Agatha Cristie. En ünlü romanı: 'Doğu Ekspresinde Cinayet'.
10 Kasım'da klasik eserin film uyarlaması sinema izleyicisinin beğenisine sunulacak. Filmde İstanbul-Paris arasında sefer yapan Doğu Ekspresi'nde işlenen bir cinayet ve kara saplanan trende mahsur kalmış cinayet şüphelisi yolcuların öyküsü konu edilecek.
Film zengin kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.
Başrolde Johnny Depp, Sir Kenneth Branagh, Oscar Ödüllü Judi Dench, Michelle Pfeiffer, İspanyol oyuncu Penelope Cruz, Star Wars'ün yıldızı Daisy Ridley, William Dafoe, Derek Jacobi yer alacak.
Lev Tolstoy. En ünlü romanı 'Savaş ve Barış'.
Stephen King. En ünlü romanı 'O'.
William Shakespeare. En ünlü romanı: 'Romeo ve Juliet'.
J. R. R. Tolkien. En ünlü romanı: 'Yüzüklerin Efendisi'.
Sabahattin Ali. En ünlü romanı 'Kürk Mantolu Madonna'.
tüm zamanların en iyi yazarı diyebilmek güç her yazarın kalemi farklıdır insanlara yaşattırdığı duygular farklıdır ama benim yazarım IRVIN D. YALOM diyebilirim sebebi ise psikolojiyi edebiyata yalın bir dille taşıması kitaplarına gömülüp başımı kaldıramadığım tek yazardır kendisi
Kesinlikle objektif bir sonuc degil. Iniyatif cokca kullanilmis. Çeviri metin okuyarak yazarin edebiyatina yorum yapamazsiniz. Sadece çevirmenin ne kadar başarılı bir cevirmh olduguna yorum yapar kurguya hakim olursunuz. Bence cevap sabahattin Ali degil kesinlikle.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes kurk mantolu madonna demis :D hayir konusu o kadar kisaki anlami da cok cok buyuk degil. Tamamen balon bir roman. En iyi yasar Stephen ile Agatha olabilir, zekice yaziyorlar.. Gerci hepsinin filmi cekildi.
W. Shakespeare'in yazılarını özümseyerek okuyan biri başkalarıyla kıyaslama zahmetinde bulunmaz. Zira saydığın bir çok ismin idolüdür kendisi. İngiliz edebiyatının mimarı kabul görür. Kelime hazinesi açısından döneminin ve sonrasının daima zirvesindedir.
sırayla j. r. r Tolkien Sterhen king William Shakespeare. Lev Tolstoy.
tolkien başka bir yazar benim için başka bir dünya olulşturup dilinden kültürüne krakterine kadar büyük bir şey oluşlturup bunu bir kitab serisine çevirmek büyük başarı king ise çok fazla konuda hayal dünyası geniş muhteşem bir yazar
hepsi iyidir fakat middle english ve edebi eserler öncesi old english period dönemi vardır klasik dönem vardır... en iyi yazar demek yanlış olur hepsi önemli ama en önemlisi ve kadim bilgilerin günümüze gelmesine sebep olan ve bu yazaarların ortaya çıkmasına katkısı olan çok çok eskiye dayanan antik mısır yazarlarıdır.
Alanları apayrı olan sanatçıları burada seçtirmek nasıl bir sorucu kafasıdır onu anlamadım. İçlerinden en azından 3 yazarın çok daha gerisinde bir kaleme sahiptir Sabahattin Ali, orda yapılan yersiz milliyetçiliği de anlamadım. Shakespeare diyen arkadaşlar da hangi tiyatro oyununu okumuşlar acaba dostlar alışverişte görsün yapmayı neden bırakamıyorlar onu hiç anlamadım. Şıklar dengesiz olduğu için klasiğe kaçıp Leo Tolstoy dedim.
Fazla eskiye gitmeye gerek yok ne demiş ünsüz şair; Hüsran dolu bir geçmişten asla bakire bir gelecek beklenmez, umut yorucudur hayal kırıklığı saç kırıklarına sebeptir ve bilinsin ki saçlarını kendi kesen kadınlar geceleri yastığı ısırarak ağlıyordur. Ne güzel bir sözdür bu 😎
Hepsi de çok büyük isimler. Seçim yapmak zor. Kendi naçizane fikrim Stephen King'ten yana. Daha doğrusu onun romanlarını okumayı seviyorum. Ama bence en büyük yaratıcılık J. R. R. Tolkien efendiye ait. Bu kadar muazzam genişlikte bir kurgu takdire şayan.
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. “O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin onu sevdiğinden… En sevdiğim şair:Can Yücel 😘
bu zor bir soru bence ve sudur diye secmek okuyucusunu yakalamasiyla alakali olabilir ama bunun adi tum zamanlarin en iyi yazarindan ziyade okumayi sevdigim yazar diye tanimlanabilir genede ben de w. shakespeare yi onde tutarim.
Bahsettiğin yazarların tarzları baya farklı aslında o yüzden bunları aynı kulvarlarda yarıştırman akvaryuma baliği maymunu ve kartalı atmak gibi olmuş açikcasi fakat şu şartlarda oyumu şüphesiz Orwell a veriyorum
Ben Shakespeare okumayi cok seviyorum. Kuru gürültü, Romeo-Juliet, Hamlet harika eserler. Stephen King de okuyorum. Yazarlari karsilastirmak dogru birsey degil bence. Yazar olmak kolay bisey degil ama Ingiliz edebiyatinin da bende yeri ayridir.
Hepsi farklı tarza sahip yazarlar, o yüzden bu karşılaştırma biraz hatalı duruyor. Hepsi de kendi yazım alanında çığır açmış insanlar. Hepsinin kendi alanında en önemli yazarlar olduğunu biliyorum, ama birini seçmek gerekirse Doğu Expresinde Cinayet.
Bunlara da saygım var elvette hepzi bir birinden güzel şair insanalr fakat hani Cahit Zarifoğlu benim oyum ondan yazılmayandan yana 😊 güzel bir soru yinede objektiflik açısından
Yanlışlıkla "Tolstoy"u işaretledim ama bunlar içinde;George Orwell'dır bence. Bunlar dışında da;Charles Bukowski. Victor Hugo ve Dostoyevski de unutulmamalı, tabii. *Gecen bol olsun.*
Dalına ve konusuna göre öyle çok dört dörtlük yazar var ki hangi birini yazayım.. Ama Orhan Pamuk benim için yazar falan değil vatan haini olduğu için tek söyleyeceğim bu.
Listedekilere tüm saygılarımla birlikte Friedrich Nietzsche, Sigmund Freud ve Fyodor Dostoyevski de benim favori yazarlarım. Tabii ki 1 numaramda Nietzsche var.
Ben Tolstoyu seçtim ama bu liste dar bir liste ve birbiri ile pek alakasız konuları ele alan yazarlar var örnegin Orwell distopya konusunda çok başarılıdır Tolstoy ise denememiştir bile
Tüm zamanlarin en iyi yazari gibi sacma düsüncelerle ugrasma... cünkü yok. Nasilki Tüm zamanlarin en iyi insani olmadigi gibi. :-) Onun icin C. E. R. N 2010 kitabinin yazari diim bari
şimdi kişinin hayata bakış açısına göre değişir ezbercilk yapacak olursak direk W. Shakespeare der geçeriz ama hepsinin yeri ve anlatımı farklı hepsi en az Shakespeare kadar degerli
Cengiz Aytmatov, Knut Hamsun, Halide Edip Adıvar şu an aklıma gelenler, yalnız en en iyi yazar şudur demek için bütün yazarların eserlerini okumuş olmak gerekmez mi? 😉
Tolkien, Stephen King, Jules Verne, H. P Lovecraft, Edgar Allen Poe, Stanislav Lem, IsaacAsimov, Philip K. Dick gibi yazarlar var. Birini seçmek diğerlerine haksızlık olur
Aslında bana kalırsa tüm zamanların demek gerekirse Shakespeare diğerleri için de Tolstoy burda olmayan Jane Austin Türk edebiyatı dersen de Sabahattin Ali çok fazla aslında birini seçmek çok zor Zor soru
william benim için kutsallaştırılmış bir adamdır türk edebiyatında da ahmet telli öyledir benim için kıymeti bilinesi her kelimesini dahinae bulduğum en büyük edebiyatçılardır benim gözümde
En İyi Cevaplar