Müzeye yaklaşık 1000 yıllık bir Bizans sikkesi teslim ettim. Sikkenin denetlenip, değerine karar verileceğini ve sonra kanunlara göre, değerinin bir kısmını bana vereceklerini söylediler ama şimdi valilikten komisyon kararı geldi ve 'Kültür vr Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamına giren, ancak envanter kayıtlarına alınmasına gerek olmayıp, bilimsel amaçla kullanılabilecek korunması gereken etütlük eser olarak değerlendirilmesi nedeniyle, fiyat takdiri yapılmamış ve Müzemiz etütlük eser kaydına alınmıştır.' yazıyor. Bilgili birisi ne olduğunu anlatabilir mi?
Kısaca sadece üstünde çalışılacak bir eser eğer müze bunu sergileyecek olsaydı satın alma işlemi gerçekleşecekti. Ama envanter kayıtlarına girmesine gerek yokmuş çünkü envantere kaydedilirse müzede sergilenebilecek eser haline gelecek. Demek bulduğun sikkelerin çok da dikkat çeken bir tarafı olmadığı için sadece dönem ve kim basmış onun üzerinde çalışacaklar. Muhtemlen bulduğun sikkeler karışık maden sikke oldukları için değerini yarısını bile sana verseler para etmez. O artık etüdlük eserdir efenim
evet bronz olduğu için müzeye itiraz edip alsan anca kendine kolye yaparsın :D Onun dışında gerçekten tebrikler bu bilimsel çalışmalar için çok faydalı oluyor. Çünkü sikkeler üzerinden dönemin imparatorluk propagandaları yapıların o dönemde ne zaman yapıldığı ve genel olarak hangi olay üstüne basıldıkları anlaşılır. gerçekten tekrar tebrikler.
@KaderÇabaya_Aşık Arkeolojinin devlet ile alakası yok. Zaten onlarında istediği arkeolojinin ilerlememesi. Çalışma yapılacak her yere bina dikmeye başladılar zaten. O yüzden sen de rahat ol vermezsen verme yani daha beklersin sen o aradığın devleti.
Bence seni yemişler biraz. Bu haberde de buna benzer bir olay yaşanmış. Sikkeyi alıp incelicekler. Bu haberi emsal göster ve paranı talep et. www.google.com.tr/.../
Senin sikkeleri inceleme, etüt gibi amaçlar için alıkoyduk diyorlar, Havada bulut, sen o parayı unut diyorlar, hee olur da unutmazsan, biraz daha zorlarsan davanın gideri de üstüne kalır diyorlar, Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan da olma diyorlar :)
Muhtemelen depoda duracak sergilenmeyecek ama satisi yapilabilecek. Cok sacma geldi bana. Madem sergilenmeyecek degerde ise, el koymasin geri versin bir degeri yoksa!
Saçma değil. Çünkü her buluntu sergilenecek diye bir kural yok üstünde çalışmalar yapılır. Belgeleme yapılır zaten geri verse adamın neyine yarayacak bilimsel çalışma yapılmasında katkıda bulunmuş çok da iyi yapmış.
@laurelwreath sergilenmemesi tamam, ama madem bir degeri yok geri verilsin. Haa madem inceleme yapilacak, tum incelemeler yapildiktan sonra ne olacagina karar verilsin ve ona gore cevap verilsin vatandasa.
Belkide ugrasmazsin diye uzerinde durmamislardir Cok deger ediyosa konus bir avukatla ya baban ya da baskasi degeri coksa al parayi kendine gider bir araba alirsin birikim yaparsin ust bas alorsin havadan geliyo bir cesit sonucta
hahahah arabamı :D siz eser satışlarını çok abartmışsınız. :D sen avukatını yollarsın müze her şekilde onun değerini sana gösterir zaten. Eğer satın alınacak durumda olsa parayı veriyorlar merak etmeyin :D
@laurelwreath Degeri buyukse diyorum zaten o zaman alsin ben oyle seylerin ne kadar para ettigini bilmiyorum ama bazi eserlerin cok para ettigini duydum yani Eger oyle bir sey varsa gitsin alsin hakkini yok 2 3 bin kadarliksa alacagi ugrasmaya degmez zaten
Ben bu işlerle ilgiyim diyelim 2863 numaralı kanuna göre envantere eklensede eklenmesede varlıkları koruma kanunu kapsamında alman gereken parayı talep etmeye halkın var itiraz edip paranı isteyebilirsin alacaklısın
En İyi Cevaplar