Bunlarla ilgili birçok bilgi var. Ama şöyle kısaca anlatacak olursam; bu canlılar ilk önce Sümer kaynaklarında yer almışlar. Tabletlerdeki tasvire göre bu canlılar yarı insan yarı hayvan konumundalar. Sümer halkı ise, onları Tanrı olarak görmüşler. Her inanışta olduğu gibi, yaratıcıya bir şeyler sunma girişimine girmişler ve altın ile yemek sunmuşlar.
Tabletlerde yarı insan yarı hayvan özelliği taşıyan bu canlılar, ayrıca günümüzde astronot kıyafetiyle de simgeleşmişler. Arkeolik çalışmalara göre Sümer halkının yaşadığı topraklarda altın madenin olması gerekirken, olması gerekenden çok az sayıda altına rastlanmış. Arkeologlar bunu, Tanrıya sunulan altınlarla bağdaştırıyor. Arkeologlardaki yaygın inanışa göre bu canlılar, aslında günümüzde betimlediğimiz uzaylılar.
Dayanak olaraksa, Sümerlerin hiyerogliflerinde anlatılan doğa üstü olaylar. Ayrıca arkeologlar, altının yararlarının arasında iyileştirme gücünü de sayıyor. Hem insan vücudu olsun, hem ozon tabakası olsun altının bir sürü faydası var.
Aynı olayın kilometrelerce uzak Maya halkının hiyerogliflerinde de aşağı yukarı aynı olması da dayanaklarının arasında. Sümer halkının dönemindeki en çağdaş uygarlık olduğunu hepimiz biliyoruz. Yine bir hiyeroglifte Güneş sistemine yer veren Sümerler'in fazladan bir gezegene daha yer verildiği görülmüş. Arkeoglara göre, fazladan eklenen bu gezegen Anunnakilere ait. Yine arkeologlar arasındaki yaygın görüşe göre, Dünya'ya indikleri her vakitte yaşayan insanlara yeni bilgiler verip, uygarlıkları çağın çok daha ilerisine götüren bu canlılar için ne düşünüyorsunuz? Güya kısa yazacaktım, ama inanın ki bu gerçekten kısa. Daha çok bilgi var. Siz bu düşüncelere inanıyor musunuz?
Gökten inenler diye de adlandırılan Anunnaki ırkının varlığına inanıyor musunuz?
Bu düşüncelere inanasım gelmiyor. Çünkü yalandan tarihî belge ve kazı ortaya atıp milleti kandırmak onlar için çocuk oyuncağı.
Ona bakacak olursan Mısır piramitlerinin üzerlerinde de ufo'ya benzer çizimler var. Hatta elektrik devre sistemi bile var. Bunlara göre, Antik Mısır elektriği milattan önce 2 binlerde çoktan bulmuştu. Yine bu piramitlerin yapılışında uzaylıların yardım aldığını düşünenler var ama bilim buna çoktan açıklama getirdi bile. Bu Bence'mde bunları anlattım: Mısır Piramitlerinin Yapılış Şekillerine Göre Öne Sürülen Teoriler ↗
Ben uzaylıların varlığını tıpku kurtadam ve vampir gibi efsanelere dayandırıyorum. Vlad'ın kan içmesinden etkilenen Bram Stoker eser yazıyor ve tüm dünyaya vampirlik efsaneleri yayılıyor, filmler çekiliyor. Bazıları onun bile gerçek olabileceğini düşünüyor. Bir sivri zekâ da ''Bu Dünya dışındaki yerlerde başka canlıların olmadığı ne malum?'' sorusunu sorup bir uzaylı spesifiği ortaya atmıştır. Çizimleri de hep aynıdır dikkat ederseniz. Tıpkı her vampirin uzun dişli olması gibi. Temelinde hepsi efsaneye dayandırılır.
Uzaylıların varlığı tıpkı vampir, kurtadam ve denizkızı gibi efsanelere dayandıryorum. Kesin olarak ''yok'' demiyorum ama şimdilik ''var'' da demiyorum.
Annunnakiler söylendiğinin aksine uygarlıkları ileri götürmek için gelen bir ırk değil, istilacı bir ırktır. Yakın zamanda istila için tekrar geri dönecekler. Bu konuda sağlam kaynaklardan bilgilerim ve deneyimlerim var. Burda anlatmayacağım çünkü kimse inanmaz. Sadece bu ırkın şeytana biat etmiş bir ırk olduğunu bilin yeter. Haa ilk geldiklerinde onları kim durdurdu diye sorarsan; Bkz Göktürkler. Bu mesele çok derin saygılar
Antik Mısırlılar ve Sümerler in döneminde mitolojik hikâyelerin ve hayal ürünü varlıklara inancın ne boyutlarda olduğunu bilmeyen insanların hezeyanıdır bu tür şeyler, ama sen yanlış yerden dem vuruyorsun, şimdi, anunnakiler değil, Nuh'un oğluyla cep telefonuyla konuşması revaçta.
İyi güzel hoş diyorsunda. Gezegenleri çizmelerini hadi salla sayma onu o zaman da güneş sisteminin varlığını nasıl biliyorlar? Diğer çizimler astronot gibi giyinmiş insanlar falan... Bu kadar basit mi görmezden gelmek?
@BabaVoss Hepsi komplo teorisi bu konuyu hiçbir sümerolog kabul etmiyor. Safsatayi ortaya atanlar, antik dönemlerle alakası olmayan kişiler. Sadece buda değil birçok konuda bu komplo teorileri yazılıp çiziliyor. Uzerinden bir yıl geçmiş soruyu nasıl buldun.
Bu konulara biraz meraklıyım. Geçen günlerden birinde araştırmaya başlamıştım. Denk geldi google da burasıda. Söylediklerin doğru evet ama zaten sümereloglar falan desteklese böyle tartışmalar olmaz direk gerçek kabul edilirdi. Açıkçası teori bütünüyle gerçekliği barındırmıyor olsada içinde çok çarpıcı detaylar gerçekliği barındırıyor. Sümerologlar bunlara 'inanç veya böyle yazılmış ne anlama geldiğini bilmiyoruz diyor' ama bu yeterli ve doğru değil benim için. Yani adamlar binlerce yıl önce yaptıkları mühürlere Nükleer bomba ve patlamasını çizmişlerken o sümerologlar çok da aydınlatmıyor bizi. İlk Tanrı'ların denizden çıktığını yazıyorken bunu neden inanç olarak yansıtıyorlar ki? Bugün hangi devletin başkanı inancını anasayfaya yazdırıyor? Gerçek olmadığını neye dayanarak inkar ediyorlar? Nerede delilleri? Psikolojik değişim için çok da uzun bir zaman dilimi yok arada. Sadece bir kaç bin yıl... Bak araplardan kırbaç cezası yeni kalktı... Sümerologlar da dürüst değil komple teorisyenleri de ikisinin de canı cehenneme.
@BabaVoss Ben mistik olaylara fazla inanmıyorum ne tarihte nede bugün belkide bu yüzden ama nükleer patlamalar veya diğer günümüzde insan eliyle yapılan çoğu şey önceden yoktu demekte yanlış, milyonlarca yildir nükleer patlama, elektrik ve manyetizma gibi şeyler evrende vardı. O insanlar kimbilir nelere tanık olduda onları çizdi tam bilemeyiz, tanrınin denizlerden çıkması konusu ise genelde insanlar kendilerinden daha güçlü olduğu şeylere tapinmis tarih boyunca tsunami görüp dniz tanrısı der, yıldırım görür gökyüzü tanrısı der vs daha 20-25 bin falan tapinilmis tanrı olduğu söyleniyor. Bende fazla inanmıyorum kimseye ama sonuçta ben bir ömür vermedim bu işlere ve hiçbir arkeolojik kazıya katılmadım. Bir noktada birilerinin araştırmasına eğer mantıklı geliyorsa katılmak zorundayız ama bu tek kisi olmazsa daha iyi olur farklı yerlerden araştırmak lazım, gündem olmak için dünyanın düz olduğunu ciddi ciddi iddia edenler var konuşursan çıkıp baktinmi uzaydan diyor ama çıkıp bakmaya gerek yok bunun için en basit ay tutulmasında net olarak dünyanın yuvarlak gölgesi ayın üzerine düşer. Sonuc olarak bu işlerin içinde olmasakta araştırmak bile çok iyi
Yürüttüğün mantık çok doğru. Üzerine destekten başka bir şey ekleyemem. Tutulmada cidden gölge düşüyor mu ayın yüzeyine? Eğer düşüyorsa durum vahim. :D
Back to future filminden arabayla kaçan kankalar değillerse gökten izinsiz bir şekilde gettilerse allah çok kızardı hem tanrı olmuşlar hem altınları götürmüşler. :@
Ekşide de gördüm bir kaç ay önce başlığı inandığım tek şey patates.
Bu soru gibi degil bence gibi olmus emegine saglik bence şeklindede yazabilirdin... emegine saglik.. ben bu tür şeylerin hayal ürünüde olabilcegine inaniyorum...
Bilgiler için teşekkür ederim. Okuduğum bir kitaba göre Sümerlilere ait bu bilgiler Azteklerin atalarından kalmış. Tula ise onların başkenti imiş. Bana daha önceden yaşamış başka bir uygarlıktan faydalanmaları daha olabilir geliyor.
Uzaylılara gelince ise elbette bir yerlerde başka canlılar da vardır. Bizden önce burada neler olmuş bilemeyiz. Kitapta o insanların nereden geldikleri veya nereye gittikleri bilinmiyor, sadece yaptıkları heykeller duruyor yazıyor. Belki o ataları uzaylılardır bilemeyiz ancak neden hala gelmiyorlar diye düşünmeden edemedim :)
Bilgi birikimi olduğuna emin miyiz köle kadın öldürmekle özgür bir kadın öldürmek arasında bedel farkı var bakın ceza bile değil bedel. Ne bilgisi kör cahil hepsi.