Yani fenomen deniyor tamam saygilar ama filmlerinde "eşoleşşek", "vurmasana lan, bak fena olacak", "eveeeeet" disinda bir espri goremiyorum, filmleri ekip ve senaryo olarak guzel oldugu icin basarili olmis olabilir mi?
Bence o çeşitli rollerden ziyade tek bir tiplemeyle tanındı. Mesele halkın bu tiplemeyi çok sevmesi ve Kemal sunal ın da bu tiplemeyi çok iyi oluşturmuş olması. Dolayısıyla kalitesi tartışmasız; ama bir şeyler günden güne bize yetersiz geliyor. Bu da hep daha iyisini arama çabamızdan kaynaklanan doğal bir şey. Ve eski filmlerin kalitesiyle şimdileri karşılaştırmak çok da akla uygun değil gibi
Kemal Sunal deyince aklımıza ilk ne geliyor? tabiri caizse bütün filmlerinde "salak" olan bir adam... Normalde öyle mi peki? Alakası bile yok. Bu da demektir ki rolünü o kadar iyi oynamış ki hem gülmüşüz, hem aklımıza yer etmiş bizim...
Kemal Sunal denince aklıma saflık, temiz kalplilik, vicdanlı, halk'ın yaşam standartlarını ve zorluklarını ekrana yansıtan, ve şimdiki filmler veya diziler gibi hayatları sahte göstermemesi geliyor.
Çoğu yapımında dikkat ederseniz, insanlara ve Türk milletine verilen ince bir mesaj olur genellikle. Anlayabilene...
aynı senaryo ile başka aktör bu kadar başarılı olamaz sinema tarihinde ve yeşil çamda çok az aktör yakışıklı olmayıp baş rol oynayıp bu kadar başarı kazanmış ve bu kadar çok film çevirmiştir. birkaç repliğe takılmama lazım sadri alışığın ne demiş james bond diye başlaya uydurma atasözleride komik değil ama oda sadri.
Kemal Sunal çok doğal bir sanatçıydı. O yüzden komik bulunuyor. Komik olmakta ince bir çizgi vardır. Şimdilerde yapılan küfürlü filmlerle, komik olduğunu zanneden aktörler, onlara "çok komik değil mi ya" diyen seyirciler var. Komedi de aslolan yüzde - farketmeden - tebessüm bırakabilmesidir.
Sen ince esprileri anlayamıyorsun sanırım, arti olarak elbette filmlerde ekip ve senaryoda büyük rol oynar. Sinema sektörü tek oyuncudan değil, ekip çalışması ile ıyi bir yere gelebilir zaten.
Katıla katıla güldüğümüz 21. yy. filmlerini en fazla 2, bilemedin 3 defa izleyip eski Kemal Sunal oyunculuklarının etkisinden 20. izleyişte de çıkamamak; araştırılması gereken bir konu.
Ondan sonraki jenerasyon oyunculardan, Kemal Sunal'ın filmlerini birebir taklit eden filmlerde oynayan bir adam var ve onun adını kimse bilmiyor... Bence cevap olarak o filmleri izle ve gör
Ekip ve senaryonun da etkisi vardır tabii ama oynadığı rol kolay değil ve bunu hakkıyla yaparak bu güne kadar çoğunluğu güldürmeyi başarmiş biri. Komik buluyorum
Adam yaptığı işi en iyi şekilde yapan bir aktördü zamanında. Komik rollerde olması insanları güldürmeyi sevdiğinden diye okumuştum bir yerde, gülmeyi aksine çok da sevmezmiş. Bu bile onu farklı yapan şeydir benim için. Nur içinde yatsın.
En İyi Cevaplar