Çek Cumhuriyeti'nin ismi neden Çekya olarak değişti?
telaffuzu kolay olduğu için olabilir
Ne zaman değişti
Yeni mi fark ettin
Yorum yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir süredir farkındaydım. Neden böyle bir uygulamaya geçildi anlamıyorum. Çek Cumhuriyeti demenin nesi kötüydü ki değişti hiç bir fikrim yok.
İngilizcesi Czech Republic olduğuna göre Çek Cumhuriyeti tam karşılığı. Çekya nedir. Birisi saçma sapan bir şey uydurmuş.
Benzer bir şeyi de Beşar Esad da yaşadık. Bir anda Esed oldu.
Ülkenin çok ciddi sorunları varken bunlarla uğraşan zihniyet bizimle kafa buluyor olmalı.
Öyle mi?
Bunu merak ettiğim için soruyorum. Yani Çek Cumhuriyeti kendilerini bundan sonra "Çekya" olarak tanımlıyorlar. Doğru mu anlamışım?
İlginç.
Ben onlardan yine Çek Cumhuriyeti diye bahsedeceğim. Hahahaha
3 temmuz 2016 da çekya olmuş 1 sene sonra konu açılmış :D
Belki de Cumhuriyet hoşlarına gitmiyordur var öyleleri bilirsiniz
Sağolasın
Ne zaman değişti 😅
Cevap
15Cevap
bu bizim Türk cumhuriyetiyerine, Türkiye'yi kullanmamız gibi bir şey. şimdi burda şu var;bazen türkiye cumhuriyeti diyoruz, yanlışmı oluyor? türk cumhuriyetimi demeliyiz? adamlar çekya cumhuriyetimi diyecekler, diyeceklerse neden çekya oldular? çekyat'ı çağrıştırdığı için biraz garip geliyor bana:))
Hükümetlerinin işgüzarlığı işte. Bir de sözde anket yaptılar 'Devletin adı Çekya olsun mu, olmasın mı?' diye? Anket sonucunun tersini yaptılar. :) Ayrıca üstünden bir sene geçti. :)
bir açıklayaydın iyidi :) en azından bilmiş olurduk
Bence adı çek Cumhuriyeti olarak güzeldi. Zaten kısaca çek ya da çekler diyorduk. önceden de Çekoslovakya idi.
Çek Cumhuriyeti ya da resmî kısa adıyla Çekya, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Ülkenin kısa adı 3 Temmuz 2016'da alınan bir kararla resmen Çekya oldu. Çek Cumhuriyeti ise ülkenin resmî tam adı olarak kullanılmaktadır.
Uyduruk birşey olmuş sanki..
Çek cumhuriyeti daha iyiydi.. nasil bunu kabullendi ki bu millet..
Zaten İngilizce'de Czech diye geçiyor. Çekya denilmesi daha mantıklı açıkçası.
bir seneden fazla oldu sanirim😀
sanirim. cekoslavakya ayrildiginda çek cumhuriyeti ismi verilmisti. halk degismesini istemis
Ne o oyle 'cekyat' der gibi. :D
1 sene olmadı mı değişeli? Yanlış mı hatırlıyorum.
Bize çek diyorduk zaten neden uzattilarki :)
Çekya nedir abi :D Çekya Çekmeya
Kendi dillerindeki asıl karşılığı bu olduğu için.
Uyan da balığa gidelim.
Baya oldu gibi değişeli 😂
Telaffuzu kolay diye bence.
benimde merak ettiğim bir soru bu?
kendileri istedi kardeşim :) halk istedi
Öyke daha uygun. çoğu ülke öyle diyor
çok uzundu heralde
tatlı be :D
iyi olmuş
Kim değiştirdi
çekyamı olmuş a. mk
3 temmuz 2016da değişmiş