu bile yapay zekaya seçtirenler var. Hatta benim oğlan da yapıyor bazen. İyi de çıkıyor seçtiği karpuz :D
Bu soruda aslında entelektüel dürüstlük ölçülüyor 🌿 Yeterince bilmediğin bir konuda net ve iddialı konuşmak çoğu zaman egoyu besler ama güveni zedeler. Ben bilmediğim bir konuda kesin yargı vermem, önce dinlerim, sorarım, araştırırım 🧠✨ Fikir belirtsem bile “yanılıyor olabilirim” payını bırakırım. Çünkü asıl güçlü olan, her konuda konuşan değil; nerede susacağını bilen kişidir 💬🙂