Aslında hikâye ve roman okumaktan pek hoşlanmam. Sadece dünya klasiklerini sevdim ama arkadaşım Şeker Portakalı kitabını mutlaka okumamı istiyor. Üstüne bu kitabı çok beğeneceğimi söylüyor. Yani benim gibi kurgusallığı pek sevmeyen bir adam bu kitabı sevecek ise bence siz de çok seversiniz.
"... bu kitabı sevecek ise bence siz de çok seversiniz." ne kadar da değişik bir cümle, öncelikle arkadaşın seversin dedi diye senin sevmen garanti mi?
Şeker Portakalı ise içinde çocuk yetiştirme ve onların duygusu ile ilgili çok güzel mesajların olduğu bir kitap. Kimine göre Zeze yediği dayaklarda haklı, kimine göre ise Zeze'nin düşünceleri anlaşılmıyor ve Zeze'nin yaptığı yaramazlıklarda ve terbiyesizliklerinde ailenin rolü baskın bence ikinci taraftayım, zaten birinci kısımda olanlar maalesef kitabın eleştirdiği kısımlar.
Zezeeeeee 😍😍😍 Hüzün onu nasıl okumazsın yaaaaa 😳 Jet hızıyla o kitabı edin ve oku. Efsane bir kitap ya. Hayatımın kitaplarından birisi. Ne zaman bunalıma girecek gibi olsam Zeze'nin kaldırımda oturup Hz. İsa ile konuştuğu bölümü okuyorum. Her defasında da zirlaya zirlaya agliyorum Oku, okut 😍
''- Xururuca! + Ne var? - Ağlamak kötü bir şey mi? + Ağlamak hiçbir zaman kötü değildir, budala. Neden sordun? - Bilmiyorum, bir türlü alışamadım. Sanki yüreğim boş bir kafes...''
Ah güzel zezé okudum ve keşke aklımdan çıksa da tekrardan okusam o kadar güzel ki her daim şeker portakalı benim için çok değerli ve farklı bir kitap olacak.
Bence konusu çok güzel. Ama başlık pek uymamış gibi. Sonuçta en çok Portugua ' dan (Zeze'nin hayatta en çok sevdiği insan) bahsediyordu. Ama okunmadı gerekli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu kadar çok kitap okuyan varsa, sokaktaki bu cahiller kim :D?
Bazi insanlar kitap okumakla ya da egitimle sadece bilgi ihtiyacini giderebilir. Cahil olmak baska bir mevzu. Fuzuli ne güzel söylemis; Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.
En İyi Cevaplar