Bir toplumun gelişmesinde sinema mı, tiyatro mu etkilidir?
.
.
Sinema
Tiyatro
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kitap etkilidir. Nedenini sorarsanız açıklarım.
Şıklar arasından, tiyatro. Neden?
Çünkü tiyatro her şeyden önce canlıdır. Bi' performanstır yani. Empatidir. Vurgu, konuşma, dijitallikten uzak direkt iletişim. Tiyatro günlük hayattan kesitler verir ve olan ya da olabilen şeyleri sunar. Dolayısıyla eksik kısımları siz tamamlayabilirsiniz. Bazen de hiç eksik kısım kalmaz tabi.
Sinemada efektler, uçanlar, kaçanlar... Sinema her zaman daha itici gelmiştir bana ki en son ne zaman sinemaya gittim hatırlamıyorum bile. Sinema şu açıdan iyi, hayal gücünü direkt olarak yansıtabilirsin. Sınırsızdır...
Ben hayatım boyunca tiyatrodan daha çok şey öğrendim. Sinemayı da hep 3. plana attım.
güzel bir bakış açısı kitabın yeri ayrı tabi ki ikisinide aşar çünkü hayal gücünü aydınlatmada iyidir sinemada başka birinin hayal gücünün yansıması, tiyatro olayı da değin gibi
Kitapta sadece yazı var. Sahneyi sen kuruyorsun ama TV'de ve/veya görsel sanatlarsa birisi senin için zaten kurmuş oluyor o sahneyi. Senin düşünmene gerek bırakmıyor.
Kitabın tüm görseli, senin hayal gücün.
Maalesef biz öyle bir ülke haline geldik ki sinemaya gİtmeyi sadece arka koltukta sevgilimizle baş başa kalabileceğimiz bir mekan olarak görüyor onu bile bir bilet alana bir bilet bedava kampanyasına denk getirmeye çalışıyoruz. Gidilen filmler ise ya aşk filmleri ya da saçma sapan vurdulu kırdılı filmler. Tiyatro hele hepten içler acısı. Tiyatroya gitmediğimiz gibi gidene de "entel lan bu" diye bir takım saçma hitaplarda bulunarak o insanlarında şevkini kırıyoruz. Sizce bu toplum böyle kalkınır mı her kes çalışıp çabalar karşılığında alır baklavaları bizde baklava istiyoruz dediğimizde (cevabın linkte)
https://www.youtube.com/watch?v=1l9DJ_uvKnE:)
iyi açıklamışsın :)
teşekkürler :)
aynen +1
+1
Sinema ve tiyatro konu ağırlıklarına göre bir toplumu geliştirir fakat, bizde aksi oluyor. Bu terste bir işlik var ve nedeni çok açık... Biz.
hayklısın :)
İkiside etkili değildir. Gelişmişliğin meyvesi sanattır, sanatın meyvesi gelişmişlik değil...
Cevap
35Cevap
Tiyatro elbette daha önemli ve temel bir kavram
Tiyatroya belli başlı farkındalıklar ile yaklaşıldığında oyunculuk denen şey büyüyü andıran bir çekiciliğe sahip
Sinema tiyatronun olsa olsa ticari hali olur tabiki onunda kendine özgü cekiclikleri var
Ancak halkı tiyatroya goturmektense sinemayi eve taşımak daha kolay olduğundan sinema halkin gelişmesinde daha etkilidir.
tiyatro daha iyiydir. hem eğiticdir. görsel ve işitsel. sinema da çekimler tekrarlanır tiyatro canlıdır, tekraralanmaz, o yüzde hata oranı az.
Toplum hiç bir zaman bunlarla gelişmez, geliştiği zaman bunlara meyil daha fazla olur. Ayrıca "en iyi yorum"da denildiği gibi değildir sinema, salt eğlence sektörüdür, nadiren mesaj verilir topluma. Entel olmak için yırtınmanın bir alemi yok bence. Tiyatroyu neden kutsallaştırır enteller o da meçhul, bilen varsa açıklasın. Bu arada ikisini de çok severim, fırsat buldukça giderim ama gereksiz yüceltmelere de karşıyım.
ikisinin de topluma verdiği , toplumun algılayışı kadardır. o yüzden asıl önemli olan algıdır. soruna muhalefet yapmak değil amacım yanlış anlama =) 2 si içerisinde sinema daha önemlidir bence.
teşekkürler :) bilinçli insan iki seçenekle de verimli geliştirebilir kendini iş kişiye bağlı :)
aynen önce gelseydin seni seçerdik :)) şansına küs :)
hahha bu da güzel cevap :)))
hahah :) sanada
Tiyatro elbette çok önemli bir yapıtaşı. Lakin Ülkemize bakarsak Tiyatrodan önce sinemaların daha yaygın oluşunu görürüz. Tiyatrodan elde edilemeyen gelişim sinema sayesinde kitlesel olarak dağılım sağlamıştır..
Sinema çünkü 25 senedir tiyatroya hiç gitmedim :D gitmeyi de düşünmüyorum .
söyle ayaklarına götürsün seni :))
Dua ediyorum bir gün beni tiyatroya götürcek sevgilim olmasın diye :D
inş. götürür :))
Seni de inş. Benim gibi aslan ve maço biri bulur :D
Normali tiyatrodur.. Fakat sinema sektoru daha yaygındır.. doğal olarak sinema kültürümüz revaçtadır..
sinema dedim çünkü tiyatroya giden insan sayısı çok az.
şunda pek gelişik bir toplum olduğumuz söylenemez ama tiyatrodur
Aile bağları güçlü olsun yeter.Ama şıklardan birini seçecek olsammm bence ikiside değil ya
ne izlediğine ne oynandığına bağlı.beyoğlunda eski zaman sanatçıları gibi ahkam kesmeye gerek yok
ikiside hikaye ahlak ve akıl en onemlı olan akıl ve ahlak yoksa bır toplum coker
tam olarak bilmiyorumda, ülkemizde sinemaların -özellikler arka koltukları- ergen gençlerimiz için eğitici,öğretici bir yer olduğu şüphesiz.
tiyatro seyircisi daha kültürlü ve sabırlı bir seyircidir. genelde tiyatro oyunları da belirli bir seviye üzerindedir. beyaz perdede ise recep ivedik gibih ayvanlıklar sık sık yer alabili.
2 sini kıyaslarsak tabiki tiyatro...tartışılmaz bile bence zaten tiyatro sanatları gelişmiş olupda kendisi geri kalmış topluma pek rastlamassınız
ikiside etkili değildir bence toplum gelişmeyi istiyorsa otursun adam akıllı kitap okusun.
tiyatronun yeri bende çok ayrı. o başlı başına bir kültür.
insanlar tiyatroya pek gitmez
sinema daha etkili çünkü daha çok kişiye ulaşir
İkisinde birinin olmadığı bir toplum gelişemez.
Soru saçma.
Kusura bakma.
ne var bu tıyatroda hayatımda gitmedim gidecegimide sanmıyorum
Sinema kat be kat üstündür kitaptan da tiyatrodan da çünkü kitlelere ulaşabilirsin
sinemaya sevgilimle oynaşmak için, tiyatroya da gitmiyorum :D:D:D
ayrıldık ya laaaaa :(
evde otur sen :))
üstüme gelme zaten sevgilimden ayrılmışım damarıma basmaaaaaaa
barışırsınız canım giden her zaman geldiği yeri özler merak eder
bilmiyorum
en başta bilinç önemli bilinçli bir toplum daha kolay gelişir
Ben bir toplumun gelişmesinin sinemayla tiyatroyla uzaktan yakından ilgisi olmadını düşünüyorum.
Tabiki de tiyatro lütfen...
Anlamsız bir denklem olmuş.
Her ikisininde Yeri ve Önemi Büyüktür..
Sinema toplum mu geliştiriyormuş :))
farkliliklari olsada sinema cok daha onde
popüler olan sinema olduğuna göre cevap da sinema.
tiyatro canlı her zaman iyidir
İnternet geliştiği için sinema.
İkisi de ama sinema daha önemli bana göre.
tiyatro
ikiside bir b*ka yaramaz
tiyatro
Tabikide tiyatro
Tiyatro
Tiyatro
sanayi desem.
thanks.
bilim etkilidir
ikisi de..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar