Ben okuduğum bir kitabı bikaç kere okuduğumu bilirim. Aklıma başka düşünceler gelir, bazen kelimlere öylesine bakarım. Bu yüzden 2-3 hatta 4 kere okuduğum olmuştur bir kitabı. Peki siz de okuduğunuz bir kitabi bir kaç kere okudunuz mu hiç?
Bazı kitaplar vardır; her okuyuşta aynı hissi, aynı heyecanı verir. Bazı kitaplar vardır; farklı zamanda, farklı yaşta farklı bir tat verir. media.giphy.com/media/Fk2n39WyPiTIs/giphy.gif Kendim açımdan örnek verirsem: Çalıkuşu her okuyuşta aynı hissi verir. Dorian Gray'in Portresi ise her okuyuşta farklı bakış açısı verir.
Okurum ama aradan belli bir süre geçmesi kaydıyla. O arada 5-10 kitap daha okumuş olmalıyım ki, çok beğendiğimi tekrar okurken başka pencereler açabileyim.
Tekrardan okumak istediğim kitaplar oluyor fakat sıra gelmiyor. Hoşuma giden kısımların altını çizer ya da işaret koyarım. 5 dakikalık bir sürede tadımlık olarak sonradan okuyabilmek için..
Okurum ama her sayfasını değil hızlı geçerim durağan yerlerini. Sevdiğim bölümleri yavaş yavaş okurum. Simyacıyı 10 sene önce okumuştum şimdi yine okuyacağım. Hı , bir de zaman geçtikçe fikirlerim değişiyor okuduğum kitaplara farklı bakış açısıyla yaklaşabiliyorum onun içinde bazen ikinci kez okuyabiliyorum. Suç ve Cezayı küçükken okudum. 3 ay önce tekrar okudum ömrüm yeterse +30'dan sonra bir daha okuyacağım.
kitaptan kitaba göre değişiyor bazen ilk okuduğunda kitap farkı geliyor ikinci okuyuşunda farkı tabi bu tür kitaplar macera roman kitaplarında değil psikoloji tarzı kitaplarda oluyor bana sorarsan okumam ama başka bir kitabı okumak daha zevk gelecektir diye düşünüyorum.
Yüzlerce kez bile okurum, ilahi kitaplar gibi evrensel nitelikte bazı kitaplar oluyor ki -bunlara çok nadir rastlanıyor- her okumamda ilk defa okumuş gibi hissediyorum..
"BENDE HALİMCE BEDREDDİNEM" ve "BİR İNSAN" kitaplarını 3 er kez okudum ve he defasında aldıgım alıntı ve paragraf sayısı arttı. Özellikle tarih alınlıtılı kştaplarda bazen bu gerekiyor
Okuma alışkanlığım çok fazla yok ama bazı seçkin kitapları ilerki yaşlarımda okuyabilirim çünkü bakış açım değişeceği için bana katacak farklı şeyler olabilir.
Zaman zaman ben de yaparım bunu. O an için okuyup geçtiğim cümleler sonradan okuduğumda farklı farklı anlamlar taşır zihnimde. O yüzden geriye dönüp tekrar okumaktan bir zarar gelmez bana göre.
Eğer çok beğendiysem okumaya doymadıysam tabi bir kitabı üç kez okuduğumu biliyorum her okuduğumda bir önceki okuduğumda farketmediğim detayları farkediyorum ve her okudğumda heyecanlanıyorum
okuyup anlamadığım bir kitap olmadı ama bir kaç ay aralıklarla okuduğum kitaplar var ör. halin şu çılgın türkler gibi tarih kitapları tekrar okunabilir oluyor.
Evet okurum her okuduğumda farklı anlamlar çıkartıyorum büyüyoruz hayatlarımız, fikirlerimiz, hayatımızdaki insanlar sürekli değişiyor sonuçta bir iki yıl arayla tekrar okuyorum bu yüzden
Ben yürüdüğüm yolları 2. gün yürüdüğümde a Sıkılıp başka yerlerden gelen bir tipim kitapların yarısına kadar okumayıp sıkılıyorum ne olacağını tahmin ediyorum
En İyi Cevaplar