Eski türk geleneklerini sürdürüp Gök Tengri'ye inanan
Ben Türkçüyüm!
Saçmalık
İslam tek gerçek dindir!
Dinler korkaklar içindir!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gök tengri zaten cevrilmis hali tanri oluyor yani yaradan arapcaya cevrilmis hali Allah oluyor yani ayni managaya geliyor
Ama inanis olarak
Tentricilikte kutsal kitap yok
Ne demek istiyorsun
Tamam iste
Yani kuranın insan urunu olduguna inanan ama tanriya inanan turkler genelde gokturkcu oluyor
Bilmiyorum ama bence yoktur öyle şeyler. D diyorum
Olmadi :D
Neden olmadi? Sende bilmiyorsun zaten evrenin nasil olustugunu bilmedigin icin inaniyorsun. Ve insanlik hicbir zaman bilemeyecek tanrinij olup olmadigini.
Su cok bilmis laflariniz.. :/ Allah'a inanmayan evrenin Allah tarafindan yaratildigina da inanmaz..
Ama allahin hep olduguna ve dogmamis olduguna inanan sen evrenin hep olduguna ve yaratilmadigina inanmazsin
Kendi kendine mi olustu yani dunya? :)
Dunya nin nadil olustugu sorun degil asil sorun evrenin nasil olustugu ya da var oldugu
Dunya evrenin bir parcasidir. Cuz, kulun bir parcasidir. Hele bir anlat bakalim nasil olusmus :) hani kendi kendine olusmus ya
Demek istedigim tanri dogmamistir hep vardir diyosun ama evrenin hep olmasi mantiksiz geliyor
Niye Allah dunyada mi yasiyor?
Allah mekandan munezzehtir.
Gezegenlerin olusumu icin ust duzey bir astronomi bilgisi gerekir. Ben anlatsam bile sen anlamazsin. Ama dunyanin olusumuna dair bir cok teori var
Demek istedigimi anlamiyorsunuz
Evren nasil yokluktan olustu sorusuna tanri diyerek cevap veriyorsunuz ama tanri nasil olustu sorusuna cevap veremiyorsunuz.
Yani evren hep var olabilir yaratilmamid olabilir
Tanri yaratilmamis olabiliyorsa evren neden olmasin?
Iste bekledigim cumle :D " Ben anlatsam da sen anlamazsin." 😂
O nasil bir kor tesaduf ki, Oksijen oranini 21 yapip kibrit caktigimizda dunyayi gezegenin disina firlatmiyor?
O nasil bir tesaduf ki bilime gore 4 bucuk milyar yildir var olan dunyanin 21derece 23 dakikalik acisi hic degismeyip bize 4 mevzsimi yasatyor?
O nasil bir kor tesaduf ki atmosfer disinda oksine olmamasin ragmen gunesi 5 milyar yildir yakiyor?
O nasil bir tesaduftur ki bir gunu 24 saat ve 1 yili 365 gun yapiyor? Bunlarin hepsi kendi kendine mi oldu? :) Sen hic 1 gunun 40 saat oldgunu duydun mu?
Iste senin o sordugun sorunun cevabini anlamiyor olmanin sebebi Allah'in sonsuz kudretini idrak edemiyor olmandan kaynaklaniyor. O ezel ve ebedin sahibidir. Zaman kavrami insanlar icin var. O zamandan da munezzehtir.
Duzensizlikten duzen olusabilir. Pi sayisi mesela. 1,3,5,7,9 gibi duzenli sayi dizileri tesadüfen icinde bulunabilir. Ve bu sayi duzensizdir.
Ve soruma cevap ver tanri yaratilmamis olabiliyorsa neden evren yaratilmamis olamasin?
hic incir agacinin kucuk koklerinin duvarlari delip ciktigini gordun mu? :) O incecik naif ipliksi kokler nasil oluyor da bu koca duvari, tasi betonu delip gecebiliyor diye dusunmedin mi? bir kuru kiraz tohumunu topraga attiginda dibine seker mi dokuyorsun, boya mi dokuyorsun ki tohumu kupkuru tatsiz bir seyken yapraklari yesil, cicegi beyaz, govdesi kahverengi ve meyvesi kirmizi olan taptapli bir urun cikiyor ortaya? Bunlar kor tesadufun eseri mi? yoksa topragin altinda o tohumu isleyen bir fabrika mi var? Yokksa gogu direksiz tepemizde tutan Allah istedigi icin mi oluyor? :)
Dedigim gibi pi sayisi ornegine bak
deminki yazdigimda soyledim. Milyonlarca mucize var dunyada. Bunlar kendi kendine olusamaz. Kim donderiyor dunyayi? Kim yakiyor gunesi? Nasil oluyor da hic durmak bilmiyorlar?
Incir agacinin kucuk kokleri duvarlari delip ciksaydi bu normal gelirdi. Ve busefer de bu nasil mumkun olur allahin isidir derdik
pi sayisi rasyonel bile degil :) birisi pi demis. sonu yok demis. Bu ne sacma bir sey. Allah'in var olduguna inanmiyorsun da pi sayisinin olduguna mi inaniyorsun?
Gunesin icindeki radyoaktif maddeler sayesinde. Ve bunlar sonsuz degil. Gunesinde omru var. Sadece insan yasami evrenin yasiyla cok kucuk oldugu icin anlayamiyorsun. Aslinda gunesin omru evren icin cok kisa
Sen inanmamak uzerine bir hayat kurmussun :) Ve tesadufi seyler arasinda kaybolacaksin. Sorularina cevap bile bulamayacaksin.
Pi sayisi duzensiz rakamlardan olusur
Ve icine duzenli rakamlari koyan pi sayisini bulan kisi degildir
Zaten bu ornegi vermemin nedeni rasyonel olmamasi
Nerden anladin radyoaktif maddelerle yandigini? :D Kim gidebildi de bunu soyleyebildi? Ve oksijensiz ortamda?
Sende inanmak uzerine bir hayat kurmussun ve saygi duymalisin inanmayanlara
Sen gordunmu allahi da inaniyon?
Ben bilime inanmayi sectim sen dine. Ikiside kesin degil
Big bang teorisine bile inanmayi reddederken kuran a mi inanacagim
Bu sordugum sorulari sen bir dusun :) Hayirli gunler
Nuukler yanmalar icin oksijen gerekmez ki gunes plazmadir
Sende benimkileri dusun. Evrenin kendisi ya tanriysa diye
Tamam belki tanri olabilir ama kurani tanrinin indirdigini %100 bilemeyiz.
Matrixteki gibi bir simulasyondada olabiliriz ve bizi belki onlar yonetiyo olabilir ve bize sahte tanri blvermiste olabilirler
ya da seytan indirmistit belki kurani
O zaman da Hz Muhammed Mustafa SAV'in hayatina bakarsin. Inanmak istemedikten sonra sana gunesi gostersem yok dersin. Bu boyledir yani
Belkide muhammed halisunasuon goruyodur ve hz haticenin ticaretteki unu sayesinde yaymayi basarmistir
Ama okadar eski birseyden de emin olamayiz %99 emin olsak bile yinede yanilma payi var
Bu senin soylediklerini Cahiliye Devrinde Yahudiler de sordu gercekten. Inan demiyrm. Inandiklarinla yargilamiyorum. Herkes inancinin ve yasantisinin cezasini ya da mukafatini elbet gorecek. O zaman buyu yapiyor demislerdi. Kalpleri muhurlenmisti. Kimi helak oldu kimi cenneti yasayacak
Peki sen neden hic yanilma ihtimali yok diyorsun ve koru korune baglaniyorsun. %1 ihtimal olduguna neden inanmiyorsun. Her sey mumkun sonucta
Yargılamiyorsan neden bu olmadi diye mesaj attin ilk mesajinda
Var olan Allah sence neden yanilgiya mahal versin? Once bunu sormalisin
Ben seni inandirmaya calismiyorum benimde inanmamak icin kendi sebeplerim var diyorum
Eger o kitap yalansa allahta yoktur. Ama evrenin yaraticisi olabilir
Ve yoksa yanilgiya Mahal verebilir
Bu yargilamak degil tabiki. Simdi Islamiyette bildiklerinden mesulsun. Birilerine anlatip onu bulundugu durumdan kurtulmasina vesile olmalisin. Eger boyle olmasaydi Islamiyet tum dunyaya yayilmazdi
Turkler sayesinde yayildi
Ozaman senin dusuncene gore bende mi herkese kendi inancimi anlatmaliyim
Ne Turkleri ya :/ Turklerin Islamiyet'i kabul tarihine bak. Sahabeler hicret ettiler. Allah'i ve Islam'i anlatmak icin yerlerini yurtlarini terk ettiler. Bak senden coook daha zor sorular soran insanlar var. Ve Dr Zakir Naik bunlarin hepsine cevap veriyor. O adamin bilgisi benden kat kat kat fazla. Istersen onun videolarini izle. Vallahi niyetim yardimci olmak
Islamiyet bunu gerektirir. Ama dusundugunu ifade et tabiki. Bazen bilgilendirirsin bazen bilgilenirsin
Onlar onceden ayarlaniyor
Ve turkler sayesinde yayildi
O insanlarin sorduklari hic te zor degil bir kere. Youtubeyi ac kirmizi hap 1 izle o ufacik video bile daha iyi sorular soruyor
Talas Savasindan sonra Turkler de yayilmasina vesile oldu dersen anlarim. Cunku Turkler'in Talas Savasina kadar Araplarla ilgisi bile yok.
Niyetim yardimci olmak. Izlemek istersen izlersin. Yok izlemem diyorsan daha ne yapabilirim ki? :)
Osmanli doneminde iskan politikasi sayesinde balkanlarda birazcik artti musluman sayisi. Ve osmanlidan oncede baska adlarla bu tarz seyler yapiliyordu
Zaten talas savasindan sonra diyorum
Maide*33 suresi hakkinda ne dusunuyorsun?
Benim ne dusundugumun senin icin bir onemi yok. Kur-an'i Turkcesiyle okuyark anlayamazsin. Tefsir okumalisin. Ve ilimli olmadikca bunlar sana canilik gibi gelir :) Kur'an nasil indiyse oylece yazildi. Bozulma yok. okudugun dogru yani
Dedigim gibi anlamak istyrsan tefsir okumalisin.
Bana yardimci olur musun orda ne demek istiyor
Sen nasil anliyorsun
Iste bekledigim cumle anlayamazsin. Ayni senin de bana dedigin gibi
Yahudilerde oldugu gibi. Allah'i ve peygamberini inkar edip, onlarla surekli savasan, Islam'in olmadigini soyleyip, Kur-an'i inkar edenlere verilmesi gereken cezadan bahsediliyor. Islamiyet zuhur ettiginde Yahudiler inanmamislardi, inkar etmislerdi, Muslumanlara zulmetmislerdi. Inanmak icin mucize istediklerinde kendilerine o mucizeler gosterildigi halde dalga gecip buyudur demislerdi. Ustunlugun takvada degil kendi irklarinda oldugunu dusunmuslerdi. Bu sebeple ayet olarak yer almis olabilir. Allah en iyi bilendir.
Keske o donemde yasasaydim. Mucize gosterilince inanirdim. Adil degil. Neyse bence yinede agir bir ceza. Ama konu disi. Allahin varligi yokluguyla alakali degil. Kapandin artik konu cok uzadi 70 yorum ne :D
Kapansin*
Ben de keske o zaman yasasaydim diyorum ama peygamber efendimiz ne diyor? Beni gormedigi halde iman etmis kardeslerimi gormeyi cok isterim. Dusunsen bir peygamberin ovgusuyle muserref olmak.. 😊😊 peki bakalim oyle olsun
İl diyende Kök Tengri
Baş varanda Kök Tengri
Göz görende Kök Tengri
Us tapanda Kök Tengri !
Dinler yönetim içindir
En yakin D sikki oluyor o zaman
sanırım öyle
Tengricilik bir din değil inanıştır.
Cevap
8Cevap
Evet bir arkadaşım inanıyor hatta abbasilerin türklere zorla islamı kabul ettirdiğini iddia ediyor.
Ama sen onu dislamiyorsun demi
Ama cennette onunla gorusemiceksin :(
Yani ateist biri de cennete girebilir
Ama goktengriciler namaz kilmaz
Ve ufak farklar var yinede. Mesela gunah toplumun sayilir bireyin degil. Mesela kultiginin yazmis oldugu yazitta kendi adina ozur diliyor halkindan. Bide goktanricilikta paganizmeki agac ruhlari t at zi seyler oldugunu soyleyen tarihciler de var. Bilemeyiz tam olarak
Daha dogrusu bilge kagan yazdirdi o yaziti ama kültiginin laflari
evet Gök Tanrı inanındanım orta Asyalı Tengrici Türk boyu olan Altay-Kıpçak kökenli Tuva Türkleriyiz ailemde Tengrici sormak istediğin soru varsa sor.
Mesaj at konusalim
Müslüman olup da gök tengrim diye konuşabilirsin ibadetlerin haricinde. Çok bir sıkıntı yok.
Göğün de yerin de Rabbi birdir Eğer yerde ve gökte ayrı ilahlar olsaydı yerler ve gökler fesada uğrardı
Dinler korkaklar icindir. Yeşil_Elmaツ
islam tek gerçek dindir
diyorum başlatma tengriye
o ne be kuşmu
Ben muslumanim
allah yardimcin
olsun kanki
👍😉
Neden
Merak ettim ne kadar tengrici var diye
iyi yoldasın
da ondan hak yolu
dikenlidir ben iyi biliyorum
benim olduğum tarafta
hepsi şeytan hepsi dinsiz
zülm ederler yaşadım
Kim dinsiz
caniler ve cahiler tengriye
inanır kanki inananlar onlardir
kizim hiç bişey
anlamiyon be gülüm
benim olduğum taraf diyorum
Sende tanri tanimazsin. 100 tanriya inanmiyorsan ateistler 101 tanriya inanmaz. O da Allah'tir. Gercek dini bilemezsin sadece tahmin edebilirsin ve bu yuzden inanc deriz. Kimseye snein düşüncene inanmadigi icin cahil diyemezsin.
Ve canilikle tengriciligin ne alakasi var?
cahil derim çünkü
herşey allahı gösterirken
herşey allahin var olduğunu
gösterirken
halla saçma şeylere inanlar
cahil beyinlidir
Hersey allahi gostermez. Gosterseydi inanc demezdik.
Belki bana gore hersey tanrinin yoklugunu gosteriyor? Din objektifligi engeller.
Bilimsel yontem kullanarak tanriya ulasamassin ve bu yuzden inanctir. Senin cahil dedigin insanlar insanliga cok buyuk yarari dokunan kisilerdir.
Daha tengriyi bilmiyorsun obur dinleri bilmiyorsun kus mu diyorsun gelip burada cahil cahil konusuyorsun
Bircok dinin mucizesi vardir sadece islamin degil
ben herşeyin
ne olduğunu
iyi biliyorum sen
boşver ya banane
sanane bizene
sen konuyu açtım
ben müslümanım
sen inancı bana gosteremesin
herkes dinini yaşiyabilir
umrumda değil
Sana musluman oldugun icin bir sey demedim zaten ben de muslumanim. Sadece diger dinlere mensup kisilere cahil denmesine rahatsiz oldum.
tamam özür
dilerim bu dünya önemli
değil diğer taraf
önemli olduğu için
herkes ne yaparsa
yapsın umrumda değil
dünya var ahiret var😉
onlar inançlarını
yaşayabilirler
kimsenin bişey dediği
yok benden uzak
olsunlarda 😉
bu arada diyosun
ya diğer dinlerin de
mucizesi var 3 hak dinden
yani hiristyan yahudi ve islamdan başka diğer hiç
bir dinin mucizesi yok
Yin yang
Anti madde ve madde ye benzetilebilir yin ve yang
tengrinin kim olduğunu da
iyi biliyorum olmayan
bir tanrı
ya da eski turklerin yerin 7kat dibine girmek deyimi gogun yedi kati oldugunada delil olarak gosterilebilir
Ve bukadar duzenin rastgele olmasi ihtimali cok cok az da olsa vardir. Colde yuruyen iki kisinin cole sonsuz demesi gibi bir sey.
Pi sayisinin icinde duzenli sayi dizileri vardir ve bu da duzensizligin icinde duzenin olabileceginin gostergesidir
kimden
bahsediyon şu an
tengridenmi😂
Yerin yedi kat dibine girmek deyimlerimize girmis bir kelimedir. Orada bahsettim tengriden
hadi canim
kendine iyi bak by by😂😉
Sende by by :D
Galileo durumuna dusmek istemiyorsan bence bir daha dusun derim. Adam hakliydi ama öldürüldü. Sonradan cikti hakli oldugu.
Bu arada kibleye yonelmesende olur dunya yuvarlak ;) kolaylik olur
inanış bakımından İslam ile farkı yok denebilir.
Çok fazla farkı var knk :D
Tengri öldü, Allah var şu an
D şıkkı
Türkçü müslüman im
Hem Türk, hem müslüman olamasın ya TÜRK olup atalarının ruhlarının izinden gidiceksin ya da kendini ümmetğğğğ diye tuturup arabın peşinden gidiceksin tarafımız belli TÜRKÜN yolu. arab kitabı kanser kitlesi gibidir enjekte edersen ya yok olursun ya'da mücadele eder vucüdündan atarsın
c şıkkı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar