Ekmeksiz yaşanmaz
Ekmek parası
Kültürümüzde diyet yapmak yok
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

En basit haliyle, domates olmasa da olur. Zeytin peynir rosto dana biftek vs vs. Ama bir ekmek karnına tokluk hissi vermeye yeter. Tam tersini düşün. Her naneyi yedin yemekte. Ama bir lokma ekmek yemeden doygunluk hissi beynine ulaşmaz. Bu yüzden ekmeğe kutsal gözle bakarlar. Ama işin aslı islam dininde ekmek kutsallıkta ilk onda yer alır diye bir şey yok. Ekmek gibi araba da bir nimet, sahip olduğumuz ailemiz de bir nimet, hatta evdeki musluk da bir nimet.
Anadolu ile ilgili. Anadolu buğday yetiştirmeye müsait. Önceden sulama falanda gelişmemiş olduğundan iç bölgelerde tahminim arpa buğdaydan başka çok fazla bir şey yetiştiremedikleri için ana besin kaynağı Anadolu'da ekmek olmuştur tıpkı Çin'de pirinç olduğu gibi. Nimet ya da yiyecek dendiğinde akla ekmek gelmesi bu yüzdendir.
Ekmek doyurucu bir besin. Çalışmanın karşılığı bile ''ekmek parası'' düşün. Kişinin cebinde fazla parası yoksa, bir ekmek alıp karnını doyurabilir. Ekmek sofraların baş tacıdır. Fakirin ekmeğidir!
Babam eve ekmeksiz gelse uyuyamaz herhalde. Ekmek hep olmalı, fazla fazla olmalı. Bilinçaltımızda ekmek varsa yemek var düşüncesi hakim sanırım.
Cevap
14Cevap
Ekmek parası
Ekmeğini taştan çıkarmak
Umut fakirin ekmeğidir...
Yiyeceğimiz yoksa kuru soğan ve ekmeğimize güveniriz.
Böyle sözleri olan bir toplumuz. Ana yiyecek olarak ekmeği kabul ederiz. Anadolu, altın topraktır. Anadolu'da kurulan tüm Türk devletlerinde ekmek her sofrada bulunmuştur. Ekmek, Osmanlıda zenginlik göstergesi olarakta gösterilirdi. Ekmek ne kadar beyaz ise o kadar zengin ve asalet olduğunu gösterir.
fakir ülkeyiz her ailenin de en önemli besinleri patates makarna ekmek millet her ay 1 bin tl ile geçinse 1 bin tl cebine kalsa bak bakayım o adamlar ekmeğin yüzüne bakıyor mu?
Yemek kültüründe dünyada önemli, Nimet, en önemli gıda, bir sembol.
Bizde ekmek 1950 den önce kullanılmazdı daha cok lavas bazlama falan yenirdi sonraları dayamıslar unu ekmegi buyutmuşler falan
Ekmek yemezsen doymazsınla büyüdüm bilmiyorum ashskd
Bir nevi alışkanlık olduğunu düşünüyorum.
Bende ekmeksiz doymam diyenlerdendim lakin ekmeksiz de doyuluyor 😃
asgari ücretin 1400 tl olduğu yerde, makarna ile ekmek, pilav ile ekmek gibi eşleşmeleri görmek şaşırtıcı değil.
Fakirliği bilen milletiz. Erzağı, yemeği arttırmanın ucuz yoludur ekmek..
doymuyoruz onsuz biraderim =))
Makarnayı bile ekmekle yiyoruz 😀
Yemeğe düşkün bir milletiz sanırım
Ekmeksiz yemek yenmez
Ekmeksiz yediğim yemekte doymuyorum :D
Çünkü ekmek yani ötesi yok
Temel besin kaynağı olduğu için.
ekmeeenen ye ekmeeenen
Diyet yapan Yok
Ekmeksiz yaşanmaz.
Gecim derdi..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?