Sosyal ilişkilerde ve iletişimde usta olmak için.
Not : Beden dilinde bilgi sahibiyim
Not : Beden dilinde bilgi sahibiyim
Sana burda birçok kitap öneririm ama kitabı okuduktan 2 gün sonra tamamen ve tamamıyla herşeyi unutur başa dönersin bu yüzden sana sadece birkaç birşeyler anlatıp bilgi verip son olarak gerçekten okuman gereken bir kitabı yazacağım bu kitap ne kişisel gelişim nede sosyal gelişim tamamen insanın kendini tanımasına yönelik olan bir psikoterapi kitabı.
-Arkadaşım öncelikle birini tanıman için sosyalleşmen için kendini tanıman gerekir kendini tanımadan sosyalleşmeye kalkarsan sonu hüsranla biter (örneğin:ben biraz kırılgan biriyim bu yüzden şakaya gelemiyorum genelde çok ama çok sıkıpıkı olduğum ailem annem babam kardeşlerim kadar yakın olduğum insanlarla şakalaşırım sadece onun dışında asla arkadaşım dostum ne olursa olsun o özel bağı kurmadan şakalaşamam sonu hüsranla biter ve bunu her ortamda belirtirim.)
-Dedimki öncelikle kendini tanıman gerekir kendini tanıman için bilgi sahibi olman gerekir bunun için (İYİ HİSSETMEK - Dr. David Burns ) bu kitabı alıp uygulayarak içindeki uygulamaları yaparak okumalısın ve kitabı asla tek oturuşta okuma sindire sindire oku çünkü bu kitap roman hikaye felan değil tamamıyla bilimsel bir kaynaktır bu kitap okuyanlar bilir.
-Gelelim sosyalliğe sosyalleşmen için KESİNLİKLE Güvenli limanı terketmen gerek güvenli limanda kimisine göre bulunduğun ev kimisin e göre okul kimisine göre eski dostlar arkadaşlar kimisine görede kötü ve ahlaksız bir kişilik ve bu kişilikle insanlara kötü davranarak sürekli 2 3 günlük arkadaşlıklar edinmektir.
-Güvenli limanı terkettin ve kendinini tanıdın karşındaki insana saygı duyman gerektiğini ve bunun gibi birçok şeyi öğrendin artik geldi sıra DÜZGÜN insan bulmaya yani kafadengi insan bulmaya.
-Kalıcı dostluklar istiyorsan (bu birazda olsa şansa kaçar) kesinlikle çok uğraşmalısın sosyallik asla kolay birşey değildir ve bilgisayar başında oturup vakit geçirmeye veya kötü arkadaşlarla çevreye zarar vermeye benzemez.
-Dışarı çıkıp insanları tanıyayacaksın ve sosyalleşeceksin.
Çok teşekkürler , çok doğru yazdın , yazdığın kitapta hikaye içerikli değilmiş , önce kendinden başlamalısın çok doğru. Liman dedin çok doğru yere değindin 4-5 tane dostum var hayatım boyunca onlara bağlı kaldım , onlar çıkmak istemeyince evde kalmak zorunda kaldım. Sen 18 yaşındamısın onu merak ettim?
Ben 19 yaşında sayılırım sayılı günlerim kaldı 19 a.
-Birde o 4-5 tane dostuna takılı kalma sosyalleşmek isterken hayatın zindana dönebilir asla ve asla Allahtan başka kimseye körü körüne bağlanma mutlaka araştır sorgula öğren neden mi bunları yazıyorum?
Çünkü benimde başıma çok olaylar geldi çok arkadaşım oldu ve hepsini sildim attım çünkü bir yerde hata yapıyordum ve asla mutlu olamıyordum sürekli biryerde bir hata olduğunu seziyordum ve karar verdim sorgulamaya başladım ve hatamı buldum.
-Hatam iste şuydu arkadaşlarıma çok bağlanıyordum herşeyimi onlarla paylaşmak istiyor ve onlara gereğinden fazla güveniyordum anlatılan bütün hikayeler olaylara delil istemeden kanıt istemeden inanıyordum hayatın o gerçek olmayana yanını gerçek olarak görüyordum kendimi çok kaptırıyordum.
Sen Sen Ol Asla Allahtan Başkasına Körü Körüne Bağlanma.
Görüşlerinede baktım aynı benim gibisin. Yüzsüzlük yapmak istemem ama benim aylardır cözemediğim konuları kafamda daha canlandırıyorsun. Bu sene ygs-lys'ye giricem ilk defa , TM'ciyim temel ve matematik yok. İyi bir bölüm için mezuna kalmayı düşünüyorum. Bu sene itibariyle 2 sene çalışmış olucam bu sürede ygsye ve lysyi birliktemi yoksa tek tek mi nasıl çalışmam lazım? Bu sene ve seneye günde kaç saat çalısmam lazım , dershaneye ne zaman yazılmam lazım? Bu sene spora başlasam zaman yeterli gelirmi? Tecrübem olmadıgından neleri yanlış düsünüyorum yani genel olarak?
Öncelikle bu konuda sana fazla yardımcı olamayacağım kusura bakma.
Sadece şunları söylemek istiyorum bu konu çok önemli bir konu uzmanından bilgi almalı ve sorabileceğin tüm insanlara sormali ve araştırabileceğin bütün kaynaklardan araştirmalisin donanımhaber ygs lys başlıgı var ben kullanmadım bak bir belki yardimi olur.
Ayrıca sakın benim yaptigim hataya kapılma yaptıgım hata şuydu:
-Kendimi tamamıyla sınava odaklayıp bütün güzel şeyleri bırakmam ve kendimi sıkmam kendimi bunaltmam ve psikolojik olarak çöküntüye uğramam neyseki toparlıyoruz ama sakın kendini bunaltma.
-Dışarı çık spora git gez eğlen ama bunları yapmadan önce kendine bir program yap ders programı bu cok onemli programına sporu arkadaşlarla buluşmayı vs gezmeyi felanda ekle asla 5 para etmez bir sistemin sınavı iiçin psikolojini ve bedenini bunaltıp sistemini çökertme.
Unutmaki herşeyden önce sen bir insansın.(eğlenceye ihtiyacın var.)
Eyvallah , bencede mezunada kalırsam dikkat etmem lazım. Kaç saat çalısmam gerekcek nasıl falan bunlarada iki cümle deseydin.
Cevap
0Cevap
Doğan Cüceloğlu İçimizdeki Çocuk
Yerli yazarları pek faydalı bulmuyorum ve doğan cüceloğlunun kitapları daha çok büyüklere hitap ediyor
Ama Adı üzerinde içindeki çocukla beraber hitap ediyor Eğer pedagog istersen Adem Güneş var hem radyo yayınları ile program yaptığı yıllarca bir sürü de kitabı var Ben de yabancı yazar pek tavsiye etmiyorum Yine de kendin bilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar