Okuduğunuz ilk kitap neydi? Küçükken okuyup da unutamadığınız kitap?

Yanlış hatırlamıyorsam benimki Heidi idi. 1. sınıf öğrencisi bir çocuk için hayli kalındı. Ancak 3'de 1'ini okuyabildim. Bahçemizde uzanmış, resimsiz sayfalarda sık satırlardaki uzun cümleleri anlamaya çalıştığımı hatırlıyorum. Pek anlayamamıştım o zaman ama hikayeyi hatırlamak bile huzur, mutluluk veriyor. Çok özledim. Ama köyde okuyacağım. Sabırlı olmak lazım. Sonra üzerinden uzun zaman geçince tekrar tekrar okuyup yapraklarının arasına anılarımı eklemek istiyorum.
Ha bir de Hansel ile Gratel vardı. Resimleri o kadar parlak, rengarenk ve şirindi ki... Dakikalarca aynı resmi incelerdim. Kardeşim o zamanlar henüz okuma yazma öğrenmediği için ona ben okurdum. Defalarca kez okuttu, beni dinleyip resimleri inceledi. Bitince tekrar okumamı isterdi. Kaç kera okuduğumu hatırlamıyorum. Ama epey fazla kez tekrar ettim. Hiç ama hiç sıkılmazdım. Aksine bitince tekrar okumak için heyecanlanırdım. Kardeşim o zamanlar okula gittiğim için çok üzülürdü. Kıskanma duygusu bir çocuğun saf kalbinde ne arasın? O zamanlar ne kadar üzüldüğünü anlamamıştım. Bunu bana söyledi mi bilmiyorum ama o duygularını açıklayabilirdi. Ben ise açıklasa dahi anlamaz, hiç üzülmezdim. Duygular falan. Yok konuşmaya utanırdım. Kişilik hiç değişmezmiş gerçekten. Keşke çocukkenki gibi hep saf, temiz kalabilsek...
Kitap okumak ne güzel şey. Sizi hiç gitmediğiniz yerlere götürdüğü, hiç göremeyeceğiniz farklı insanlarla tanıştırıp ufkunuzu genişlettiği yetmiyormuş gibi bir de sayfalarının arasına sizi saklıyor.
Okuyun efendim. Okuyalım...

Videonun açıklama kısmına bir bakın derim. Çok sevdiğim bir kanal. Takip etmenizi öneririm.
Okuduğunuz ilk kitap neydi? Küçükken okuyup da unutamadığınız kitap?