Kitap Okuyan kişilere '' Entel Dantel '' ifadeleri kullanılması,
Düşük Kültür göstergesi mi?
Kültürel ironi
Alt kültür
Okumuyorum ama, okuyana saygım sonsuz
Yorum Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

onu bırakın da tatile giderken romanımı aldım yanıma, döndüğümde dayım gördü bana " adam ya adam tatilde bile ders çalışıyor." dedi :D ne diyeceğimi şaşırdım. ammaa gel gör ki yaşıtlarımın çoğu kitap okumayı sadece " kız tavlamak, entel gözükmek " vs vs algılıyor çok kötü bir durum
Hoşuma gitmiyor böyle denmesi. Okuyup alim mi olacaksın lafı var birde, he alim olacağım ne olmuş
Entelektüel, toplum içersin de bilgi birikimi yüksek, hemen her konuda düşünce sahibi olan, düşünce üretebilen kişidir , kendisine verilenle yetinmeyen kimselerdir , genel tabirle toplumda yanlış bilgi akışı var kitap okuyan insan entelektüel olarak lanse ediliyorlar.
entel dantel denmesinden rahatsız olmuyorum entellektüel olduğumu düşünüyorsa sağ olsun :D
:D ben çift diye biliyorum öyle ise öyle olsun
tek l ile doğru imiş teşekkür ediyorum :)
Cevap
19Cevap
Bizim toplumda miz tavlama gibi sanat kolu olmuş kital okuyan erkek modelleri. Yahu ispanyada adam sokakta yaşıyor çöplükte kitap arıyor.. kaldırım seviyesi medeniyetin seviyesidir diye boşuna dememişler arabaları kaldırıma park eden toplumda kitap okumayı entelektüel olarak görmesi fakir zihniyetin üst tabakaya ulasması için bir hezeyanı olarak görüyorum. Refah seviyesi düşük toplumlarda sürekli bir yaftalama ve yukarıya çıkmak için her türlü firsatı kolluyan bir toplum olarak görüyorum.
Cevap vermeye lüzum görmüyorum. Burada biri o ifadeyi bana kullanmıştı, sonra cevap verilecek kalitede biri olmadığını anladım.
Okumayan ve okuyanı çekemeyen, hazmedemeyen güruhun kendince okuyanları aşağılamaya çalışıp kendini komik duruma düşüren bir ifade sadece.
Yolculuk saatinin uzun olduğunu çekmek istemediğimi söylediğimde tanıdığım biri "kitap okursun, kulaklığını takıp müzik dinlersin, sen seversin öyle kontes gibi takılmayı" dedi. Anlaşamıyoruz kesinlikle.
Kitap okuyorum diye sınıf arkadaşım tarafından okuma böyle boş şeyler tepkisini aldım. Bu insan evladı iki sene sonra mühendis olacak. Gelde bundan yeni nesillere ışık olmasını bekle..
ince zeka gerektirmeyen bir espri cümlesi. biraz dünya görüşü olan insan böyle sığ espriler yapmaz. o yüzden bu cumleyı sarf eden kişilerle paylaşabılecegınız pek bır sey oldugunu dusunmuyorum.
Takarmıyım o kişiyi takmam herkes kendince konuşur. Onun seviyeside o dur. Umrumda olmaz. İlletlerle.😏
Ne kitap okuyani hor görenler mi varmis birde 😂😂 ilk defa duyuyorum. Yeni bilgi edinmek, kitap okumak gibi guzel bsy yok bu dünyada..
Yav allasen entel dantel nedir. Kim çıkarmış o lafı. Hayatımda okuduğum kitabın sayısı yok. bir güne bir gün zararını görmedim
Kitab okuyorum okumayi cok seviyorum, entel dantel diyenler Alt Kultur biraz hafif kacmis Cahilligin taa kendisi
Cahil insanlarin bizim gibi insanlari ezmeye calismasi aradaki kulutr farkini okumaktan bisey cikmqz diyerek asagilayan kapatmaya calisan beyni sadece yasamsal fonksiyonlarini idare edecek kadar olan varliklar insanciklar
Entelektüel kelimesini duymaktan biktim ama buna yapacak birşey yok bazıları ezmek için mıdır nedir bilmem inek falan der hatta çalışanlara halbuki kendisi bir bok değil yani kendini üstün görme çabası işte
Değersizleştirme çabası. Bu sayede tatmin ve daha üstün olduğunu hissetme. Cehaleti yüceltme.
tamamen ezikliğin dibi.
okumak gibi temel bir eylemi bile ötekileştirme çabasında olan mercimek beyinli insanların tasviriç
*tasviri
Kesinlikle! kitap okuyana yakışıksız benzetme yapmak kendi ayıbını gizleme çabasıdır.
Keşke herkes benim gibi bizim gibi entel dantel olabilse..
kitap okuyan insanın entel sayılması çok absürd bir tutum, çoğunluğun kitap okuması gerek aksine
İnstagramda okuduğu kitabı yanında kahve ile paylaşmasalar daha samimi olur.
Kültürden nasibini alamamıs insan evladıdır o
Bence kültürel ironidir.
kendileri ne oluyor acaba? boş teneke hepsi
kitabın içeriği önemli olan okumuş cahiller çok
çünkü kedi ulaşamadığı ete mundar der.
öyle diyenler de kitap okumalı
Aklı sıra küçük düşürme lafı işte
alt kültür lafı..
b şıkkı
çok absürt 😂
aynen tabikide
yorum yok