Aklımda bir şeyler var. Onları yazıp kitap yapmak istyorum. Sizce bu iş için hangi program uygun? Kitap yazma programı önerirseniz çok sevinirim. kitap yazmak için program
Bir iki program var çok iyi olan. İlk önce severek kullandığım bir program olan Wattpad sitesini tanıtayım sana.
- Wattpad
Bu site Kanada menşeili bir site. 2006 yılından beri hayatımızda. Ücretsiz bir site burası. Dünyanın birçok yerinden milyonlarca üyesi bulunmakta. Ülkemizde de çok meşhur bir site. Ve çok kullancısı var. Bu uygulamada hem kitap yazabiliyorsun hem de diğer insanların yazdığı kitapları okuyup değerlendirmelerde bulunabiliyorsun. Aynı zamanda senin kitabını da değerlendirmeye sokabiliyorsun. Eğer çok beğenilirse Wattsy Kazananları arasına eklenip daha fazla okuyucuya sahip olabiliyorsun. Roman yazmak için program arayanlara genellikle bu site tavsiye edilir. Bu sen premium özelliği de getirildi. Belirli bir ücret karşılığında reklamsız bir okuma sahasına kavuşuyorsun ve daha fazla kitap okuyabiliyorsun. Bu sitede kitapları eğer çok beğeniliyorsa muhakkak bir yayınevinin gözüne çarpıyorsun. Ve kitapçılarda kitaplarını satıyorlar. :) Bu muhteşem bir şey değil mi?
roman yazma programı
- Microsoft Word
Word her insanın mutlaka kullandığı klasik bir programdır. Ödevlerimiz olsun, notlarımız olsun her şeyimizi burada yapmaya çalışıyoruz. Word programı ayrıca mükemmel bir resimli kitap yazma programı olur. Ücretsiz bir programdır. Word çok pratik bir program olduğu için rahatlıkla kullanabilirsin ve seni rahatsız edecek bir şey de göremezsin. :)
kitap yazmak için programlar
- Scrivener
Bu programın diğer önerdiğim programlardan bir farkı var. O da ücretli olması. :) Çok profesyonel bir uygulamadır. Yazarların çoğunun biricik sitelerinden biri diyebiliriz. Bana da akadesmiyen hocam önermişti. Makalesini bu programda yazıyordu. Çıktı almak çok rahat oluyormuş. Ve istediğin şekilde de indirip yazdırabiliyorsun. Bir göz atın derim. Kitap yazma programları arasında akademisyenler tarafından en çok tercih edilenlerdendir.
kitap yazma programı türkçe
Umarım bu önerdiğim uygulamaları beğenirsin ve işine yarar. Şimdiden keyifli yazmalar. :)
Bence kitap yazmak için en rahat platformlardan biri kesinlikle Hoobook.
Bir de Wattpad’de olduğu gibi kaybolma hissi daha az. Türkçe içerik tarafında daha topluluk hissi var bence. Özellikle yeni başlayan biriysen motive edebiliyor.
Ben olsam ilk taslakları Word/Google Docs yerine direkt Hoobook’ta toparlardım 🙂
En İyi Cevaplar