roman okurken akıcı mı olmalı yoksa psikolojik mi gerilim mi polisiye romanlar mı ilginizi çeker ve ya fantastik ya da romantik mi? en son okuduğunuz ve aklınızda en çok yer edinen kitap ve konusu ne
Cevabın nedir?
+1 yılAnlaşılır bir dille yazılması şart. Mesela sen yaştaki arkadaş şiir diye hiç bir anlamı olmayan cümle bile sayılmayan bir sürü laf salatasını alta yazıyor. Haliyle insan bir şey anlamıyor. Böyle şiir mi olur:
Sen ya da ben,
Bel ki de ikimiz birden.
YA da hiç birimiz.
Neydi bizi aşka bağlayan ya da
bağlılıklardan kurtarıp özgür kılan.
YA da aşkmıydı bağımızı bağlayan.
Dam üstünde saksağan.
Gel bize bazı bazı.
Vur beline kazmayı.126 Yorumla- +1 yıl
İşte bunlar doksanlı nesillerin yazdığı türden şeyler. Bir neslin beyni böyle şeylerle sulandı. Oysa nesi vardı sessiz eminin, yaş 35 yolun yarısı ederin, memleket isterimin.
- +1 yıl
Hem son harfleri birbirine benzeteceksin, uyak oluşturacaksın, hem de cümleler arasında anlam bütünlüğü oluşturacaksın. Roman da bundan farklı değil. Her romanın bir konusu olur. Konu ilgi çekiciyse ve yazar anlaşılır bir dille yazmışsa. Hele hele akıcı bir dilse tadına doyum olmaz. Bir arkadaşım sayesinde bir site keşfettim. Sitede 25-30 kadar seri şekilde devam eden hikayeler var. Ama öyle güzel yazılmış öyle güzel yazılmış şeyler ki , ingilizce olarak yayınlanan hikayenin Türkçeye çevrilmesi 1 hafta gecikince sinir krizleri geçirip saçını başını yolanlar var. İzlediğim en güzel diziden bile daha sürükleyici şeyler. Bu da yazarların bir başarısı.
- +1 yıl
Öğrenci değilim. Ama sanattan anlarım çok şükür az biraz. Ayrıca kendim de roman ve hikaye yazıyorum. Elimden geldiğince kendimi bileyip en keskin kalem olmaya çalışıyorum. Becerip beceremediğimin taktiri okuyucuya kalmış ama memlekette ''Al bu kitabı oku'' demek ''Senin ananı avradını...'' demek gibi bir şey olmuş. Kime teklif etsem yüzü buruşuyor. O denli korkuyorlar okumaktan. Roman bir tarafa dursun benim hikayelerim hem konu olarak benzersiz hem de eğlencelidir.
- +1 yıl
haklısınız aslında sadece bununlada kısıtlı değil sadece okumak olsa yeter bir çok alanda böyle insanlarımız yeni önerilere yenilenmeye açık değiller bazıları öyle kalıplaşmış ki seni duymuyor bile kendi doğruları kendi benliğinin hakimiyetinden senin benliğine yer bile vermiyor
- +1 yıl
Şuna bir göz at.
- +1 yıl
Hemen geliyor eccik bekle.
- +1 yıl
Ming yavaş yavaş gözlerini araladı. İlk gördüğü şey dedesinin endişeli yüzüydü. Hemen ardından küçük teyzesinin eşsiz güzellikteki yüzünü ve yeşim taşı gibi yem yeşil gözlerini gördü. Gözleri cam gibi parlıyordu genç kızın. Ve henüz 14 yaşındaydı. Biraz daha büyüdüğünde kim bilir bu güzellik nasıl bir üst seviyeye çıkacaktı. Ama bir şey oldu. Bir anda Mingin gözünde bazı anılar canlandı. Garip ve ilginç anılardı bunlar. Ming 34 yaşında bir adam olarak gördü kendini kafasının içinde. 300 kadar atlı Onu kovalıyordu. Bir uçurumun kenarında Mingi sıkıştırdılar. Ve ona ''Sonun geldi musashi'' dediler. Ming o anda o atlılara teslim olmaktansa ölmeyi yeylediğini ve kendini uçurumdan attığını hatırladı. Ama bu nasıl olabilir? Ming henüz 17 yaşındaydı. İşin aslı her nasıl olduysa Ming aynı anda iki kişinin bilincine sahipti. Mingin sıkıntılı yüz ifadesini gören dedesi ''Ohh çok şükür gözlerini açtın. Sana bir şey olacak diye ödüm koptu. '' dedi.
- +1 yıl
Küçük teyzesinin hazılarladığı enfes çorbayı içen Ming dışarı çıkıp hava almak istedğini söyledi. Minik teyze itiraz etse de dedesi biraz hava almanın iyi geleceğini düşündü. Birlikte şehre pazara indiler. Bir genel evin önünden geçiyorlardı. Bir anda küçük teyzesinin yaşında ve güzelliği teyzesini ikiye katlayacak kadar harkulade bir kız imdaaaat diye bağırarak onlara doğru koştu. Genel evin kapısında dev gibi bir adam belirdi. Genç bir kız adamın bacağına sarılıp küçük kıza seslendi. ''Kaç kardeşim kaç'' Ming daha ne olduğunu anlayamadan küçük kız Aaaah! dedi. O anda fark etti ki dev bir baltanın uç kısmı kızın göğsünden dışarı fırlamıştı. Acı içinde yere cansız şekilde yığıldı zavallı. Sırtındaki saplı balta neredeyse boyu kadardı. Baltayı fırlatan dev adam öldürdüğü kızın ablasının başını bir hamlede diğer baltasıyla aldı.
- +1 yıl
Yerde cansız yatan küçük kızın boynundaki madalyon her nasıl olduysa zincirinden kopmuştu. Bu küçük madalyon aslında eski ve değeri olmayan madeni bir paraydı. Bu parayı küçük kızın ablası kolye haline getirip kardeşine hediye etmişti. Zavallı kızlar babalarının içki parası için onları genel eve satacaklarını nerden bilebilirlerdi. Ve o anda olanlar oldu. Küçük madeni para yuvarlanarak Mingin ayağına değdi. Para ayağına değer değmez Ming yine kendisine ait olmayan eski anıları hatırladı. Yüzlerce insanı öldürdüğünü hatırladı. Yüzlerce kelleyi kılıcıyla uçurduğunu hatırladı. Bir kiralık katil olduğu günleri hatırladı. Eğilip parayı yerden aldı ve havaya kaldırdı. ''Madem intikamını almamı istiyorsun, öyleyse ben de bu mütevazı ödemeyi kabul ediyorum küçük kız'' dedi ve parayı cebine attı. O sırada ikinci baltasındaki kanları yalayan dev adam bir anda minge dönüp baktı. Mingin dedesi ''Oğlum neler saçmalıyorsun sen çabuk burdan gidelim'' dedi. Ama artık çok geçti.
- +1 yıl
Kızın sırtındaki baltayı kaptığı gibi dev adamın üstüne koştu. Hızla yanından geçip içeri girdi. İçerde bir sürü hayat kadını, müşteri ve ipsiz sapsız adamlar vardı. Baş köşede genel evinin patroniçesi fedaileriyle oturmuş saki içiyordu. Ming deli gibi gülmeye başladı. O sırada dev adamın kellesi yavaşça vücudundan ayrılıp pat diye yere düştü. Bunu gören kadınlar çığlığı bastı. Fedailer ayaklandı. Ama ming ekin derer gibi hepsinin başını 3 dakika içinde gövdesinden ayırdı. Olayı gören dedesi aklını yitirecek kadar heyecanlandı. Ming koşarak üst kata çıktı. Hayatında gördüğü en garip şeyle karşılaştı. Dev kavanozların içinde sıkış tıkış duran kel kafalı insanlar gördü. Dedesine dönüp ''Dede bunlar da neyin nesi böyle?'' diye sordu. Dedesi ''Bunlar kör dilenciler yavrum. Daha bebekken kaçırılırlar. Gözleri ve kulakları kızgın şişle dağlanır. Bir kavanoza yerleştirilirler. Ve sadece ağızdan beslenip altlarını pisletirler. Başka da hiç bir şeyi bilmez ya da hissetmezler
- +1 yıl
Dilencilikte en çok parayı bu bir çareler kazandırır. Çunku ınsanlar en cok onlara acır. Bunu bılen gaddar dılencı baronları onları bu şekılde yaşamaya mahkum eder.'' diye açıkladı. Ming hırsa dişlerini sıkıp ''Sen buna yaşamak mı diyorsun dede. Ölseler daha iyi '' deyip baltasını fırlattı. Ve bir çırpıda on kör dilencinin kafasını aldı. Zavallı ihtiyar çılgına dönmüştü. ''Oğlum sen ne yaptın. Şehrin en büyük genel evinde kafası kopmadık adam bırakmadın. Üstüne bir de kör dilencileri öldürdün. Çabuk kaçalım burdan. Biri bizi görürse öldük demektir.'' diye inledi. Ming in ses tonu bir anda değişti. ''Eğer biri senin kılına bile dokunmaya kalkarsa gök yüzü yarılır. O yarıktan bin tane bela yağar. Her bir bela bin tane felakete neden olur. Her bir felaket bin adamın canını alır. Buna kim sebep oldu diye soranlarsa Miyamoto Musashi cevabını alır'' İhtiyar iliklerine kadar titredi. Bu duyduğu isim bundan 300 yıl önce yaşamış olan katiller lordunun ismiydi.
- +1 yıl
3 kıtayı titreten katil. 22 kıralın kellesinden kolleksiyon yapan katil. On binlerce insanı biçerek öldüren katil. Tüm kiralık katillerin lideri. Miyamoto musashi. Peki ama ming bu ismi nerden duymuştu. İhtiyar torununu kaptığı gibi koşarak oradan uzaklaştı.
THE END - +1 yıl
Belli ki senin kategorin fantastik değil. Muhtemelen romantik seviyorsundur.
- +1 yıl
Öyleyse çok kısa son bir deneme daha yapalım.
Güzeller güzeli yaratık Bir anda salonda belirdi. İnsanlar daha ne olduğunu anlayamadan domino taşı gibi bir bir dizlerinin üstüne çökmeye başladılar. En son diz çökenler kralla konuşan danışmanlardı. Tek diz çökmeyen arkası güzel yaratığa dönük olan kraldı. Kral salonda birinin varlığını hissetti. Yavaşça arkasına döndü. - +1 yıl
kral-- (sırıtarak) Neee! Benim de mi diz çökmemi bekliyordun? Hadi halkımı rahat bırak da seninle özel olarak görüşelim.
Cebrail-- (Gözlerini kapatır ve herkes üstündeki baskıdan kurtulur. Salondan koşarak kaçarlar)
kral-- Eski dostum Cibril, nerden çıktın böyle?
cebrail-- Sarayını büyütmüş ve güzelleştirmişsin. Doğrusu çok beğendim.
Kral-- Buraya sarayımı teftiş etmeye gelmedin değil mi? Çabuk konuş ne istiyorsun?
cebrail-- Ne o eski dostum? Varlığımla seni rahatsız mı ettim?
kral-- Sendeki bu saf güzellik beni oldum olası deli ederdi. Bu gezegende benden daha güzel birine katlanmak zor.
Cebrail-- Bunu duyduğuma üzüldüm. Ama madem durum bu istersen hemen geri gidebilirim. Ve benim yerime kardeşim Azraili gönderirim. Ama O, görenlerde güzellik ya da hayranlık hissi uyandırmaz.
Kral-- Dur dostum dur, zaten sen oldun olası şakadan anlamazdın. Söyle bakalım seni hangi rüzgar attı buraya?
Cebrail-- Zamanı geldi.
kral-- Vay be bu kadar çabuk mu? Halbu ki daha bir kaç milyar yılcık geçti - +1 yıl
Cebrail-- (elini kralın alnına koyar) Sana talimatları aktarıyorum.
kral-- Hımmm talimatlar çok ilginç. Bunu yapacak kişi hem her şeyden vaz geçmiş olacak ve hem de ölümden korkmayacak. Umarım bir Süre sınırı yoktur. Zira böylesi birini bulmak biraz zaman ister.
Cebrail-- Sen de biliyorsun ki dostum bu Mutlak güç sahibinin emri ve dileğidir. Yani bu bir süreçtir. Ne sen ne de ben bu süreci ne yavaşlatabiliriz ne de hızlandırabiliriz. Her şey olması gerektiği anda olur. Sen sadece talimatları yerine getir.
kral-- Biliyor musun Cibril, şöyle bir düşündüm de bu işe en çok küçük kardeşlerin Harüt ve Marüt sevinecekler ahahahahaha - +1 yıl
İzlenimini merak etmiştim.
- +1 yıl
Ekranınla ilgili bir sıkıntı mı var?
En İyi Cevaplar
+1 yılSeverim. Şu an için klasiklere ağırlık veriyorum. Akıcılık da önemli okuduğum kitap sıkmamalı.
En son okuduğum kitap Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
En çok etkilendiğim kitap ise Aylak Adam
Bkz. www.kizlarsoruyor.com/.../a94214-siradanliga-kolayciliga-tekduzelige-tahammul-edemeyen-bir128 Yorumla- +1 yıl
Okuyacaksan önerebilirim:)
- +1 yıl
Laf olsun diye öner diyenler oluyor da
- +1 yıl
Saç malanmaz taranır :D
- +1 yıl
Kaç tane istersin?
- +1 yıl
bir 20'ye yakın önerebilirim😂
- +1 yıl
Aylak Adam - Yusuf Atılgan :D
Oku beğenirsen gel başka bir tane öneririm - +1 yıl
Keyifli okumalar. Fikrini alırım okuduktan sonra:)
- +1 yıl
Okumazsan hakkımı helal etmiyorum 😂
- +1 yıl
1 hafta mühlet 😂
- +1 yıl
Kitabın özetini istiyorum 😂
- +1 yıl
Ne zaman biter?😂
- +1 yıl
Hm ok by
- +1 yıl
Okudun mu?
- +1 yıl
En kısa zamanda okumalısın
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılOkumayı çok severim
Kitap, manga, gazete, dergi, çizgi roman..
Yeter ki okuyabileceğim bir şey olsun10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
17Cevap
Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. Manga az okudum.
Darwin's Game
Opus
Vagabond
Roman da çooook var. fantastik, sci-fi , tarihi, psikolojik ağırlıkla okurum ,14 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kitap okumayı çok seviyorum düzenli okuyorum kitabı. En çok biyografi tarzı kitapları seviyorum. Polisiye de okurum ara sıra. O kadar çok ki aklımdan kalan kitaplara ilişkin bölümler. Okumak beni alıp başka yerlere sürüklüyor.
10 YorumlaSherlock Holmes okumuştum. Daha çok polisiye ve akıcı romanlar ilgimi çekiyor. Onun dışında Atsız Atsız Bozkurtlar diye bir kitap okumuştum. Tarihi ve içine alan bir kitap olması çok güzeldi.
10 Yorumla
+1 yılBen de okumaya ve okuduklarıma özenip bir şeyler üretmeye çalışıyorum yeter ki çevremdeki bazı acımasız insanlar yazdıklarımla dalga geçmesin...
10 YorumlaFantastik roman
En son budalayı okudum, en çok aklımda kalan silmarillion17 Yorumla- +1 yıl
Hmm o zaman nasıl anlatayım ki :)
Kitap fantastik ve Yüzüklerin Efendisi'nin öncesini anlatıyor. Bir sürü ana karakter ve bir süre olay örgüsü var o yüzden akılda kalması çok zor. Çoğu zaman bu kimdi ki diyorsun. İlk 50 sayfasını okumak bir eziyet. Ama okuduğum en güzel kitaptı. Filmini çekemiyorlar baya bir karmaşık
+1 yılNovel ve manga okuyacaksam fantastik olmalı.
Romandaysa farketmez pek ama polisiyeyi daha çok tercih ederim.10 Yorumla
+1 yılHarry Potter ların hepsini okudum çok güzellerdi. Bide sokak kedisi Bob. Playstation dan vakit kalmıyor ya
10 YorumlaGörüşlere baksan herkes kitap kurdu burada gerçekte 1 tane bitirmemişlerdir eminim..
10 Yorumla
+1 yılhentai mangalarını severim internetten takip ediyorum çevirilerini ^_^
00 YorumlaFizyonomi -ilmi Sima- konulu kitaplar
10 Yorumlaseverım psıkolojık olacak.
10 Yorumla
+1 yılKitap okumayı seviyorum.
10 Yorumla
+1 yılTarih ve inanç konuları.
10 Yorumla
+1 yılpolisiye Roman biraz hsyecan olmali
10 Yorumla
+1 yılkitap okumayı sevmem :D
04 Yorumla- +1 yıl
tabi ki sıkıcı diye onun yerine meraklılığımı kullanıp her merak ettiğim şeyi googleye yazar ve okur bilgilenirim bu şekilde birikir
- +1 yıl
gerek yok kendi senaryolarım bana yeter
coğ kitap okurum
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. Severim.
10 YorumlaSeviyorum
10 Yorumla
+1 yılnapçen?
01 Yorumla
+1 yılEvet seviyorum
10 Yorumlaseverim en sevdiğim
10 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi