Bir kitabın eğer kurgusu, betimlemeleri ve anlatımı kuvvetliyse iyi bir okuyucunun zihninde adeta bir filme dönüşeceğini az çok biliyoruz.

bir kitabı milyonlarca kişi okur ve her birinin o kitaptaki kurguyu hayal gücünde yansıtması farklıdır hiçbiri birbirine benzemez ama eğer filme uyarlanırsa o kitabı okuyan milyonlarca kişi tek tip hayal gücü hatta hayal gücüde denmez buna tek tip senaryo üstünden algılar bu da o kurguyu milyonlarca tarifsiz hayal gücünden tek tip kurguya dönüştürür
Karşıyım bu duruma. Senaryolaştırılan kitap, katıra benziyor. İşe yarıyor ama çoğalamıyor. Bir atı katır haline getirirsen sadece değerini kaybeder. Ama safkan attan yeni bir at doğarsa o daha iyi olabilir her zaman.
Kitaplar kitap olarak kalmalı. Senaryolar, bambaşka bir dal olarak ayrı yazılmalı. Kitabın değeri ve güzelliği katledilmemeli.
Söylemeden geçemeyeceğim soruların çok iyi. Daha çok hayal kırıklığı olmuştu bir çok uyarlama bende açıkcası. Yazar yönetmen olamaz, yönetmende yazar ama iyi bir yönetmen yazarla dialog içinde olursa ortaya güzel bir film çıkar.
Teşekkür ederim.
Yönetmen yazarı The Originals'da gördüm.
Seriyi okudum, diziyi de izledim. Kitap idare eder ama dizisi biraz bayat geldi bana. Tabii millet bayılıyor. Kitaptan aldığım tadı alamadım. Genellikle hayal kırıklığına uğruyorum.
Cevap
3Cevap
İsterdim hatta okuduğum bir kitap var ama düşünüyorum Allah Allah neden bir türlü filmini yapmadılar diye. Halbuki muntazam bir konusu var, mutlaka filmi olması gerektiğini düşünüyorum :)
Hangi kitap?
Burada alenen söylemek istemiyorum kimse öğrenmesin diye :D
Okudugum kitaplardan filmi yapilmis olanini bir kez izledim. Ve malesef hayal kirikligi ile son buldu keyfim. Yazarin hayal gücüme gondermelerini, özelliğini seviyorum ben, o kitap film olursa genel bir seyler sunacaklar, istemiyorum
Peki, yönetmen yazar olursa?
Sanırım fikrim değişmez, o kelimelere benim kattiklarimi veremez, o benim dunyam. Yonetmen ben olursam olabilir :)
Sen çok şey istiyorsun:)
😒😵
Eğer kitabını okuduysam ne dizisini ne de filmini izlerim..
Çünkü çoğu yeri kırpıyorlar e bunu anlatmamışlar burasını geçmişler gibi yorum yaptığım için hayal kırıklığı yaşıyorum..
şu an okuduğum The magician var dizisini izledim sarmadı kitabı daha güzel..
Müthiş bir noktaya parmak basmışsın. Yazar yönetmen olmalı. Hemen hemen tüm kitapların filmi, dizisi beni hayal kırıklığına uğrattı çünkü.
Bir kitap filme çevrilirse çok şey kaybolur. Ayrıntılar gösterilmez.
Ben okuduğum kitapların filme dönüşmesini istemiyorum. Şahsen film olanları da izlemiyorum.
Kara kule serisini tekrar tekrar okurum bıkmadan, filmi ağustosta çıkacak, şimdiden yıkıldım, kahramanı zenci yapmışlar, korku filmine dönmüş fragmanı
Herhalde elli kere izlerim...
İsterdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar