4 yil once Turkiye'ye geldim.Yunanistan'da da biraz biliyordum.Anliyorum ve anlatiyorum ama daha fazla ihtiyac var.Insanlar yanlis anliyor sexy olmak icin boyle yaptigimi dusunuyorlar ama gercekten oyle degil.Kelime olarak herseyi bilmiyorum ve Turkler gibi konusamiyorum.Turkce kitap okuyorum ama zor.Hersey anlamiyorum.Bazi arkadaslarim kitap okusan bile bizim gibi konusamazsin diyorlar.Cok kotu.Turkce nasil ogrenilir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılDil konuşularak öğrenilir. Bak bende Türküm bende bazen bişey anlamam mesela.. Bu insanların kelimeleri kalıplaştırarak ve tane tane konuşmamasından dolayıdır. Diğer diller gibi değil ki birden çok bir sürü anlamı var çok çok zengin bir dil.Eminim ki bazı kendini bilmez insanlar yabancılara küfür öğretebiliyor sakın bilmediğin bişeyi söyleme.. Aşağıdaki arkadaş 'küfür et bakaym amcana ' derken amcana kötü söz seyleyebilirmisin gibilerinden bir cümle kurmuş. Kısacası 'Mecedes' aslında bir isimdir ama çoğu türkler abicim şu 'Mercedese' bir binemedim derken aslında cinsel bir konuya kayıyor burada çok çok özür dilerim. böyle kendini bilmez insanlar çok çok var burada aile terbiyesi almamış.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖyle alay eden(dalga geçen) insanlardan uzak dur bence ne güzel bak müsliman bir ailesiniz. Samimi olduğun anlaşabildiğin insanlarla konuş. Her yüzüne güleni asla dost zannetme 4 yıl az değil neyin ne olduğunu biliyorsundur az çok.
En İyi Cevaplar
+1 yılbu yazıyı sen yazdıysan eğer gerçekten harika hatta öyle ki Türkçe deki T yi bile büyük harf yapmışsın saygıdan ötürü. bence sen Türkçe konuşmaya değil Türk olmaya bile başlamışsın :D konuşmaya gelince zamanla olacak bir şey konuş konuşabildiğin kadar :D
01 Yorumla
+1 yılTürkler gibi konuşman çok zaman alabilir. Sadece türkçe'de değil, çoğu dilde bu böyledir. Gramer ile günlük konuşma dili arasında fark vardır. Kitaplar daha çok gramere uygundur, bu yüzden bu ikisi arasında açığı en iyi türklerle vakit geçirerek kapatabilirsin. Her ikisini de, yani kitaplarla ilgilenmeyi de, günlük konuşmaları da eksik etmemeni öneririm. Bu sadece türkçe için değil her dil öğrenimi için gerekli bir şey. Fakat günlük yaşamda da düzgün türkçe konuşan arkadaşlar edinmeye çalış. Bu garip bir tavsiye oldu ama türkler bile türkçeyi doğru düzgün konuşamazken kendini fazla kasma :)
13 Yorumla- +1 yıl
evet sana karışık gelmiştir muhtelemen yaa kusra bakma, ingilizceyi öğrenmek kolay fakat Türkçe gerçekten zor bir dil :) sorun etme alışırsın bence..
Yazın gayet iyi. Konuşma pratikle öğrenilecek bir şey. Benim fransız tanıdığım 5 senedir Türkiye'de ve hiç kursa gitmeden öğrenmiş. İnsanların arasına karışan biri ama. Hani sadece Türklerin söyleyebileceğini düşündüğüm şeyleri söylüyor ve anlıyor. Telafuz meselesi çok da önemli değil aslında elbette ki aksanın olacak. Şirin bile geliyor insanlara. Seksi olmak için yaptığını düşünmez kimse emin ol. Özet olarak Türklerle takıl, dinle ve konuş ortaya atla.
06 Yorumla- +1 yıl
boş ver onları milletin ağzı torba mı ki büzesin bunun anlamını da biliyor musun bilmiyorum ama olsun öğrenirsin. merak etme zamanla konuşman düzeleceği için onlar da anlayacaktır
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
35Cevap
+1 yılben hiç türkiyeye gelmedim böyleinternette takılarak türk dizileri izleyerek falan öğrendim burdan arkadaşlar dindim bilmediklerimide öğrendim ama konuşmaya gelince biraz zor oluyor evet türkiyeden biriyle koınuştuğumda garip oluyor söylemek istediğimi hemen diyemiyorum ya da doğru söyleyemeyedebilirim ama bisüre sonra geçiyor :/ alışırsın nolcak ki ya önemşli olan anlamak anlatmak
03 Yorumla- +1 yıl
ukrayna
ama kökenim türk
burda doğdum yaşıyorum
en güzeli yaşayarak öğrenmek..
sokakda öğrenirsin..
markete veya parka gittiğinde ya da lokanta,kafe gibi yerlere gittiğinde hep konuşmaya çalış..
varsın yanlış anlasınlar..
yabancı olduğunu söylediğinde sorun kalmaz..hatta türkçe konuşmaya çalışıyor diye daha fazla ilgi gösterirler..bizim gibi konuşmayı zamanla öğrenirsin..
zaten bizim bile aramızda farklar vardır..her bölgenin kendine has konuşma tarzları vardır..
bunu kafaya takma bence..02 YorumlaBence kesinlikle ikili diyaloglarla.
Benim yunanistandan çok arkadaşım var ve hani Ti ston putso'ya kadar yerel küfürlerini bile öğrettiler.İstanbulda onları misafir ettim kasımda bende gidicem hani ki sen zaten Türkiye'desin her türlü öğrenirsin.Çekinme çık sokağa ve güvenilir insanlarla konuş.07 Yorumlayeni dil zordur. baştan biraz biliyo olsan bile zor.
kitap okuyarak değil konuşarak olur o iş ama sen derdini anlatabiliyosan günlük hayatında sorun çıkmıyosa niye endişeleniyosunki. bırak aksağanlı kalsın.13 YorumlaValla çok güzel yazmışsın belkide bir çoğumuzun dikkat etmedigi imla kurallarına dikkat ediyorsun seni yargilamayacak türk arkadaşlar edin sürekli sohbet et konu ne olursa olsun spor siyaset ekonomi film çay kahve pantolon gömlek gibi ama senle konuşurken kendisini kasmayan biri olsunki o konuşurken anlamadığın kelimeyi sorup neden o kelimeyi kullandığını sorup ogrenebilesin
01 Yorumla
+1 yılArkadaşlarınızın jargonunu bilmek lazım. :)
Onlar gibi konuşmak için, onlar ile aynı ortamı paylaşacaksınız, bu kadar basit.
Size buradan dokundurabileceğimiz bir yardım olduğunu düşünüyor musunuz, var ise nedir?011 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum, neden onlar gibi olamayacağınızı düşündüler?
- +1 yıl
Kanıksıyorsunuz bence. Kulağınız nasıl? Mesela, bir Alman, telaffuzuma bakarak benim Alman olmadığımı kolay kolay anlayamaz. Şu an sizin telaffuzunuzu işitsek Yunan olduğunuzu anlayabilir miyiz?
- +1 yıl
Türk gibi konuşmanız şart mı:)
- +1 yıl
Niçinn :))
- +1 yıl
Cık. O başka bir şey ama. Telaffuzunuzu tam oturtmadan da akıcı konuşabilirsiniz.
Arkadaşlar genellikle iyi tavsiyeler vermiş . Benim diyeceğim sakın şivelere girme . İstanbul Türkçesini öğrenmeye çalış . Eğer sokaktakileri anlamıyorsan normal . Memleketin 4bir yanında değişik değişik şiveler var.
03 Yorumla
+1 yılBol bol türkçe konuşmalısın. ayrıca sana yaptığın konuşma esnasında imla hatalarını düzeltmeye yardımcı bir arkadaşın varsa işin daha da kolaylaşabilir.
021 Yorumla- +1 yıl
Sen unuttuğunu düşünüyorsun halbuki öyle değil. Akıl hiçbirşeyi unutmaz hafızaya alır günü ve zamanı geldiğinde de hatırlarsın. Örneğin çocukluğunda ne yaptığını hatırlayamazsın şuan ama bir olay yaşanır ya da konuşulur hemen çocukluğundan bir anı geliverir aklına anlayacağın o ki akıl arşivler sen unuttuğunu düşünürsün sürekli akılda kalması için kullanımını arttırmalısın yani bolbol konuşmaya çalış zaman içinde düzelecektir sadece şiven biraz bozuk olur ama o da ayrı bir tatlılık katacaktır san
- +1 yıl
"ş ö ü ç ı ğ" genellikle bu harfleri söyleyemezsin ki bu da çok doğal latin avrupada latin alfabesinde bu harfler yer almadığı için zorlanacaksın bu yılı bulabilir ama hiç önemli değil zaman içinde en uygun hale gelecektir konuşman bence keyfini çıkarmalısın bu şekilde konuşmanın çünkü kişiyi hele ki bir bayanı çok tatlı ve seksi kılıyor.
- +1 yıl
Sexy olmak için yaptığını söyleyenler erkeklerdir kesin. Doğru mu.?
- +1 yıl
Hayir herkes.Dun caffedeydim.Arkadasimla konusuyordum.Bir kiz geldi.20 yasinda galiba.Sen ne yapiyorsun dedi?Nasil yani dedim.Iyi misin sen dedi.Evet neden ki dedim.Cool olmak icin mini etek giyerler sen de Rus kiz gibi mi davraniyorsun dedi.Bir sey diyemedim.Ne demek simdi bu?
- +1 yıl
bence kıskançlığından saçmalamış :)
- +1 yıl
kızları anlamak zordur. 29 yıldır anlayamadım anlayabileceğimi de sanmıyorum çok güzel olur ama kendinden fazla ilgi gösterilirse başka bir kıza onu kıskanması pekte zor olmaz. :)
- +1 yıl
boşver deneme zaten sen türkçeye yoğunlaş bence (:
- +1 yıl
gel anlaşalım ben sana türkçe öğreteyim sen bana yunanca (:
- +1 yıl
ciddi misin (:
- +1 yıl
ekliyorum öyleyse.
- +1 yıl
neyse anlaşıldı dalga geçiyorsun. (: ciddiydim halbuki sağlık olsun (: iyi akşamlar yunan dostum ;)
Sen bir kadin olarak özelikle bir yunan olarak neden geldin Türkiyeye... dikkat et kendine. Senide o Japon kiz gibi öldürüp sonra tecavüz etmesinler.
11 YorumlaBen Türkiyeye 5 sene önce geldim :) senin gibi sıkıntı çekiyordum fakat dili geliştirmek için sürekli konuşman,iletişimde olman gerekiyor bunu öğrendim.Gerisi yetenek diye düşünüyorum.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgenelde kendi dilin gibi akici konusmak zordur. bende yunanistanda yasiyorum ve yunanca biliyorum ama akici degil tabiki cok fazla.. bence yinede insanlarla kaynasip bol bol pratikle duzelecek bisey bu
01 Yorumlazamana bırakcaksın ve devamlı pratık yapıcaksın ama baya bır zamanını alır bilindiği gibi türkce en zor dıllerden bırıymıs - tabi bize kolay :D
03 Yorumlaturkce kıtap oku dizi film ve buraya takıl yardımcı olruz
02 Yorumlatatlım senın yerınde olmayı ısterdım en sevdıgım kadın sıvesı :)) hem bılıo hem bılmıo :)
07 Yorumla- +1 yıl
ben o kadarda değilim ama çok güzel taklit yaparım :D
+1 yılBizim türkler gibi konuşmanı tavsiye etmem. Bazen türkleri ben bile anlamıyor :D
01 YorumlaKültür & Sanat konusunda 316 cevap paylaştı. telafuz sorunu baştan başladıysa hep devam eder maalesef.
03 Yorumla- +1 yıl
tanıdıklarım öyle hep, baştan bozuk konuştuklarında öyle devam ediyor. bu 50 senedir istanbul'da yaşayan ana dili kürtçe olan babannemde de öyle, 10 senedir istanbul'da yaşayan amerikalı bir arkadaşımda da öyle. iran'dan falan gelenler türkçeyi düzgün konuşuyor ama batıdan gelenler için zor. diksiyon kursu falan işe yarar mı bilemem ama.
vallada billada benden guzel turkce yazıyorsunuz, konuşmayıverın o kalsın:)
01 Yorumla
+1 yılYazında az da olsa imla hataları var ama iyi yazdığın ve anladığın iyi konuşabildiğin anlamına gelmez..Haklısın bu konuda. Bir uzmandan yardım alman gerekir..
01 Yorumla
+1 yılTürkçe müzik dinle, haberleri dinle. Türk dizilerini izle falan
05 Yorumla- +1 yıl
Dil bilgisi kurallarını Türklerden bile iyi biliyorsun ama. Kesme işaretiyle ayrılacak şeyleri, de bağlacını falan ayrı yazıyorsun takdir ettim ::)
- +1 yıl
Şu an yeteri kadar Türkçen var, daha iyi de olacaktır sen merak etme:)
Yok canım yaparsın abartmış arkadaşların çokta güzel anlatmışsın sıkıntını başarırsın bence :)
11 Yorumladizi film izle,sürekli arkadaşlarınla muhabbet et yalnız normal bir türk gibi sormuşsun bu büyük bişey
01 YorumlaMeşhur bir benzetme vardır dil dile değmeden dil öprenilmez derler en iyi yol hakikatten budur kısacası kendine bir erkek arkadaş bulacaksın
03 Yorumla
+1 yılYazı dilin gayet iyi. Bu şekilde de konuşabiliyorsan çok güzel. Geliştirmek için daha çok Türkçe konuşman gerekir.
01 Yorumla
+1 yılSurekli tekrar edeceksin. Cok degisik konularda bol kelimeler kullanarak insanlarla konuscaksin. Yalniz dilinde bir kiriklik kalacak her zaman.
06 Yorumla- +1 yıl
Ben Turk olmama ragmen hafif bir kiriklik bende de var. Ilkokulu Danimarkada lise ve universiteyi Turkiyede okudum. Bir dili en rahat ogrenebilecegin yer sokaklardir. Argoyu, kelimelerin degisik anlamlarini v.s. kitaplardan ogrenemezsin.
- +1 yıl
O sana ait bir problem gibi gozukse de alistirma yaptikca unutmazsin.
- +1 yıl
Onemsiz :)
okuyarak değil, pratik yaparak gelişir konuşman...
ama en iyisi diksiyon kursuna gitmek...09 Yorumla- +1 yıl
iyiymiş süper, bırak türkçe konuşmayı. ingilizce konuş havandan geçilmesin. ingilizce bilmeyenlerle konuşma bile hatta :))
şaka bir yana, gayet iyi yazıyorsun. konuştukça telafuzun da düzelir ama biraz da gayret etmen lazım. diksiyon hocası şart... kurs olmasa bile birisinden özel diksiyon dersi alırsan telafuzun en çabuko şekilde gelişir...
öğrenilir daha çok sosyalleş ve değişik şivelerde kendini geliştir türkçen çözülür...
05 YorumlaSerdar Ortaç dinle günlük konuşma dilini en iyi yansıtan sanatçı :D
05 Yorumla
+1 yılYazabildiğine göre konuşmanda bir problem olduğunu sanmıyorum sen eminmisin türkçe bilmediğine
03 Yorumla- +1 yıl
Bence cok fazlada gerek degil türk degil yunansin sonuçta yeterince türkce konuş yeter onuda yapabiliyorsun zaten
buradaki tiplerin çoğundan daha iyi türkçe konuşabildiğine kalıbımı basarım.
09 Yorumlatürk birisiyle çık benden daha iyi konuşursun türkçeyi o zmn:D
05 Yorumlayoo bence yanlış düşünüyorlar :) birisinin uğraşması lazım senin üzerinde hepsi bu bence :)
014 Yorumla
+1 yılgayet güzel anlatmışsın derdini çoğu kişiden daha iyi türkçe biliyorsun sen üzülme :)
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDizi izle bol bol, türkçe şarkılar dinle.. kitaplar oku! ister istemez gelişecektir :) Umarım ilerletirsin..
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica ederim :))
sen bızım ınsanımızı ne takıyoesun kafana bosver ya
01 YorumlaBen konusamamak sen kadar boyle guzel senin yazı dili
Ben bu kadar konusamıyor
Anlatabiliyor ben?010 Yorumlalevel 5 olacak kadar öğrenmişsin ,idare edicen artık kjhghjmk
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana çileden çıkmadan Türkçe öğretecek bir Türk sevgili gerek :)
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkçeyi dil dile degmeden ogrenemezsin sofia ben sana iddia ediyorum 1 haftada garantili bir şekilde ögretirim grammer teknigi ile konustururum o kadar iddialıyım
00 YorumlaSofia ben bir ara sana keşke benim sevgilim olsan diyen kişiyim gerçekten fıstık gibiymişsin :)
04 Yorumla
+1 yılboşver öğrenme Türkçe filan ya git memleketine yunanistana kurtul bu dertten
013 Yorumla- +1 yıl
Niye gidemiyosun ?
- +1 yıl
Bula bula burdan mı buldun?
Yunanistanda kalmamışmıydı ? - +1 yıl
Ya niye geldiniz işte ne arıyonuz burda?
Göç mü ettiniz? - +1 yıl
Sadece baban gelseydi niye ailecek geliyonuz?
- +1 yıl
Hoşgeldiniz o zaman.
- +1 yıl
Rica ederim
Sana Türkçe öğrenirken kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
çok okuyarak ve çok dinleyerek
07 YorumlaTürkce bilen bir arkadas edin
03 Yorumlakurslar falan varsa gitsene
01 Yorumlayou gotta be kiddig me
02 Yorumla
+1 yıltürk bı sevglı yap aynı evde yaşa bakalm
02 Yorumla- +1 yıl
webcamda gorus arkds edınn gel tum gun konselam camda:D
seksi ama.
02 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılTürkçe kitaplar oku
13 Yorumla- +1 yıl
Okuyorsan bu yeterli olur zaten,ayrıca Türkçe yayın yapan tv kanalları izle
Kurslarına gidebilirsin.
00 YorumlaKonuşarak öğrenilir.
01 Yorumla
+1 yılSosyalleşerek :)
01 Yorumlabizden iyi yazıyosun
01 Yorumla
+1 yılsexy olmak ne alaka
02 Yorumla- +1 yıl
Türk erkek yabancı kız davası...klasik.