Van Gogh oto portresi 1889
Sanatçı bir arkadaşı ile tartışması sonucu
Genelevde çalışan sevgilisine kızgınlığından
Bu konu açıklığa kavuştu: Şöyle ki...
Diğer / İlgilenmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Üzerinde muhtelif efsaneler dolaşıyor olmakla birlikte, üzerinde kesinlik sağlanmış bir iddia yok. Bilimsel açıdan en çok üzerinde durulan iddialar şöyle: Mektuplarına bakılırsa yüksek ihtimal bipolar bozukluğu bulunan Van Gogh'un, bir atak sırasındaki hezeyanlar yüzünden kulağını kesmiş olabileceği, ikinci sırada epilepsi hastası olabileceği ve nöbet geçirdiği bir esnada gerçekleştirmiş olabileceği (ki epilepsi ilaçlarının bipolar bozuklukta da işe yaraması nedeniyle, iki hastalığın bağlantılı olabileceği düşünülüyor ne zamandır. Neyse bu başka bir konu), kurşun zehirlnmesi ve bir de belki kulağa en makul geleni, bir Meniere hastalığının verdiği rahatsızlıktan kurtulmaya çalışırken, bir nevi self operasyon yapmış olabileceği.
Soruyu görünce ne kadarını biliyorum diye Google'a göz atayım dedim; Meniere hastalığının da listede olduğunu o zaman öğrendim (ki bence kurşun zehirlenmesi kadar makul). Bunların dışında olası başka hastalıklar da düşünülüyormuş, İngilizce bilen ve merak eden arkadaşlar varsa, linkini de şuraya koyayım:
en.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh%27s_health
Kulağını kesip bir fahişeye hediye etmişti ama sebebi bilemedim simdi
sonuçta o tarihte ki espiride öyleydi belkide kesmedi kesilmiş imajı veriyordu
hastalıktan diye biliyorum
Cevap
2Cevap
Anlık geçirdiği bir depresif atak sonucu kulağını kestiğini duymuştum
Sanatçı bir arkadaşı tartışma sonucu olduğunu okumuştum
Kulağını kesip sevgilisine göndermişti galiba öyle bişi okumuştum
Tarihe adım daha çok kazılsın diye kesmiştir.
Şakka şakka.
Mutlaka bir rahatsızlığı olmalı..
bence şizofrendi ondan
van goh un abisinin günlünde yazıyor.
Bilmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar