Sizce Siyasi Kitap okumak faydalı mıdır?
Okumak faydalıdır
Siyaset boş iş
\yorum yok\
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

siyaset boş iş, buna yorum yok ama siyasi kitap okumaktaki asıl sıkıntı aldığın bilginin doğruluğunu milyonlarca başka kaynaktan tasdik etmen gerekmesi. Bir kere bu kitabı siyasi görüşü olan biri yazmış, istediği kadar objektif olduğunu iddia etsin olamamış. bu yüzden sen de siyasi kitap okumak istediğinde, örneğin; 60ları öğrenmek istiyorsan 60lar hakkında kitap yazmış olan tüm farklı düşüncedeki kişilerin kitapların dikkatle inceleyip ortalama alman gerek. sonra vardığın sonucu kesine en yakın tarihsel bilgilere onaylatabilmen gerek. bu bilgileri tüm dünya siyaseti içerisinde değerlendirip fikir üretebilecek bilgiye erişebilmen gerek ki siyasi kitap okuman yararlı hale gelsin. dediğim gibi işte siyaset de boş iş, bu kadar şeyi yapıp sonuçta ulaşacağın sonuç sıkı bir siyaset kültürü olur. uğraşmaya gerek var mı? şahsen uğraşmam. 'Reis' okuyup siyaset uzmanı olduğunu varsayan insanlara da laf sokmadan bitireyim hadi..
Tabiki faydalıdır. Kültür birikimin ve eğer tarafsız bir şekilde okursan düşüncelerinin esnekliği artar. Kitap okumak başlı başlına faydalıdır zaten
Şimdi bir kitap adı ve yazarını söyleyeceğim ve düşüncelerinizi söyler iseniz sevinirim. Hatta resmini atayım...
i.dr.com.tr/.../0000000619445-1.jpg
Tarihle siyaset harmanlandiginda anlam kazaniyor.
Cevap
23Cevap
Siyasi bir kitap okumak da faydalıdır, ya bilmediğinizi öğrenir araştırır fikir sahibi olursunuz. ya da okuyup körü körüne inanmış bir koyun, ve siz okuduğunuzu rafa kaldıranlardansanız umarım yazar taraf bir kaleme sahip değildir.(konu ne olursa olsun)
Kitap okumanın her türlüsü elbet faydalıdır. Lakin siyasi kitapları okurken dikkatli olmalı insan. Hiçbir dayanağı olmayan düşünceler kelime oyunları ile doğru gibi gösterilip okuyucuya empoze edilmeye çalışılabilir. Buna karşı önlem alarak ve farkında olarak okunmalı.
Bu tarz kitaplar hep yanlı! Özellikle sahibi olduğu ideolojiyi yaymak için yayınevleri kuran düşünce sistemleri var.. doğru bulmuyorum.. ama kavgam gibi nutuk gibi kitaplar kesinlikle okunmalıdır.. kişilerin kendi ağzından!
siyaset okuyan inanın da siyasi görüşü vardır ve illa bir kendi tarafının hatalarının orasını burasını kırpıp, yerlerine asılsız abartılı şeyler yazar.
objektif kimse yoktur bu konuda. inanmıyorum kendilerini öyle tanıtanları :D
Fayda kismi siyasi goruse gore degisse de okumanin zarari yoktur. Hicbir sey olmasa fikrinizi temellendirirsiniz.
ben çok az kitap okurum ama kitabın ismine ve kapak resmine bakarak o kitabı su gibi okuyup okumayacağımı hemen anlarım.
Osmanlıyı kötüleyen kitaplar 😀 bu adamların teröristten farkları yok
tarafsız, bilgili insanların yazdığı siyasi kitaplar okunabilir
Genel kültür edinmek ve farklı bakış açılarını görmek yönünden faydalı
Kitap okumak her zaman faydalıdır. Tarafsız ve güzel anlatan siyasi kitaplar ise bir cevherdir.
oku ama cem abinin bir sözü var toplumları politikacılar siyasetçiler temsil etmez ve de tanıtmaz toplumları edebiyatçıları, sanatçıları sporcuları, bilim adamları temsil eder ve tanıtır.
algını kapatır hepsi bir şey biliyorsun sanarsın ancak içine düştüğün foseptik çukuru hakkında bir şeyler öğrenmişsindir ve kimse o foseptik çukurunu merak etmez
Hangi olayı anlatıyorsa üç farklı kitaptan üç farklı bakış açısı ile okumak. faydalidir
Herşey hakkında bilgili olmak gerekir. dogru kaynaklardan oldugu sürece okuyun tabiiki
Okurum, Faydalıdır ama bu ülkede kimseyle görüşümü paylaşmam ve ya polemiğe girmem
Ben lisede çok okudum merakliydim arastrdm öğrendim ne oldu böyle konuşanlara cevabım oluyo
En azından daha ıyı kavramana yardımcı olur ve bir kez daha tazelersin bilgilerini ideolojini
kitabın zararı olmaz..
Okuyacaksan önyargılardan uzak kalarak okuman lazım milliyetçiler mesela hep kendi görüşünden okurlar solcular mesela her iki türden okurlar
Milliyetçi kesimden eksi gelmiş
@Ohmygod41 solcu değilim!
Siyaset faydalı mıdır; önce onu bir tartışsaydık.
okuma cahiller ölsün 🤣
Tarafsız olanlar yararlı olabilir.
Yorum yok khdjskxm ama iyidir.
okusan ne faydası olacak
Zamanında çok okuduğum için toplumdan soğudum
Faydalı tabi kültürlenmek açısından
Objektif okuman lazim
Kesinlikle alanım zaten
Okumak faydalıdır
tabiki
tabikide faydalı
Faydalı.