Sinema sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler son yıllarda artarak devam ederken, hükümet kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gelişmesi ve tüm Türkiye’de yaygınlaşması için bu yıl yeni adımlar atacak
Yenilikleri hayata geçirmek için Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları ile işbirliği yapacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema salonu olmayan kentlere yazlık sinema kuracak. Ayrıca sahne sanatının gelişimi için Türkçe telif eserlerin zenginleşmesini sağlamak üzere ‘Türkçe Telif Eser Destek Projesi’ hayata geçirilecek. Bakanlık, bünyesindeki kültür merkezlerinin yerel yönetimlerle üniversitelere tahsisini sağlayacak.(Kaynak:Akşam gazetesi) Özellikle 'yanlış bilmiyorsam' 1980'li yıllara damgasını vurmuş o dönemin toplumları için vazgeçilmez bir zevkti açık hava da sinema keyfi. Burda çoğu kişinin ben de dahil 'Ahh ah nerde o eski yazlık sinemalar ' diyecek kadar bir geçmişimiz yok soruda ki o söylemle biraz ironi yapmak istedim 😊 Aslında sinema olan yerlere bu yazlık sinema alanları kurulması yerinde bir karar olur bence. Peki yazlık sinema keyfi deneyiminiz oldu mu hiç?
Salon olmayan yerlere yazlık sinema kurulacak! "Ahh ah nerede o eski yazlık sinemalar" diyenlerden misiniz?
İyi hoşta o sandalyeler olmasın 🙈 Alacakaranlık filmini çok yüksek bir binanın teras katında tüm İzmir Körfezi ayağımın altındayken izlemiştim. MÜthişti. Yol boyunca da Madonna'dan La is Bonita'yi dinlemiştik. Gereksiz bilgilerle dolu yorumuma son veriyorum :))
Sinema salonu olmayan sehir mi kaldi ki? Her ilde avm var, avm olan yerde de sinema salonu cep salon da olsa oluyor. Ben yazlikta gitmiştim acik sinemaya, nostalji guzel ama eski ahsap sandalyelerde en cok 15 dakika oturabiliyorsunuz😅
En İyi Cevaplar