+1 yılseçtiğim din muhteşem olmalı bazılarina çelişki bazilari keramet bazilarina aci bazılarina var bazilarina yok olmalı onu anlamak tanimak zor ama bilmek duymak yorumlamak kolay olmalı erişilemez olmalı ama şah damarimdan daha yakın olmalı benim damarlarimi birbirine iç içe kariştirmadan o kadar derin yaratti ki daha çòzülmeyen sírlarimiz gezegenlerimiz dogamiz var o iyi olmalı ki kendisine yapildigi hakareti küfürü bile erdemlikle affetmeli o kadar sert olmalı ki baş kaldirip kafa tutanlara inim inim inletmeli ama en önce adaletli olmalı bu yaptiklarimiz hediyesini vermeli bunu hakediyorum ve yaptiklarimin cezasınıda çelişkili degıl herkesin anlamaması lazim kendine òz bir takım isler olmalî òyle putlar gibi karnı acikinca ekmek arası yapilip yenmicek belli gunlerde sırf onun olucaz hergün onu hatirlamamiz için bize çağri yapicak bana kanıtlar sunucak yapmadan once indirdigi kitapta yasayacaklarimizi yazacakki bende gayb ona aitttir diyip inanayim ve öyleyim ben ben inaniyorum ne kadar kotü ve yanliss olsamda biliyorum dogrusu odur fetih ayetini indirip mekkeyi fetih ettirendir o 3-9 yil boyunca savaş sürerken galibini söyleyendir o su döngüsünü bildiren evreni tanidan yaratilisimi soyleyen neler yasayacagimi neler karşima cikacagini aoyleyendir o ama herkes anlamaz herkesin anlamasinida beklemem ödül ve ceza verendir hesaba çekendir o dünyada kendi irademizle serbest birakandir o madem beğenmiyorsunuz ALLAH AZZE VE CELLE yi onune gećin aciz birakin sözlerini cigneyin hadislerde vahiyledir cogu onlarida yalan edinde gorelim hangisi cıkmadı gidip bakin kendiniz atom bolunmez dediler tek hucleri dediler yok ALLAH çift demiş yok iste falan dediler adam çift oldugunu kanitlayip nobel ödülü aldi daha neler neler oetaya cıkacak ama kayıplar çok olacak
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBatılı zail kılan Hükümdür Kuran-ı kerim... Tamam biz yanlışlıkla var olmuş olabiliriz Ya şu ağaçlar? her sene gözümüzün önünde ölüp ölüp dirilmiyorlarmı İnanmayan biri varsa Yarın onun hristiyan mezarlığına götüreyim uzaktan iniltileri neden geliyor? zinakarlar neden ölünce hemen mosmor oluyorlar manukyanı hatırlıyorsunuz değilmi hastanede öldü -30 derece morgda 2 saat içinde yemyeşil olmuştu Cehennemden korkmam kabir azabından korktuğum kadar... Cehennnemin ıspatı yok ama kabir azabı göz görüyor kulak duyuyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen pek araştırmayı gerek bulmuyorum. Kalbimin sesi ne söylerse ona göre hareket ediyorum. Al buna cahillik de istersen geri kafalılık de ama ben Allahın ve kitabının olduğuna inanıyorum. Bu yüzden sorgulamayı gereksiz buluyorum. Fazla sorgu dinsizleştiriyor. Ama verecek cevabımız da var şükür
13 Yorumla- +1 yıl
Din nedir? Hayatı sorgularken aranan cevaptır. Sorgulamaktır din. Dini araştırmadan yaşayamazsın. Sen o dini yaşamıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılDinimi biliyorum tutupta bilmeden aha ben müslüman olayım değil. Sadece gereksiz uzatmalara gitmeyi sevmiyorum diyelim
- +1 yıl
O senin kararın tabi, felsefeyi herkes sevmek zorunda değil
neye inanıyosan inandıktan sorna artık kendini ona teslim etmen gerekir. Herkese göre dopru din kendisininkidri. Araştırıp kendi yolunu bulmaktır önemli olan. Araştırdığında da doğru yolu bulacaksındır zaten. SONUÇTA ARAYAN BULUR
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Evet tabikide din var. Bizim bir yaratanımız var o da Allah, tüm kainatı, insanları, hayvanları ve herşeyi yaratan Allah’tır. Ve Allah’ın bir çok nebisi ve resulü vardır, onları bize Kendisinin yaratan olduğunu bildirmek ve bize doğru yolu göstermek için yollamıştır, ve insanlığa en son gönderilen Nebî aynı zamanda resul olan HZ. Muhammed tir, bizi Allah’a iman etmek için ve İslam dinine davet etmek için Allah onu bize yolladı, İslam dini bu güne kadar Allah tarafından insanlığa aktarılan en mükemmel dindir. Ve eğer iman edersen ve müslüman olursan, Allah senin bugüne kadar yaptığın tüm kötülükleri af edecektir ve bağışlayacaktır, seni yeni doğmuş bir bebek gibi tertemiz bir insan yapacaktır;çünkü İslam dinine giren insan böyle bir sevapa kavuşur, tertemiz bir insan olma sevabına. Ve ondan sonra namaz kılmayı ibadet etmeyi ve iyi bir insan olmayı öğrenmen ve uygulaman gerek. Herhangi bir sorun olursa hiç çekinmeden bana sorabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBir replikle cevap vermek istedim. Bir maymun göğü göstererek diğerinin elindeki muzu aldığından beri bu şekilde.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne demek istediğini biraz anladım sanırım.
- +1 yıl
Muhtemelen anladın. Öyle hissediyorum
Ben Müslümanlık. Çünkü diğer dinlerden biraz daha mantıklı iyiliği emrediyor ve kanıtları var. Mesala Hz. Muhhamed bir gün ayı ortadan 2 ye ayırmış. Ve aya gidenler önceden ortadan ikiye ayrıldığını fark etmişler araştırma yapıp
06 Yorumla- +1 yıl
Kanıtlar hangi kaynaktan?
- +1 yıl
Evet Ay hilal şeklinde yarılmış. Sonra Etrafı kızıllaşmış Türk Bayragına dönüşmüş. Buda türklerin Müslüman olmaları gerektiğinin habercisiymis. Böylece Ülkücüler hareketlenmiş :D hebele hübele ya de.wikipedia.org/.../Liste_der_Rillenstrukturen_des_Erdmondes
aydaki yarıkların en derini zaten 500 metre kadar zaten her gök taşında var o izlerden ooo ooo - +1 yıl
ayrılma olsa derin bir izi olurdu o kadar derin bir yarık yok galeri2.uludagsozluk.com/.../...lunmesi_286910.gif
burda gördüğünüz iz sürekli nizami bir iz de değil
tr.wikipedia.org/.../File:Rima_Ariadaeus-1.jpg
eğer ay yarılmış olsaydı şu anda ayı göremiyor olurduk çünkü ekvatordan bakınca farklı kutuplardan bakınca farklı görünen bir uyduyu yarıldığında parça parça değil hiç göremezdik.
neyse zaten o hadisteki ifadeyi din ulemalardıa alegorik olduğunu ontolojik bir temeli bulunmadığını söylemişler.
Dinlere inanmıyorum din afyondur kitleleri yönlendirmek için uydurulmuştur ve bu amaçla kullanılır aklın yolu birdir ve bu yol bilimdir.
315 Yorumla- +1 yıl
bilimde kesinliklerin altımda bir kabul yatar kalsik fiziği modern fizik ile ayıran noktalarda bu temel kabuldür, örneğin klasik fizikte uzay ve zaman süreklidir ama modern fizikte tam tersi yani şöyle söyliyim klasik fizikte etrafında gördüğün her şeyin durgun olabilme özelliği barken modern fizikte hiç bir şey duramaz her şey hareket eder. Bu da fizipin açığıdır. Ama bunu da bir takım şeyleri varsayarak açıklarlar yani farkındaysan burda da kesin bir bilgi yoktur.
- +1 yıl
Klasik bilim teknolojinin olmadığı bir dönemdi kısıtlı imkanlarıyla doğruları aradılar tabiki doğruları kadar yanlışlarıda çoktu şu an evrenin hareket halinde olduğu senin için kesin bilgi değilmi yani neredeyse big bang anını görecekler bunlar kesin bilgi değilse kesin bilgi ne sence Kuran ın Allah dan geldiğimi kesin bilgi
- +1 yıl
gördüğün gibi süreklş yeni şeyler öğrendikçe eskiler siliniyor yani bilimde bir insan gibi şaşıyor hatasını kabul ederse de yeni bilgilere yelken açıyor ki bu sadece denizde bir damla
Yanlış anlaşılmasın ben bilime inanmıyor değilim bilimi tek dopru kabul etmiyorum zira yanılabilen bir şeyi tek dığru kabuk etmek bana mantıklı gelmiyor. Bu demek deüildir ki bilimin gelişmemesi gerek, tam tersi bunları daha çok araştırmalıyız ama dediğim gibi insanın kendi eliyle yaptığı bir şey bu ve buna kesintisiz inanmak ta insanı geliştirmez. - +1 yıl
benim demek istediğim şey şu bilimin de başka bir şey için de neye inanıyorsan her zaman KABUL vardır. Sanıkanın aksine bilim kesin bilgi içermez. Benim mantığıma göre kesin bilgiye ulaşmak istiyorsam bu benim ya da benim cinsimin yaptığı bir şeyle olmucaktır. Bındandılayı ben bir yaratan olduğuna inanıyorum bunu KABUL ediyorum ve onun vahyi doğrultusunda söylediklerine inanıyorum. Ve hem aklın hem de vahyin doğrultusunda kesin bilgiye ulaşacağımı düşünüyorum.
- +1 yıl
Bir kere sürekli doğrularımızın yıkılması bir abartı biraz önce bir kaç bilimsel örnek verdin ama bilim bunlardan oluşmuyorki bilim çok geniş bir alan bazı bilgiler kesin değil diye bütün bilim bu bilgilerden oluşur anlamına gelmiyor ayrıca mantıkdan bahsetmişsin ama gördüğü rüyaların Allah tarafından kendisine indirilen bir kitap olduğunu iddia eden birisine inanarak kendinle çelişiyorsun biliyorum desen tartışabilirdik ama inanıyorum dediğin zaman diyecek birşey kalmıyor
- +1 yıl
ayrıca araştırıp öğrendiğinden bahsediyorsun ama Kitap ın bir rüyadan esinlenerek yazılamayacak kadar mğkemmel oldupunu araştırmamışsın galiba. Senin yaptığının taklitle dine inanların yaptığından farkı yok. Bir iki şeye bakarak sadece kafamda böyke din olmaz diyerek hiç adam gibi araştırmadan birilerinin kutsal kabul ettiği şeyelere böyle sözler söylemen de seni daha bir terbiyesiz yapıyor. İslam ile diğer dinleri karıştırmanda onlarla bir aada tutman da ayrı bir şey ona hiç girmiyorum bile
- +1 yıl
Ben kimseye hakaret etmedim tebiyesizlik yapmadım sadece görüşlerimi söyledim görüşlerimi sevmeyebilirsin ama saygı göstermek zorundasın müslümanların çoğundan daha çok araştırdığım kesin müslümanların çoğu Kuran'ın rüyalardan oluştuğunu bilmez mesela ayrıca kanıt yokki neyi araştıracaksın araştırılacak birşey olsa inanılmaz , bilinirdi zaten ben Allah ın elçisiyim diyor bu kitap rüya yoluyla bana Allah dan geldi diyor ve bunlara inanmayanların cehennemde yanacağını söylüyor bunu kendisi söylüyor neyini araştıracaksın ancak inanırsın
- +1 yıl
düşüncene saygı gösteröesem yorumunda görüş belirtmezdim zaten. Bir peygamber rüyada böyle böyke gördüm buna inanın diyecek bir basitlikte değildir bu söylediğin senin bunlardan çoakrdığın yorumun ve yorumun bu kadr insanın inandığı bir dini dalgaya almak oluyor. Bunu ben sana yapmadım farkındaysan. Nasıl araştırılabilir ki diyosun bir olay araştırılırken olduğu dönem önce araştırılır, sonra kitabın içeriğine konularına gerçekliğine bakılır. Bu incelemeker sonucunda yorumlanır. Ve hiç bir rüya bu kadar mantıklı kelimeleri okudukça farklı anlamların çıktığı böyle cümleleri bşr araya getiremez.
Neyse ben sana burda bunları anlatmak için yorumda bulunmadım sana şunu söylemek istedim senin yaptığınla bir dine inanan insanların yaptığından farkın yok. Sen de kabullerinle yaşıyorsun, ama senşn kabulün ölümlülerin kendş elleriyle olulturdukları bilim adında bir dine inanmak... - +1 yıl
Söylediğin gibi iman ile akıl birbiriyle hiç bir zaman çelişmedi, tam tersi birlikte daha çok anlam kazandılar.
yaptığım açıklamalardan da sorgulamadıpımı çıkarmış olman tuhaf, benim de anlaşmak gibi bir amacım olmadı zaten, sizi bilime olan İNANCINızı çürütmek değil niyetim bu da farklı bir din sadece yani savundupunuz kadar kesin değilsiniz.
Kültür & Sanat konusunda 421 cevap paylaştı. bilginin doğası gereği herkesin mantıklı söylemleri doğrudur herkesin dini
felsefede ve kendince doğrudur tek doğru din olmaz10 Yorumla
+1 yılBen değiştim deism güzel bir inanç kendi Vildan ve muhakeme kalmış bir tanrı inancı. Ve Tanrı bize bu donanımı zaten vermiş doğru olanı alırım ben
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılשְׁמַע יִשְׂרָאֵל יהוה אֱלֹהֵינוּ יהוה אֶחָד
"Şema Yisrael Adonay eloenu Adonay ehad"
Türkçe:
"Dinle İsrail, Adonay tanrımızdır, Adonay tektir."
Son olarak * yisrael chai ! (עַם יִשְׂרָאֵל חַי )10 Yorumla
+1 yılİslam. Böyle doğdum. Kendi içimde kendi sorularımı çözdüm.
10 YorumlaHiç bir şey düşünmüyorum şahsen
(insanları dizginlemek için varolan saçmalık)
-ateist20 Yorumla
+1 yılDinler ateşböcekleri gibidir: Parlayabilmek için karanlığa gereksinim duyarlar. Tüm dinlerin koşulu yaygın olan belirli bir derecede cehalettir. Ki sadece bu havada yaşayabilirler ancak.'' Arthur Schopenhauer
30 YorumlaDin diye birsey yok. Toplumsal duzeni kurmak adini uydurulmus yalanlar ve yalanlarin bozulmamasi icin ortaya konan kurallar var ( cennete gitme hevesi cehenneme gitme korkusu )
30 YorumlaYorumları okudumda görüşlere saygı diyerek inandığım şeye laf atıyorsunuz sadece diyemiyorsunuz rahatça günah işleyemiyoruz bulduğunuz yola bak din uydurmaymış uydurma dediğin şeyi araştırmadan böyle lafları etmeniz komik duruyor
00 YorumlaBitseler de başka şeylere kafa yorsak artık :(
23 Yorumla- +1 yıl
Ah şu din kavgamız bitse de bilime sanata adasak kendimizi diyorsun...
- +1 yıl
:) :)
+1 yıldeistim bu yeterli galiba
132 Yorumla- +1 yıl
deıst ne luyordu=
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz yaratıcıya inanıp tanrıya ve dinlerine inanmamak.
- +1 yıl
yaratıcı olarak kımı goruyorsn
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz bilmiyorum. bilgimiz yok yaratıcıyı bilecek kadar. ama tanrının olmadıgını bilecek kadar bilgimiz var
- +1 yıl
tanrı dedıgn allahmı
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz herkes farklı isim veriyor senin inancını bilmediğim içinde adını bimiyorum
- +1 yıl
ya ço krıca edıyorum dedınız ya ALLAHIN OLMADIINI BILECEK KADAR BILGIMZ VAR O BILGI NEDİR LÜTFEN.
- +1 yıl
Allah sadece İslam da vardır.
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz inandığınız tanrının beş tanan özelliğini sayar mısınız bana ona göre cevap vereyim
- +1 yıl
tanrı ve ıslam farkı nedir kii
- +1 yıl
bizi yaratması. kruanı kerım ındırmesi. hzmuhammedı elçi oalrk gondermesı.. bizi ksuursuz yaratması falan.. allahh kgorunmezdır
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz yaratıcının sadece yarattığını biliriz. Oysa tanrılar kendi özelliklerini sayar bağışlayıcı rızık veren kotuyan vs.
- +1 yıl
pekı senı kımın yarattıgını dusunuyorsunnnnnn naasıl biri=
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz hayır şahsi özellikerini demin ki yorumda ki gibi
- +1 yıl
hiç bir fikrim yok :S
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz Bilmiyoruz elimizde herhangi bir bilgi yok bu tanrı bir enerjide olabilir , üstün bir varlıkta olabilir bir atom taneciğide bilmiyoruz.
- +1 yıl
hangi dinden sin ona göre anlatayım
- +1 yıl
ya ne olucakk pekı bıze olunce çok krokuyorummm... ebedıyen yok mu olucaz. haklsınn aslında
- +1 yıl
müslümanım
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz yok olmak diye birşey yok ki tekrardan atomlara dönüşcez doganın içinde farklı cizimlerde olcaz. taki güneşimiz kara deliği dönüşüne kadar
- +1 yıl
oha nasıl bir düşünce lan buuuuu
- +1 yıl
he bak islamda tarının 99 tane sıfatı var onlardan 5 tanesini seç gel konuşalım
- +1 yıl
ölenler ne oluyor sence
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz ölenler hiç birşey hissetmiyor sadece geldikleri yere dönüyorlar doğmadan önce neysen o oluyon
- +1 yıl
yok gibi birşey işte
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz bilmiyoruz ölmedi hiç ölüylede konuşmadım :))
- +1 yıl
of çok degısık bir düşünce tarzınız varrrrr.. ASLINDA ALLAHI KIM YARATTTI DIYE DUSNUNCE SORULAR CEVAP SIZ KALIYOR HAKLI OLABILRISIN ÇOK DEGISIK OLDUM Şu an
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz tanrıyı kim yarattı diye sormana gerek yok. 1 tanrı yalan söylermi? iki afrikada insanlar açlıktan öldüğü halde neden ben koruyanım bağışlayıcıyım rızık verenim merhametliyim diyor? yalan mı söylüyor güçümü yetmiyor
- +1 yıl
onun cevabını ınsanalrrr onlara bakıp ders alması ıcın dıye okumustum. çünkü herkes mutlu zengın olsaaa hiç birşeyin kıymetını bılemzdık
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz sadece birilerinin kıymet bilmesi için daha konuşamayan bir çocugun açlıktan acı çekerek ölmesimi ders almamıza yarayacak
- +1 yıl
off sen benım aklımı fena karıstırdın beynım pert oldu ıyı geceler
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz sizede
Dr. zakir naik isimli birisi var dinlemeni kesinlikle tavsiye ederim✋😊
10 Yorumla
+1 yılBişey ifade etmiyor. Bence dinler insanların kendi icat ettiği bir şey.
07 Yorumla- +1 yıl
bizi kım yarattı pekı
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz yaratandan değil, dinlerden bahsediyoruz.
- +1 yıl
Tartışılacak bir arguman.
- +1 yıl
Bence her şey sorgulanmalı ve tartışılmalı.
- +1 yıl
dogrusunu nassıl bulcuam kıı :///..
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz doğrusu içinde, kalbin söyler doğru yolu. Adı üstünde inanç. İnanan şey insanın kendisidir.
- +1 yıl
Araştır.
+1 yılWicca, witchcraft, pagan:)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok tehlikeli bir şey beyin yıkama
10 Yorumlaislam
27 Yorumla- +1 yıl
Neden bu dini seçtin? İslam ile büyümeseydin yine de seçer miydin?
- +1 yıl
Kuran mealini baştan sona okudun mu?
- +1 yıl
Müslümanlığın nasıl bir din olduğunu biliyorum. Kuran mealini baştan sona okudun mu diyorum.
+1 yılİslam❤️
20 Yorumla
+1 yılHepsinin insan uydurması olduğunu düşünüyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
bizi yaratan kım pekı
- +1 yıl
@Elifffyilmzzz Yaratıcıya inanıyorum dinlere inanmıyorum.
- +1 yıl
yaaratıcı kımdır senın ıcın
+1 yılhakikat islam
10 Yorumla
+1 yılİSLAM <3
10 Yorumla
+1 yılİslam= Hayat
20 Yorumla
+1 yılDin uyuşturucudur
30 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!